Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan oldjam meg és milyen veszélyekkel jár, ha ereszt az eresz és csepeg a víz az erkélyemre? fórum

Hogyan oldjam meg és milyen veszélyekkel jár, ha ereszt az eresz és csepeg a víz az erkélyemre? (tudásbázis)

13. csabi4
2008. nov. 10. 09:37

A mi társasházunk sem egy ideális lakoközösség az 50es években épült aránylag jó állapotú de ha egy tetőt nem javitanak ellenöriznek a szarufák (nálunk csak padloból van)eláznak akkor a lakok keményen a zsebükbe nyulhatnak ..igy amiota járok közgyüllésre megszavaztunk egy 20/nm es költséget ami beleépült a közös költségbe és érdekes modon minden évben felhasználá

sra kerül mert egy házon sok a hiba lehetőség ,de akkor sem kell egyből a lakoknak a zsebükbe nyulni olyan mélyen persze ezek csak kis hibák javitására elegendő összegek ..

2008. nov. 10. 09:15
Kívánom,hogy sikerüljön megoldani a problémád!:)))))
11. Agines
2008. nov. 10. 09:09

Köszönöm a segítségeiteket!

Sajnos ennek a háznak nincs tartaléka, mert a közös ktg-ben nem szavaztak arra, hogy a felmerülő havi ktg-eken túl plusz pénzt is fizessenek. :o( Ha csináltatok vmit, akkor pereskeéssel vagy azzal se tudom a rájuk eső részt visszakapni. :o( De nagyon köszönöm azt, hogy ezt a biztosítós dolgot meg a csempén túli dolgokat is írtátok, mert ez eszembe sem jutott, hogy mélyebben is lehet baj ebből..O( Mi a 3.on lakunk és még létráról se érem el az ereszt.

:o( Ha bádogost hívok, akkor azt én fogom fizetni,aztán majd kapálózhaton, hohy járuljanak hozzá. Találok olyan bádogost aki egy terasznyi munkát bevállal? KÖSZÖNÖM

10. csabi4
2008. nov. 10. 09:07
Egy jó társasháznak minden évben tél elött átkéne ellenöriztetni a tetőt a bádogszerkezetekkel + a kéményekkel egyyütt és akkor ilyen bajok nem lennének ! nem szabad megvárni mig valami ledöl-vagy leszakad, bár sajnos nálunk Mo.-on csak ezután kezdenek okoskodni és csinálni valamit amikor a baj már megvan !! És a foltozásnak a az elöbbi irás is mondja semmi értelme sincs !! egyébb iránt én tetőfedö bádogos vaok és nem értem miért nem mennek el a kis munkákra is az is munka.... keressél meg priviben cimet nem irhatok a forumon ..mert törlik a hozzászolást :(
2008. nov. 10. 08:51

A háznak kötelezően kell lennie biztosításának.

Jelenteni kell a hibát a biztosítónak, megjavíttatni bádogossal, majd a ház pénzéből kifizetni a bádogost, a számlát elküldeni a biztosítónak, majd a biztosító a háznak megtéríti a számla egészét, vagy részét.

Írnék egy levelet a közös képviselőnek, és feladnám tértivevénnyel, ajánlva. Bejelenteném neki a hibát írásban, majd felszólítanám, hogy intézkedjen. Ugyanis ha nem intézkedik és például az eresz leszakad, az abból adódó személyi és anyagi kár okozása őt terheli. Mivel az erkély már magán tulajdon, így már a benne keletkezett kár is lehet egy ilyen következmény.

Ne toldozzál-foldozzál, főleg, amíg a biztosító nem látta! Szakszerűen meg meg kell javítani, de nem Neked!

2008. nov. 10. 08:42

Nem csak az a baj, hogy felfagynak a járólapok, hanem majd az erkély aljáról a vakolat is le fog potyogni, mert a víz átáztatja. Esetleg egy szerencsétlen járókelő fejére esik. Attól függően, hogy mekkora darab potyog a fejére, a következmények elég súlyosak lehetnek. Aztán kártérítést fizethet a társasház.

