Milyen mozgás ajánlott, ha valaki fogyni akar? Heti mennyi alkalommal? (tudásbázis)
A gyors séta, kocogás szerintem is jó, akinek más lehetősége nincs.
Azt nem tudom, hogy valóban fogyunk-e tőle 3 hét alatt 5 kg-ot, de napi mozgásnak jó.
Én egyelőre a 3-ik módik próbálgatom, majd megy az jobban is, mint most. Remélem.
fitvideo.hu- itt találsz teljesen kezdőnek való tornát is. Fontos a fokozatosság. Azért 5 és 10 kilogramm között elég nagy a különbség. :)
Nagyon izmos sosem leszel, nyugi! :) :)
Szia! Megfelelő pulzustartományban/ megfelelő intenzitással végzett aerob edzéssel tudsz hatásosan zsírt égetni! Gyors séta, kocogás, elipszis, kerékpár, úszás..
Ezeknél a mozgásoknál szervezetünk az energiát a zsírsejtek elégetéséből nyeri, nem pedig az izmok glikogénjéből. Így az alacsony intenzitású aerob edzéshez ennek megfelelően nem olyan sok energiára van szükség, tehát kis megterheléssel jár – ez a legnagyobb előnye ennek a mozgásformának. Hátránya viszont, hogy időigényes: minimum 45 perc a javasolt időtartam.
Tartós eredmény érdekében érdemes kombinálni másik edzés fajtával, erősítő edzéssel, valamint egészséges, jól kialakított étrenddel!!
A kardió jó zsírégetésre, ezt a formátlanodást nem is értem.
Először formálódásnak olvastam azt is...
Ch csökkentés a kulcs, egyetértek Tulipánnal.
És "kalóriabázis" az alap!
Hol olvasod ezt a sületlenséget? Milyen szakmai oldalakon?
Teljesen a nulláról indulsz gondolom. Heti mennyi időt tudsz a mozgásra fordítani? Erre válaszolj és segítek.
a semmihez képest a kardiótól se formátlanodsz....
De a helyes az a 2 féle mozgásforma váltakozása. Pl ha van lehetőséged, menj el heti 2-3x futni vagy biciklizni, és 2x valamilyen súlyzós edzést végezz.
5-10 kg-ot szeretnék még fogyni, és nem ártana picit izmosodni sem,
de mindenhol azt olvasom, hogy a kardiótól formátlanodik az ember, viszont az edzéstől formásodik. Mi lenne a helyes?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha reggel és délben rendesen eszem, de este 6 óra után semmit, heti 3 mozgás beiktatásával lehet fogyni? Valaki csinálta estleg?
- Milyen torna ajanlott, akinek gerincserve van, de megis szeretne fogyni, es tornazni?
- Milyen testmozgás (sport) ajánlott-megengedett a terhesség alatt?
- CHOX Shake tényleg jó? Mennyi idő alatt, mennyit lehet fogyni? Orvos ajánlotta, van valakinek tapasztalata?
- Visszértágulat, visszerességre való hajlam esetén milyen mozgásformák(sport) ajánlottak/nem ajánlottak?
- Alsó has tájékára milyen mozgás ajánlott ahhoz, hogy ne ereszkedjen meg a bőr?