Milyen futócipőd van és mennyibe került? (tudásbázis)
És elfelejtettem írni, hogy hosszabb távlatokban gondolkodj, mert nem most fogod érezni a problémákat, hanem majd esetleg évek múlva, amikor már késő.
Szerintem ezek miatt mindenképp érdemes odafigyelni erre a kérdésre.
Ez abszolút téves információ. Ezen ne spórolj!
Inkább legyen egy jó cipőd, ami ha nem futod szét, akkor is eltart pár évig, de az biztos, hogy a futóművednek kevesebb ártalmat okozol.
De aki nem hisz ebben, próbálja ki a különséget: fusson egy-két hétig egy vékony talpú tornacipőben és egy jó futócipőben, és egyből belátja!
Nem mindegy a testsúly, vagy a lábfej felépítése sem (pl. lábboltozati eltérések, keskeny vagy szélesebb lábfej), pláne nem, ha valakinek csak egy kicsi X-lába vagy O-lába van, mert teljesen máshogy terhelődik a térd és bokaízület.
Nem azt mondom, hogy 30 ezres cipőt vegyél, ha csak hetente egyszer-kétszer szeretnél kocogni, de ha komolyabban gondolod, akkor azért érdemes befektetni, mert az sem mindegy, mennyire gyorsan kopik el pl. a talpa.
Van két olyan futóbolt is (keress rá a neten) ahová tényleg érdemes elmenni, mert több árfekvésben is kapsz cipőt (akció is mindig van) és hozzáértők (futók) az eladók, akik abban is tudnak segíteni, hogy a te láb-felépítésedre és a "futás adagodra" milyen kialakítású cipőt érdemes venni.
De van olyan lehetőség is egyes sportáruházakban, hogy géppel megnézik a lábfejedet, és akkor már te is tudod, hogy legközelebb milyen cipőt keress.
Bocs, csak a kérdésre nem válaszoltam. :)
Szóval nekem a.idas van, már 8 éves (akkor 15 ezer körül volt) és még mindig olyan mintha új lenne, pedig használom rendesen! :)
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- A művi meddővé tétel mennyibe került és mik a feltételei?
- Kinek sikerült a Clostilbegyt tablettával? Milyen adagolással?
- Mennyibe került cicád (nőstény) ivartalanítása?
- Nektek milyen (hány x hány) nyúlketrecetek van? Mennyibe került, hol vettétek? Belevalók (wc, kis ház, szénatartó...) és egyéb nyúl témák:)
- Valaki próbálta már a Water Ball-t a Balatonon? Mennyibe került és milyen volt?