A művi meddővé tétel mennyibe került és mik a feltételei? (tudásbázis)
Gondolkozom a dolgon...
Elméletileg 0.3 % az esély, hogy petevezető elkötése után valaki még teherbe esik. Én még 30-on innen vagyok, gyerekem nincs, nőgyógyász rábólintott, hogy mehet, csak 2*3 hónap...
Pl. a háziorvosnál.
Vagy igen, egy maszekhoz.
És hogyan kellene belekezdenem ebbe?
Elmegyek valakihez maszekba és megmondom neki hogy találjon ki valamit?!
Ilyenkor nem értem az államot. Addig rendben, hogy fogy a magyar miért is támogatná. Inkább fizeti a csp-t, segélyt, étkezést stb. Mindenkinek megéri...
Nem mindenki engedheti meg, hogy felneveljen 4-5 gyereket és külföldi egyetemre járassa...
Nem azzal van gond hogy drágának találom hanem azzal hogy egyben nem tudok kiadni 90-170 ezret. 3 gyerek mellett 250 körül van a bevételünk összesen.
Nem egészséges persze, érzem is magamon, nem is jókedvemből szedem :D
Legtöbb orvos e-mailben is elérhető és válaszolnak is elég gyorsan.
Fogamzásgátló mennyibe is kerül 1 hónapra? 2000Ft-nál nem igazán van olcsóbb. Pár év és visszajött a műtét ára.
Arról nem beszélve, hogy hiába a modern fogamzásgátlók, nem túl egészségesek.
Ja, dehogy van probléma :)
Csak, ha jól értelmeztem az eddigieket, ahol Te csináltatod, ott még mindig nem tudod, mennyibe kerül.
Igen, nem vágták fel a hasamat, laparoszkópiás műtét volt. S a doki vigyorogva mondta, hogy ha netán úgy adódik, majd csinálunk lombikbébit. :) De ez már történelem. Arra azért emlékszem ennyi idő után is, hogy felfújtak valami gázzal, kb széndioxiddal, aminek a távozása azzal járt, hogy bő fél napig az egész testemet iszonyatos izomláz gyötörte. Na, erről elfelejtettek a műtét előtt felvilágosítani. Ez a következmény nem tántorított volna el a beavatkozástól, csupán megkímélt volna egy lelkenrúgástól.
Ne add fel! Van az az 5 számjegyű összeg, amivel kiválthatod az idióta hormonszedést, ami végül is nem életed végéig tart, mert – reméljük – megéled a változókort, ami után már nem lesz ilyen gondod.
2006. óta minden,18.életévét betöltött nő maga dönthet a műtétről. Tehát gyermekek és évek számától függetlenül.
Most olvastam...
Viszont az ára nagyon nagy intervallumban mozog,teljesen a beavatkozást végző intézményre van bízva.
Ha nincs akadálya,akkor viszont hasi tükrözéssel végzik,és azután nem lesz olyan nagy a fájdalom,hogy ne tudj buszozni akár.
További ajánlott fórumok:
- Művi meddővé tétel aktuális feltételei
- Mik a művi meddővé tétel feltételei? Mennyibe kerül? Szombathelyen tapasztalat?
- Művi meddővé tétel nőknél. Mik a feltételei?
- Művi meddővé tétel
- Van valakinek személyes tapasztalata a művi meddővé tételről? Mennyire veszélyes, és költséges?
- Női meddővé tétel feltételeit, irányárait ismered?