Úgy fáj a szívem 🥺 (beszélgetés)
Álagmegőrzésként, ahogyan SsueB #16-ban javasolja, rendbe kéne tenni, hogy ne ázzon be a ház.
A férjednek pedig lehet rossz napja volt, te is érzékenyebb voltál... felejtsd el! Biztosan előfordult már hasonló a 40 év alatt, csak akkor könnyebben vetted.
Biztosan segíteni fog, nem hagy magadra ezzel a problémával.
A legjobb megoldás, ha eladjátok a házat. Tudom, szülöi ház, sok érzelem, emlék köt hozzá, de ha tartátok, akkor csak romlik az álaga és egyre kevesebbet fog érni.
sOKBA KERÜL BIZONY. sEGÉDMUNKA, SITT KONTÉNERES ELSZÁLLITÁS, ÁCSMUNKA TETŐFEDÉS. mA EGY KÖMŰVES, DE TALÁN EGY SEGÉDMUNKÁS IS NAPI 10EZRET KÉR ÉS KAP
hA BALESETVESZÉLY ÉS SENKI NEM LAKJA , ELÉG VISSZABONTANI, AZTÁN HADD ROHADJON A HÁZ TOVÁBB
Max annyira hátha rá tudnád venni, hogy legalább a balesetveszélyt megszüntessétek.
Kémény tetőig visszabont, lezár.
Ha úgysem lakja senki, ezzel kárt nem okoztok, a leendő új tulaj meg innen helyrehozza, ahogy akarja.
Te nyugodtan alszol, és olyan sokba mégsem került.
Tahón fogalmazott az kétségtelen. Elhiszem, hogy rosszul esett.
Én is eladnám. A kapott pénz 3/4-e a tiéd.
Ó, igen! Igazatok van. Tulajdonképpen nem is akkora tragédia. Csak olyan rosszul esett, hogy nyersen fogalmazott. Úgy gondoltam 40 év viszonylatában már nincs ilyen, hogy enyém - tiéd.
Fájt, na! 🥴
De pityeregtem kicsit és kibeszeltem nektek. Már sokkal jobb 😌
Köszönöm, hogy írtatok! 🙂
Ilyen körülmények között azt gondolom a józan ész beszélt belőle.
Talán bántóan közölte,az nem jó.
Nem, nem! 😲 Mi nem ott lakunk. Van saját és szép házunk. Jó körülmények között élünk.
A megorokolt 3/4 ház kéménye a veszélyes. Ott senki nem él. Nem is lenne már alkalmas rá ebben az állapotban
Ha a férjed 40 éve ott lakik Veled, akkor elvárható lenne, hogy a költségek 3/4-ének a felét ő állja. Neki nem kellett se lakást venni, se építkezni, csak beköltözött a készbe. De ez az én erkölcsi hozzáállásom csak. Hogy egy bíróság mit ítélne meg, azt nem tudom, mert a jog nem érzelmes.
Próbálj jogi tanácsot kérni egy ügyvédtől ! Mi lenne igazságos szerinte ?
Nem fogalmaztam szabatosan. A szóban forgó ház a régi szülői ház. Nem is az egész tető érdekel, hanem a kémény a kritikus pont. Át lehet rajta látni.
... és a férjem ez a drága ember 40 éve. Ő az aki mindenkinek minden problémájában segít a településen. Csak úgy tűnik én nem érdemlem meg a segítséget.
Amikor adsz és adsz folyamatosan....
Nem véletlenül sírok.
A tetőjavítás vagy csere negyedét az öcsédnek kell fizetni, a többit Neked.
Ott laktok mindnyájan az örökölt házban ? A párod is ? Szerintem az örökségedbe nem kell anyagilag beszállni a párodnak. Nem tudjuk, ő hivatalosan élettársad vagy férjed ? Vagy csak együtt laktok ? Ha összevesztek és elköltözik, elveszíti a pénzét. Nagyon drága a tetőcsere, de a javítás is. Tudod már, mennyibe kerül ?
Nagyjából a történet.. A szarházi öcsém az összes javat lenyúlta a szüleitől, amit csak lehetett. Pénzt, amit rajtam spórolt meg az anyám, aki majdnem a haláláig kihasznalt engem. De ezen már túl jutottam. Bár sokszor felbüffen bennem, hogy már nem kéne dolgoznom ha nem hagyom anyámnak, hogy a kitalált betegségeire hivatkozva ápolnom kellett, ahelyett hogy visszamentem volna dolgozni.
Csoda folytán azért megörököltem egy satortetos ház 3/4 részét. Aminek 1/4 része az öcsémé.
Se megváltani nem tudom tőle, mert rengeteg pénzt kérne tőlem. Az én részemért meg fillereket adna.
A lényeg, hogy ma mondtam a páromnak, hogy a tető baleset veszélyes és azt mondta, hogy nem az övé, semmi köze hozzá.
Tehát oldjam meg én, mindezt 40 együtt töltött év után.
Sajog a szívem. Annyira fáj 🥺
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Csak erős idegzetűeknek!! Megszakad a szívem, könyörgöm segítsetek!
- 2 óránként szopizna a babám - ez nem baj? Elvileg 3 óránként ideális, de a szívem megszakad úgy sír...
- Megszakad a szívem! Mit csináljak?
- Egyszer udvarol...majd eltünik, de a szívemet viszi. Mi a baj?
- Hogyan éljem túl? Annyira hiányzik, hogy beleszakad a szívem..