Írjál tértivevényes levelet a közös képviselőnek, amelyben leírod a problémát a veszélyekkel együtt és határidőt szabsz. És azt is írd meg, hogy amennyiben nem intézkedik, akkor megkeresed a helyi Polgármesteri Hivatalban a Műszaki Osztályt és megkéred, hogy jöjjenek ki, nézzék meg és szólítsák fel a közös képviselőt a hiba elhárítására.

Az nem kifogás, hogy nincs pénze a háznak, mert tartaléknak lennie kell. Akkor rosszul állapította meg a közös költség mértékét.

2008. nov. 10. 08:39
Úgy látom magunkra maradtunk!:)))))))))))
6. 0c97fbb607 (válaszként erre: 5. - Szamóca41)
2008. nov. 10. 08:16

Ebben igazad van.:(

Talán nem lesz baj,ha eddig nem volt,hiszen nem is annyira a fuga a lényeg ,hanem a ragasztó,amivel lerakták a követ,ha nem áll meg az erkélyen a víz hanem lefolyik,talán akkor sem kell attól félni ,hogy felfagy.

5. szamóca41 (válaszként erre: 3. - 0c97fbb607)
2008. nov. 10. 08:08

Igen arra gondoltam,jó a fuga közé is csak lehet,hogy már késő,mert valószínűleg az már nagyon nyirkos és azzal viszont csak lezárja:(((((

Talán egy vödörrel lehetne felfogni,addig amíg meg nem szárad teljesen és akkor kinyomni.

Csak hát már nagyon párás, nyirkos a levegő.(((((

2008. nov. 10. 08:00

A fugába is lehet nyomni átlátszót,ha úgy látod,hogy kikezdte a víz.

Ha nem jut be a víz,akkor nem fog felfagyni.

3. 0c97fbb607 (válaszként erre: 2. - Szamóca41)
2008. nov. 10. 07:58

Sziloplastra gondolsz?

Jó ötlet!

2. szamóca41 (válaszként erre: 1. - Agines)
2008. nov. 10. 07:47

Így első hallásra,talán az lehetne a megoldás,hogy szilikonnal kinyomod a lyukat.....persze sok mindentől függ...odaférsz-e?mekkora a lyuk?

De ha ez megoldható,akkor mindenképpen száraz időben csináld,mert egyébként nem tapad.

Kérdés,hogy eléred-e?

A padlólap meg valószínűleg fel fog fagyni a télen:(((((

Hirtelen jobb ötletem nem támadt.

/Mi ezzel a megoldással szoktuk a repedt tetőcserepet javítani/

A javított jól bírja.....csak mindig van újabb és újabb:(((((

2008. nov. 10. 07:38

Hogyan oldjam meg és milyen veszélyekkel jár ha ereszt az eresz es csepeg a viz az erkélyemre?

Az van, hogy társasházban lakunk, legfelül, felettünk már nincs erkély csak az eresz és ahol összér két ereszcsatornacső ott nem jó a tapadás és ereszt az eresz és csepeg egyfolytában a víz az erkélyünkre. Már se ruhát szárítani nem tudunk se a gyerekkel kimenni levegőzni. Ezzel mit lehet csinálni? Ereszcsere kizárt, mert nincs rá pénze a háznak. Nálunk meg csöpög az ereszből a víz és már az erkély járólapjain látom a fugáknál, hogy nagyobbodik, mélyül a rés. Ennek mi lehet a következménye? Felázik a járólap ( ami régicsempe, kb 25 éves lehet.) vagy mi történhet?Az ereszen hogyan tudom megszüntetni a csepegést? Van olyan aki egy ilyen, számára kis munkáért kijön Bp-en? (Más dologgal kapcsolatban már akartam hívni embert és volt, aki kishíján kinyomta a telefont, hogy ne zaklassam, mert neki ilyen piszlicsáré meló nem bol, hagyjam békén.)Közös képviselő a ház egyk lakója, de nem lehet vele sem semmire menni, egyedül vagyok a problémávl és pénzt nem remélhetek a szoszédságtól. Mit tegyek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook