Ortopéd szakorvost keresek 2 évesem számára (szerintem teljesen befelé fordul a bokája) tud valaki ajánlani? (tudásbázis kérdés)
mindenkinek köszönöm a segítséget!
(majd megírom mit mondtak-írtak-ajánlottak :) ).
Nekünk van egy szuper,igaz nem fiatal,de maximálisan profi az én fiamat is ő műtötte és ő volt a 11.orvos akiik előtte voltak mind elküdtek h nem tudnak mit kezdeni vele és volt köztük fiatalais meg nő is minden féle még maszek is aki 11 ezerért 5 perc alatt azt mondta h 6 műtét kel...
Ő 1 műtéttel helyrehozta a lehetetlent...
Mi most voltunk nemrég ortopédián (3. kerület, Vörösvári úti SZTK, ha nincs túl messze, tudom ajánlani), a 2 és a 4 évesemnek is befelé dőlő bokája van.
A kicsinek adtak gyógyszandálra receptet, amit gyógycipő készítőnél kellett megcsináltatni. Nagyon jó dolog szerintem, hiszen így pontosan a gyerek lábára készül, nem úgy mint a cipőboltban kapható szandálok, a gyerek lábát minden oldalról lemérték, megnézték, így lett meg a szandi (két hét múlva).
A nagy nem kapott gyógycipőt, Ő gyógytornára kapott beutalót (imádta, sajnos már vége, mert csak 5 alkalmas volt), és azt mondták, olyan cipőt vegyek, ami fogja a bokáját, és a talpa nem merev.
Ahogy látod ugynarra a problémára is néha mást javasol (még ugyanaz az orvos is), szóval szerintem menj el mielőbb!
Nekünk a gyógytornától,és a korai gipszeléstől annyira rendbe jött,hogy bár a gyógytornász lányok azt mondták,hogy kell cipőt csináltatni,a dokink még sem írt fel,mondván,hogy tökéletes a lába.
Én Siesta szandált vettem,amit fordítva adtam rá,de jelzem,nekünk akkor már szinte teljesen jó volt a lába.
Semmiféle gyógycipőt nem ajánlottak a gyógytornász lányok,mert többet árthat,mint használhat.Elég,ha nem jó a dőlésszög,vagy a megemelés,és még sok minden.Speciális,neki gyártott cipőt kellene csináltati,amihez a doki adja meg a paramétereket.
Nálunk sajna a doki nem írt fel,ahogy már írtam is,amiatt,hogy azt mondta,tökéletes a lányom lába.
Hát azért egy kis korrigálás még ráfért,ezért találtuk ki a gyógytornászokkal a fordított cipőt.
De ez egy éves korában volt.
Ma már tökéletes a lába valóban:)
Azért lenne nagyon fontos megnézetni egy orthopéd orvossal,mert szerintem csináltatni kellene neki cipőt.Kifejezetten olyat,amilyen a lábtartási problémája.És az orvos felírja a cipőt,amit kifejezetten a lábára csinálnak.
Egy kérdés.Mióta ilyen a lába?Mert az ilyen lábtartást nagyon korán kell elkezdeni kezelni,annál hatásosabb eredményt érnek el.
Hidd el tudom miről beszélek.
Mariann, Nektek mit ajánlottak?
adódhat ez abból is, h tényleg nincs egyetértés a szakmán belül sem!lehet, h uarra a problémára 2 szaki 2 teljesen különböző cipőt ajánl..laikusként meg aztán végképp nehéz dönteni, sajnos nálunk lehetséges genetikai terheltség, apjának is befelé fordul a bokája, és van is belőle elég baja..
rákerestem :). vannak azért tűrhető darabok :). vettem én is egy hasonlót, szamost még régebben, de helyre nem jött a dolog, lehet vmi "komolyabb gyógycipő" kell...vmiféle lábtornát nem javasoltak, lehet azzal segíteni?
természetesen megkérdek orvost (többet is).
ez a cipő-ügy negyon nehéz, mert mindnek megvan a maga (ortopéd szakorvosi) tábora (puhatalpú kontra szupi cipő, stb).
Egyet értek.
Nálunk mind a két lábával ilyen probléma volt,és bizony ezt a bizonyos cipőt nem ajánlották rá,sőt.
Nem szeretnék senki ellen beszélni, mert az a cipő tuti jó, de ha már úgy érzed gond van, akkor nézesd meg előbb egy dokival, mert egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz a baja, mint a másik kisgyerkőcnek, és a végén még ártasz vele.
Anduska nem ellened beszélek, csak sose lehet tudni.
kiccsibe köszi, az Örs közel is van, ki ő??
panka igen, magán is jó!
További ajánlott fórumok:
- 0,5 dl az ugye fél liter? Tudom hülye kérdés, de teljesen elbizonytalanodtam, mert a recept ennyit ír, de szerintem az irtó sok hozzá!
- Nagyon tetszik egy fiú, de teljesen úgy tűnik szerintem neki, mintha haragudnék rá. Nem tudom kezelni a helyzetet, mit tennétek?
- Bütyökműtét előtt...ortopéd szakorvos keresés közben
- Ortopéd szakorvost keresek!Sürgős lenne!
- Valaki tud ajánlani egy jó ortopéd szakorvost az Uzsoki kórházban?
- Debrecenben privát ortopéd szakorvost tudnátok-e ajánlani?