Műteni kell a térdem, addig és utána egy ideig kímélni.... Létezik olyan mozgásforma, amihez nem kell a térdem?? (tudásbázis)
Köszi, utána nézek, sajnos nem tudom miről írsz...:)
De változott a helyzet, mert eddig azt mondogattam, hogy "hú, de kár, nem tudok futni, hú, de kár nem tudok zumbázni"
Ma meg :"hú, de kár, nem tudok menni..."
+ természetesen az úszás,ez lemaradt az előbb.
Ez a problémám nekem is,hogy fogynom kellene..
Szia!
Ha csak egy porc vacakol,és arthroszkóppal ki lehet venni,varratszedés után szobabicaj üresjáratban.+séta séta...persze nem a hegyekben(ezt a sebészem mondta,hét térdműtéten vagyok túl,kicsin-nagyon egyaránt)Ebben az esetben a 3.hét után visszamentem dolgozni,állómunkára,persze zumbázni,futni nem jártam,csak gyalogoltam.
A nagyobb(ez már érintette a porcot,szalagokat,csontot kellett vágni)2 hónap könyökmankó és térdmerevító tok,utána egy hónap bot,ez alatt a 3 hónap alatt napi egy szuri hasba.Ahogy a térdmerevítő tok lekerült,a térd óvatos mozgatása fekve,(test)súly nélkül.
Az első műtétem 1996-ban volt,az utolsó 2004-ben,de a mai napig csak a gyaloglás és a szobabicaj..+ néha egy kis túra,múltkor 17km sikerült.
Ildi
Úszás.
Valaki említette a jógát, én nem ajánlom, nekem 2x szalagszakadt-műtött, csavarozott térddel nem igazán jött be....
Terdmutet utan egy darabig csak gyogytorna. Minimum 4 het pihi...
Legalabbis a kisebb mutetek utan. Nekem volt egy szeptember vegen, a masik most lesz majus kozepen...
Nem erdemes siettetni...
Szerintem a jogahoz kell a terd, ha mas nem az egyensulyozashoz
Inkabb kimeld, raersz kesobb edzeni.
Soha nem próbáltam, de lenne rá lehetőségem!
Bár a jóga az én fejemben soha nem testedzésként szerepelt.... Értékeljem át??? Súlyt is veszthetek??
Ajánlod, mint edzést?
A bicaj sajna nem megy, annyira most nem tudom hajlítani a térdem.
Evezőpadot meg még soha nem használtam, gondolom azt
konditeremben tudnám kipróbálni, ugye?
Egy évben 2x10 gyógytornát írhat ki, vagyis 20 alkalommal jön házhoz a gyógytornász TB által finanszírozottan.
Tavaly kaptam csípőprotézist, hozzám is 20 alkalommal jött a gyógytornász. Ja, a zárójelentésre rá kell írni az orvosnak, hogy "otthonában gyógytorna javasolt"!
Ha az a műtét lesz, mint a szomszédomnak...
két könyökmankó, 10 db gyógytorna háznál, naponta 1 db trombózis elleni injekció. Nem is szabad először terhelni.. Ez az 5 hét története eddig. És hűteni.
További ajánlott fórumok:
- Gerincproblémák mellett milyen mozgásformát ajánlanátok diéta kiegészítésére, ami nem terheli meg a derekat?
- Fogyott valaki pilates mozgásformától?
- Milyen mozgásforma az, ami nektek bevált?
- Milyen mozgásformát ajánlanátok, ha fájnak a térdeim?
- Megvan a legtökéletesebb mozgásforma! El se hiszem!
- A legegyszerűbb mozgásforma