Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Úgy fáj a szívem 🥺 fórum

Úgy fáj a szívem 🥺 (beszélgetés)

21. Amaunet (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:55

Álagmegőrzésként, ahogyan SsueB #16-ban javasolja, rendbe kéne tenni, hogy ne ázzon be a ház.

A férjednek pedig lehet rossz napja volt, te is érzékenyebb voltál... felejtsd el! Biztosan előfordult már hasonló a 40 év alatt, csak akkor könnyebben vetted.

Biztosan segíteni fog, nem hagy magadra ezzel a problémával.

A legjobb megoldás, ha eladjátok a házat. Tudom, szülöi ház, sok érzelem, emlék köt hozzá, de ha tartátok, akkor csak romlik az álaga és egyre kevesebbet fog érni.

ma 07:35
Add el, lesz tartalékod.
ma 01:06
Nem csoda, hogy rosszul esett a férjed beszólása. Jó bunkón tette. Nem ezt és így akarja hallani egy társ. Megértelek.
18. K-né Zsóka (válaszként erre: 17. - Regin_a)
tegnap 19:18
De hát pont ezt írták, hogy tetőig visszabontani és lezárni. Az nem kerül sokba.
17. Regin_a (válaszként erre: 16. - SsueB)
tegnap 18:08

sOKBA KERÜL BIZONY. sEGÉDMUNKA, SITT KONTÉNERES ELSZÁLLITÁS, ÁCSMUNKA TETŐFEDÉS. mA EGY KÖMŰVES, DE TALÁN EGY SEGÉDMUNKÁS IS NAPI 10EZRET KÉR ÉS KAP

hA BALESETVESZÉLY ÉS SENKI NEM LAKJA , ELÉG VISSZABONTANI, AZTÁN HADD ROHADJON A HÁZ TOVÁBB

16. ssueB
tegnap 17:42

Max annyira hátha rá tudnád venni, hogy legalább a balesetveszélyt megszüntessétek.

Kémény tetőig visszabont, lezár.

Ha úgysem lakja senki, ezzel kárt nem okoztok, a leendő új tulaj meg innen helyrehozza, ahogy akarja.

Te nyugodtan alszol, és olyan sokba mégsem került.

tegnap 16:13

Tahón fogalmazott az kétségtelen. Elhiszem, hogy rosszul esett.

Én is eladnám. A kapott pénz 3/4-e a tiéd.

14. Enissa (válaszként erre: 13. - Enissa)
tegnap 16:01
Látom közben mások is ue. leírták.
13. Enissa (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:00
De akkor, logikusan gondolkodik. Miért ölne abba pénzt, amit úgyis lebontanak majd?
tegnap 15:54

Ó, igen! Igazatok van. Tulajdonképpen nem is akkora tragédia. Csak olyan rosszul esett, hogy nyersen fogalmazott. Úgy gondoltam 40 év viszonylatában már nincs ilyen, hogy enyém - tiéd.

Fájt, na! 🥴

De pityeregtem kicsit és kibeszeltem nektek. Már sokkal jobb 😌

Köszönöm, hogy írtatok! 🙂

11. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:32
Akkor ez nem akkora tragédia szerintem. Az örökséggel kapcsolatban próbáljatok megegyezni, legtisztább sor felbecsültetni az értékét, és az alapján vételi ajánlatot tenni öcsédnek a részére (akár ügyvéddel), ha nem megy bele akkor amit mások is írtak, a közös tulajdon megszüntetését kérheted. Vagy valamelyikőtök megváltja normális áron a másik részét, vagy eladjátok egy 3. személynek és elosztjátok a befolyt összeget. Ha nem ott éltek akkor ez azért nem akkora egetrengető probléma, hogy a férjed nem akar munkát és időt süllyeszteni egy rossz állapotú házba.
10. libikóka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:14

Ilyen körülmények között azt gondolom a józan ész beszélt belőle.

Talán bántóan közölte,az nem jó.

9. liliom10 (válaszként erre: 8. - Liliom10)
tegnap 15:09
helyetekben
8. liliom10 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:08
A helyzetekben én eladnám. A pénz 3/4-e a Tiéd. Nem kéne sírni tovább !
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Liliom10)
tegnap 15:04

Nem, nem! 😲 Mi nem ott lakunk. Van saját és szép házunk. Jó körülmények között élünk.

A megorokolt 3/4 ház kéménye a veszélyes. Ott senki nem él. Nem is lenne már alkalmas rá ebben az állapotban

6. liliom10 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:56

Ha a férjed 40 éve ott lakik Veled, akkor elvárható lenne, hogy a költségek 3/4-ének a felét ő állja. Neki nem kellett se lakást venni, se építkezni, csak beköltözött a készbe. De ez az én erkölcsi hozzáállásom csak. Hogy egy bíróság mit ítélne meg, azt nem tudom, mert a jog nem érzelmes.

Próbálj jogi tanácsot kérni egy ügyvédtől ! Mi lenne igazságos szerinte ?

tegnap 14:55
Abban laktok? Őt nem zavarja, hogy veszélyes épületben él...?
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Liliom10)
tegnap 14:23

Nem fogalmaztam szabatosan. A szóban forgó ház a régi szülői ház. Nem is az egész tető érdekel, hanem a kémény a kritikus pont. Át lehet rajta látni.

... és a férjem ez a drága ember 40 éve. Ő az aki mindenkinek minden problémájában segít a településen. Csak úgy tűnik én nem érdemlem meg a segítséget.

Amikor adsz és adsz folyamatosan....

Nem véletlenül sírok.

3. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:15

A tetőjavítás vagy csere negyedét az öcsédnek kell fizetni, a többit Neked.

Ott laktok mindnyájan az örökölt házban ? A párod is ? Szerintem az örökségedbe nem kell anyagilag beszállni a párodnak. Nem tudjuk, ő hivatalosan élettársad vagy férjed ? Vagy csak együtt laktok ? Ha összevesztek és elköltözik, elveszíti a pénzét. Nagyon drága a tetőcsere, de a javítás is. Tudod már, mennyibe kerül ?

2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:45
Nincs ilyen. Bíróságra kell vinni az ügyet, kirendelnek egy értékbecslőt, aki megállapítja a ház értékét, és akkor a hivatalos áron magadhoz válthatod a testvéred részét. Nem úgy működik, hogy hasára üt, hogy ő mennyit kér a részéért.
tegnap 13:43

Nagyjából a történet.. A szarházi öcsém az összes javat lenyúlta a szüleitől, amit csak lehetett. Pénzt, amit rajtam spórolt meg az anyám, aki majdnem a haláláig kihasznalt engem. De ezen már túl jutottam. Bár sokszor felbüffen bennem, hogy már nem kéne dolgoznom ha nem hagyom anyámnak, hogy a kitalált betegségeire hivatkozva ápolnom kellett, ahelyett hogy visszamentem volna dolgozni.

Csoda folytán azért megörököltem egy satortetos ház 3/4 részét. Aminek 1/4 része az öcsémé.

Se megváltani nem tudom tőle, mert rengeteg pénzt kérne tőlem. Az én részemért meg fillereket adna.

A lényeg, hogy ma mondtam a páromnak, hogy a tető baleset veszélyes és azt mondta, hogy nem az övé, semmi köze hozzá.

Tehát oldjam meg én, mindezt 40 együtt töltött év után.

Sajog a szívem. Annyira fáj 🥺

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook