Milyen füszer és gyógynövényeket használsz? (beszélgetés)
basil,petrezselyem,oregano,fekete bors,paprika
gyogynoveny-gotu kola
Az aranyvessző is jó, meg a cickafark, minden női betegségre.Ezeket is megtermelem, évelők.
A lándzsás ütifű nagyon jó a torok gyulladásra.Szunyogcsípésre és a sebeket is jól gyógyitja.Átturmixolom ásványvízzel, leszűröm és ezzel kenegethető.Jobb, mint a Fenistil gél, vagy a rázó keverék.
A salátákba is tehetsz a szója szószból, de sült husokat is bekenheted vele.
A klimax előtt nagyon hasznos a fogyasztása.
Vettem tegnap szójaszószt, és nekem nagyon ízlik!!
Kíváncsi leszek milyen kaját tudok összetenni!:)
Én a paradicsomot a bazsalikommal szeretem, de az oreganó is nagyon jó.
A cardamom-ot teába rakom.
Szerintem vannak egyértelmű párosítások.Pl. spenót-fokhagyma, rozmaring-máj, paradicsom-oregánó, tejfölös-tárkony.Hirtelen ennyi jut eszembe.
És mogyoróolaj?Olyat hallottatok?
Nem tudjátok, hogy a kínaiban az ötfűszer mit jelent?
Az oliva olajat használom salátákba, vagy diétás sültekhez.Van egy jellegzetes ize, ezért én másra nem használom.Nem beszélve az áráról.
A szezámolaj is finom, ennek is van egy aromája, nem mindenki szereti.
Bármelyik nagyobb áruházban kapható.Érdemes a márkásabbat megvenni, a másodlagos sajtolások, már nem olyan jók.
Az olivaolajat haj, vagy bőr pakoláshoz is használom.
A mentát a sült husokhoz is teszem, de csak keveset. 5 fajta menta van a kertemben. A májhoz majorannát(no meg a sütőben sült császárszalonnához is)Bazsalikom 3 fajtám is van a zöld, bordó, és egy sötét zöld erősebb aromájú. Paradicsomot csak ezzel eszem.Télen cserépben nevelem.A rozmaringot a bárányhoz használom. Örülök, hogy sokan jelzitek mit használtok, de jó lenne a "mihez"is ide kerülne.
Aki később kapcsolódott be , lejjebb van a link, ahol a fűszernövényeim láthatók egy webes albumba.
nekem annyira erőteljes az ízük, hogy nem igazán kedvelem.Most kínai kaját akarok főzni, most nézelődők a neten.
Mi a véleményetek a különböző étolajokról?Pl. szezámolaj, olívaolaj, meg ilyenek? A barátnőm nagyon esküszik, hogy nem mindegy mihez milyet használunk.Én Magyarországon nem igazán láttam még ilyet.Ő Angliában él.
Köszönöm, volt még szebb is, de már nincs annyi erőm a gondozásra, mint régen(63 éves vagyok) Ismerem a babért, van egy ismerősömnek. Télire beviyzi a lakásba, dézsában neveli.Most fogok tőle hajtást kapni,és hormonnal gyökereztetem.Valamikor horvátországból hoztam, de nem maradt meg. Nagyobb kertészetekben , vagy áruházak fűszerpolcain próbálkozhatsz, beszerezni.
Az oregánót is sok mindenhez használom, évelő, a tárkonnyal együtt. Üdvözöllek.
Nagyon szép a kerted!
Nekem csak kapor, lestyán, borsikafű, menta és rozmaringom van.Volt kakukfüvem és bazsalikomom is, de tönkrementek...:(Nagy vágyam egy fűszerbabért beszerezni, de sehol nem találtam eddig...:(
Örülök, hogy jelentkeztél.Látom minden fűszert szeretsz. Nálunk is fogy minden, most a bazsalikomoké a főszerep, van zöld és bordó levelű is.Paradicsomot csak ezzel eszem.Pestó készítésénél is használom. Megteremnek a kertemben, és zöldfűszerként használom. Télire szárítom, vagy fagyasztom.Van egy webalbumom képekkel a füszereimről, itt.