Visszértágulat, visszerességre való hajlam esetén milyen mozgásformák(sport) ajánlottak/nem ajánlottak? (tudásbázis kérdés)
5. judit87
2013. szept. 2. 12:50
Egyik másik cikket én is olvastam már, de például egyik helyen azt írják, hogy pl. a futás rossz a másik helyen meg jó.Szóval nem tudok kiigazodni.Azért gondoltam, hátha itt személyes tapasztalatok alapján könnyebb lenne.
Visszértornát ismerem, igyekszem alkalmazni.
Köszönöm a válaszokat.:)
4. zefex
2013. szept. 2. 12:40
Gondolom, mindent lehet csinálni, ami jól esik és nem túlzásba vitt.
Ez pedig kimondottan visszértorna, gondolom ismered. Tettem bele két szóközt, azokat el kell távolítani
http: //www.nlcafe.hu/szeplabak/20130212/visszer-torna-tipp /
3. csenemi
2013. szept. 2. 12:40
2. judit87
2013. szept. 2. 12:37
Sajnos fiatal korom ellenére pár éve előjött pár visszértágulat a vádlimon és a combomon hátul.Kiskorom óta nehézláb érzésem van hosszú állás illetve sok séta után.A lábam is sokszor hideg a rossz keringés miatt.Nagyszüleim is visszeresek voltak, egyiknek trombózisa is lett.A testsúlyom normális.Sokat ülök sajnos, szeretnék változtatni, de nem tudom mi lenne az a mozgás ami nem ártalmas.Úszni sajnos nem tudok, így az kizárva.Sétálni szoktam napi szinten, kutyánk is van vele muszáj alapból napi többször is.Béres Alexandráztam tavaly nyáron, de azt sem merem, lehet csak árt.Miket javasolnátok, mit kerüljek illetve mi az ami jó lenne számomra.
1. judit87
2013. szept. 2. 12:31
Visszértágulat, visszerességre való hajlam esetén milyen mozgásformák(sport) ajánlottak/nem ajánlottak?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kerültél be egy munkahelyre? Ajánlottak vagy interjúztattak, esetleg másképpen?
- Gerincproblémák mellett milyen mozgásformát ajánlanátok diéta kiegészítésére, ami nem terheli meg a derekat?
- Nőgyógyászom ajánlotta a spirált, de még nem szültem. Állítólag létezik ilyen. Van valakinek tapasztalata? Mennyibe kerülhet?
- A bankártyát a bank ajánlottan postázza kis?
- Fogyott valaki pilates mozgásformától?
- Műteni kell a térdem, addig és utána egy ideig kímélni.... Létezik olyan mozgásforma, amihez nem kell a térdem??