Milyen végzettséggel lehet valaki szakorvos mellett asszisztens? (tudásbázis kérdés)
Nem bírok sokat állni, nem vagyok egy stramm csaj, de nem ilyedek meg a munkától. Beteget nem tudok nagyon emelgetni, szóval marad a szakrendelő, ha alkalmas vagyok.
Még az lenne a kérdésem, hogy szerinted kit kellene keresnem ez ügyben, ki illetékes?
Én sem azt mondtam, hogy nincs szükség kórházi gyakorlatra (ahogy a kérdező is írta ez is kötelező része az eü-i oktatásnak) hanem hogy ezeket a dolgokat tudni kell, mire vki papírt kap a kezébe! Az más kérdés, hogy bizonyos dolgokat kompetencia vizsgához is kötnek a munkáltatók, de ez meg már megint egy más kérdés!
Köszönöm az információkat, de én is képben vagyok! ;) Szóval nem kell semmit elhinnem... :)
Nagyon köszönöm a válaszokat! Középiskolában minden péntek a kórházban telt, vettünk vért, csináltunk ekg-t, meg eeg-t is, de főleg ágyat húztunk, etettünk, a lelkesebbek mindent kivettek a másik kezéből és rohantak infúziót bekötni.
Adtunk injekciót is, jelen voltunk gerinccsapolásnál, stb stb.
Mindezek ellenére a rutinhoz biztos, hogy kell 1-2 év.
Ezek szerint érdeklődni kell.
Nem akartam hülyének tűnni, azért gondoltam, először megkérdezem Tőletek is...
A nővérkéknek nincs gyakorlati oktatásuk?
Orvos tanonc már vett tőlem vért. Megkérdezték, hogy megengedem e?:)
Megengedtem, valakin csak kell gyakorolniuk...
Kívánom, hogy sikerüljön a vágyaid valóra váltani!
Szép éjszakát!
Lehet szüksége az orvosnak egy írnokra is. Annyira helyzetfüggő szerintem, hova milyen végzettséggel szeretnének felvenni valakit. Láttam én már rendelőben, sebészeten képzettség nélküli asszisztenst is (szomorú, de tény).
Szerintem érdeklődd meg ahova szeretnél menni, milyen igényeik vannak.
Csak az a kérdés, mi a sorrend, ezek szerint a kórházi gyakorlat.
Akkor eü szakközepes papírral csak kórházban lehet elhelyezkedni?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt illik adni a háziorvos mellett dolgozó asszisztensnek, ha 5 alkalommal jön házhoz injekciót beadni?
- Van valaki itt akinek gyógypedagógiai asszisztens végzettsége van?
- Mennyit keres egy asszisztens háziorvos mellett? (légyszi csak az írjon aki biztosan tudja)
- Aki háziorvos mellé asszisztensnek menne, milyen végzettséget kell szereznie? Milyen tapasztalatra van szüksége?
- Általános ápoló és asszisztensi végzettséggel manapság könnyű elhelyezkedni?
- Gyógypedagógiai asszisztens végzettséggel el lehet helyezkedni pedagógiai asszisztensként is?