Indukciós főzőlap - veszélyek, hátrányok? (beszélgetés)
Ez a frekvencia, a rádióhullámok tartományában van.
Ami az emberre veszélyes lehet:
a mikrohullám (1 GHz - 1THz, gigaherz, terraherz),
és az ultraibolya sugárzás (> 789 Thz) és az e feletti sugárzások, a röntgen, és gammasugárzás.
Az elektromágneses hullámok egészségre gyakorolt hatását a a teljesítményen kívül frekvenciájuk határozza meg.
Az indukciós főzőlapok 20 - 40 kHh frekvencián működnek, ez a tartomány nem káros az egészségre. A pacemakerre lehet.
Akkor a tiétek nagyon jó lehet!
Ezek szerint az ár is egy jelzés a minőségre.
Jó lenne ennyiért....!
De ez sajnos csak egy speciális palacsintasütő ára. (Akkor most a másik irányból meghökkentő az ár, ugye?)
Ennyiért indukció??
Megkérdeztem a férjemet, a mienk 600 euró volt beszerzési áron.
Azt mondja, hogy az olcsókkal tényleg gond lehet, leragad a palacsinta, hangos, búg.
Igen, csöndes. Mindent lehet rajta sütni-főni, miért is ne lehetne.
Ha jól emlékszem, Bosch márkájú.
A mienk semennyire.
Van olyan ami, búg , kattog? Nem is tudtam.
Szerintem érdemes jobb márkákra ( Miele, Bosch, Siemens...) beruházni, azokkal nem lehet ilyen gond.
Nem is hallottam még róla, hogy lenne hátránya.
Szerintem tökéletes választás az indukció, arra kell figyelned, hogy nem minden lábas, fazék használható rajta.
Nekünk Siemens van.
Tökéletes választás az indukciós tűzhely, ne is végy mást!
Takarékos, hatékony megoldás.
Sziasztok!
Konyhaátalakítás előtt állunk. Indukciós vagy kerámialapos legyen a főzőlap? Nagyon tetszik az indukciós, de:
1. a mágneses működés nem okoz-e egészségkárosodást? (Pacemakernél veszélyt jelent, de vajon miért, mikor azt írják, hogy csak a lap és az edény között van mágneses mező? Mégis kijut a mágnesessség?)
2. Mennyire búg ill. kattog a lap? Ez márkafüggő vagy szerencse kérdése?
Főzés szempontjából fontos, hogy hány kW-os a lap?
Kösz!
További ajánlott fórumok:
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen az indukciós főzőlap?
- Indukciós főzőlap SOS
- Indukciós főzőlap tapasztalatok - melyiket érdemes megvenni?
- Indukciós főzőlapokról vélemény? Ki használ és milyent? Szeretnék venni, de nem tudom, melyik márka érné meg a legjobban. Persze árban is.
- Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak?