Milyen sűrűn veszel részt a rákszűréseken? (beszélgetés)
nőgyógyászom azt mondta, elég két évente járni. De ő mindig csinál kismedencei szűrést is (nemcsak méhnyakrák szűrést)
Orr-fül-gégészhez is érdemes elmenni - a házidokim szerint évente egyszer.
Sziasztok!
Én évente járok bőrgyógyászhoz, és nőgyógyászhoz is.
A nőgyógyászati szűréssel kapcsolatban az lenne a kérdésem,(bár lehet, ho.nem ebbe a topicba tartozik, akkor bocsánat) hogy amikor magándokinál voltam 2éve megnézte mikroszkóppakl (kolposzkóp?)a belsőmet, és úgy vett kenetet is elég sokáig tartott, idén viszont sztk-ba mentem, ott csak benyomta a doki a kacsát, vattával kenetet vett, és kész. Ez normális szerintetek, hogy csak szabadszemmel nézte meg?
Én csak nőgyógyászati rákszűrésre járok,oda évente megyek.
Hallottam,hogy egy korombeli csajt majdnem elhajtottak mammográfiáról,hogy mégis mit akar ott.Ő nem tartozik a veszélyeztetett zónába,vagy mi.Szóval röhej...
soha nem voltam még.
kicsit gáz.
Nőgyógyászati rákszűrésre elvileg évente. De most,hogy szültem pár kimaradt.
Ugyan így a többivel is.
Ha figyelemmel kísérted volna a topikjaimat tudhatnád hogy az én topikom:)
Egyesek ezt már rég tudják:))
Zebra tökre igazad van ez szemét megjegyzés volt.
Más:
Én is emlmegyek évente Papra és mammográfiára is elmentem már bár még az idén lenne esedékes..
Én fél évente elmentem hasi áttekintő ultrahangra egy veseciszta miatt, 10 évig nem volt vele probléma. 2007-ben nekimentem egy ajtókilicsnek, 2 hónap alatt vesedagat lett belőle ! Műtöttek, még nagyon kezdő stádiumban, nem kaptam semmilyen kezelést, gyógyszert sem MERT: IDŐBEN MENTEM !!!
Ma nem lenne jobb vesém, ha nem megyek, és ha áttétem is kialakult volna, NEM ÉLNÉK MÁR.....!!
VIGYÁZZATOK A CISZTÁKKAL, ELLENŐRIZTESSÉTEK !!!
További ajánlott fórumok:
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Teljes testet érintő rákszűrés esetén kihez kell fordulni?
- Nagyon fáj a nőgyógyászati rákszűrés?
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?
- Hogyan oldjam meg és milyen veszélyekkel jár, ha ereszt az eresz és csepeg a víz az erkélyemre?