Átlagosnál nagyobb magzat - milyen veszélyekkel jár? (tudásbázis)
Igen, felelőtlenség.
Tudom, hogy nehéz egy kisgyereket otthon hagyva befeküdni. De van miért.
és én nem szedtem semmit terhesség alatt ezek a terhességi vitaminokat meg se bírtam enni
mert azt mondják attól nő meg a baba én példa vagyok hogy nem,,,
az én fiam is nagy baba volt makk egészségesen szültem könnyen semmi baja 4150g és 59 cm
most 2 éves beszél szobatiszta,, és 16kg 100cm szóval szép nagy baba!!
Szia,
A korábbi UH-k során is 1-2 héttel idősebb magzatot mutattak a mért értékek, és ez így volt az első terhességem során is. A kisfiam is 4 kg. feletti súllyal született. Most két évesen 105 cm 18 kg és egyáltalán nem kövér. Az én családomban és a férjem családjában is a férfiak 185-190 cm magasak és erős testalkatúak. Én eleve nagy babára számítottam.
Igazad van elmegyek, csináltatok egy másik UH-t is és meglátjuk az mit mutat, hátha csak "elmértek" valamit.
Az is kérdés, hogy vajon az eddigi UH-ok során mekkora volt a baba? Mindig eltértek a méretek a számított kortól?
Saját vélemény, hogy bár megértem, hogy nem szívesen hagyod otthon a 2 éves kisfiadat, de azért 5 hetes különbség a számított és a mért adatok között, elég jelentős. Én nem kockáztatnék. A terhességi cukor okozhat nagy babát, de nagyobb baj is lehet. Esetleg megnézetném magam még egy orvossal.
Ma voltam ultrahangon 30.hetes 5 napos terhes vagyok, a leletemre azt írták a "biometriai adatok 35 hetes 1 napos terhességnek felelnek meg". A doki szerint ez magzati makroszómiai és mindenképp be akar fektetni a kórházba. Túl azon, hogy nem akarok két hónapot kórházban tölteni, a 2 éves fiamat sem akarom anya nélkül hagyni ennyi időre. A dologhoz még hozzátartozik, hogy enyhe terhességi cukorbetegségem van, amit diétával szépen be is állítottak, és azóta jók az értékeim.
Volt valakinek hasonló? Felelőtlenség nem kórházba menni?