Milyen hajkiegyenesítő módszereket tudtok? (tudásbázis)
Én sem hordom mindig úgy, de boldogít a tudat, hogy ha akarom, lehet bármelyik (bár vasalni olyan szépen nem tudom)...
Amin viszont én most gondolkodom, az a meleglevegős hajformázó, sok márkának van, Babyliss, Braun, bár én egy olyan modellt néztem amit nem lehet nálunk kapni... :S A videók alapján nagyon jó munkát végez!!
No, ez a téma nekem való! Egész gyerekkoromban utáltam a göndör hajamat, aztán felnőtt koromban is szinte évtizedekig! Felnőtten néhány hónaponként dauervízzel kihúzattam a fodrásznál. Ez a művelet igencsak fáradságos neki is és a vendégnek is, mert vagy fél órát kell a hajmosónál ülni, és a fodrász fésűvel húzogatja a büdös dauervizzel jól bekent hajat. Kiegyenesedik, de meg is viseli, szárítja, törékenyebbé teszi ez a művelet a hajszálakat. És aztán ahogy nő le, a hajtőnél megintcsak göndörödik a haj.
Aztán egyszer az történt, hogy már kevéssé volt a hajamban az egyenesség, és a fodrász helyett magam szárítgattam a hajamat, így nem tudtam úgy kihúzni, mint ha ő szárítja.
És képzeljétek, kiderült, hogy remekül áll az akkor már festett göndör hajam, csak a formáján kell igazítani. Azóta sokkal könnyebb az élet ilyen szempontból! A lényeg, hogy a göndör hajat jobban kell tudni formára vágni, és ha az eredeti hajszín kicsit unalmas, festeni kell valami érdekes színt bele! Onnantól elég pár hetente a fodrászhoz menni festetni és vágatni, reggel pedig vizes kézzel fésülködni vagy valami jó habbal helyre igazítani a tincseket!
De ha ez mégsem vonzó, ha mégis egyenesítetteni akar valaki, nemrég olvastam, hogy van valami új módszer is, de állítólag meglehetősen drága! A fodrászok már tudnak róla!
Inkább tanuld meg profin elkészíteni a göndör hajat. Én már elfogadtam. Hosszú göndör hajam van. Göndörből egyenest még mindig könnyebb készíteni, mint egyenesből göndört, hidd el.
A göndör haj nagyon szép, ha ápolt és szépen van beszárítva. Vegyél jó minőségű, ápoló hajhabot, és miután kifésülted a vizes hajad, egy ökölnyit oszlass el rajta mindenhol, több nem kell, mert szerintem a kemény habos haj gusztustalan. Aztán szárítsd meg diffúzoros hajszárítóval.
Nekem is elég egy párásabb idő, ha ki van vasalva még akkor is sokat van összefogva, különben elkezd felszálkásodni, meg ugye a göndör hajban minden elcsatolás, hajgumi nyomott és ferdületet hagy, tehát macerás.....
Én bizony (sok más nővel együtt) boldogan lennék bongyor. Inkább az legyen a fejemen, mint ez a hülye, szögegyenes haj, amivel néha úgy nézek ki, mint akit lenyalt a tehén.
A ritkítás sem segít? Ha ritkább, akkor könnyebben kezelhetőbb lenne.
Ha elfogadsz egy tanácsot: ne akarj egyenes hajat, ha a Jóisten göndör hajjal áldott meg.
Tudod, hány fodrász él abból, hogy sokan kénytelenek vagyunk dauert használni, hogy kicsit több hajunk legyen? (A göndör haj mindig dúsabbnak hat.)
Ha zavar a göndör hajad, inkább ritkíttasd; hajmosás után tekerd hatalmas csavarókra, s hagyd magától megszáradni, mintsem idióta vegyszerekkel roncsold.
További ajánlott fórumok:
- Milyen módszerekkel lehet fejleszteni a vakon gépelést?
- Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT?
- Milyen fehérítési módszerek vannak, amikkel tényleg fehéren tartható 1-1 ruhadarab?
- Milyen természetes módszereket tudtok pattanások ellen?
- Milyen hangulatjavító módszereket, teákat, homeopátiás szereket, ill. gyógyszereket tudtok?
- Száraz köhögésre milyen otthoni módszereket tudtok?