Milyen matracot vegyek kisgyereknek? (beszélgetés)
Biztos te is szétnéztél már a neten matrac ügyben.
Küldök egy linket, hátha ez is segít a választásban:
Értem.
A lényeg, hogy a gyerkőceid szeretik a matracaikat.
Lehet, hogy abban masok az infoink, hogy mikor mi ugye normal (90x200) meretu matracot kerestunk, abbol nem volt gyerekmatrac, csak felnott. Azoknak a parametereit pedig 40+ kilogrammal szamoljak. Mivel a gyerekek ennek a negyede, ennek megfeleloen kemenyebbnek erzik ugyanazt a kemenysegu matracot, mint a felnottek. Ezert ajanlottak a puhabb verziokat.
Gondolom, gyerekmatrac eseten maskent hatarozzak meg a kemenysegi fokokat.
Szia!
Nem hinném, hogy kemény a picidnek a habszivacs matrac memóriahabbal. Egyszerűen csak jobban szeret a párna vagy a takaró tetején szundítani.
Bútorboltban dolgoztam. Külön oktatást kaptunk a matracokról. Persze én se tudhatok mindent jól. 😉
Természetesen nem kőkemény matracot javaslok a kis gyerekeknek.
Nekunk meg pont hogy azt modtak, puhabb legyen, mert a gyerekek kis sulyuak, ami nekunk kemeny, nekik mintha deszkan fekudnenek.
Mi 16 cm-es habszivacsot vettunk nekik, a tetejen 2 cm memoriaszivaccsal. Szeretik, bar a kicsi rendszeresen vagy a nagyparnan, vagy a takarojan alszik. 1 eves, 10 kilo sincs, lehet, hogy neki meg ez is tul kemeny.
Szia!
Gyerkőcnek keményebb matrac ajánlott, mert nekik fejlődésben vannak a kis csontjaik. Ezért, hogy egészségesebben tudjanak nőni, a nagyon puha matracot nem javasolják.
Szia!
Nekünk 15 cm-es kókuszmatrac volt.