Milyen földet igényel a bromélia? (tudásbázis)
A legjobb, ha az életerős hajtást először egy üveg vízben gyökerezteted, amikor már 1.5 - 2 cm-esek a gyökerek, akkor ülteted be a virágföldbe. A víz kb. 3-4 cm-es legyen, különben elrohad a hajtás.
Laza talajba ültesd, kis cserépbe, fele tőzeg, fele virágföld. A földje legyen mindig nedves. Mivel tőzeges, ezért átfut rajta a víz, de azt figyeld, hogy alatta ne álljon meg a felesleges, azt öntsd ki.
Nekem is van egy ilyen növényem, én kérges földet vettem hozzá, de amióta átültettem, nem virágzik.
Kb. 2 éves a növényem. A levelek közé szoktam a vizet önteni. Ha jól olvastam, 24 fokos hőmérsékleten virágzik.
Arra figyeljünk oda, hogy a sarjhajtást addig ne szedjük le, amíg az nagyon picurka. Az az optimális, ha legalább a fele az anyanövénynek, de az sem baj, ha már a kétharmada. Ugyanis minél nagyobb a sarj, annál gyorsabban fog nőni és annál előbb kapunk virágzóképes növényt. Nagyon fontos dolog, amikor szaporítjuk a broméliánkat, hogy figyeljünk oda, hogy a töve mindenféleképpen kemény legyen. Ugyanis ha ez a tő nagyon puha, akkor elképzelhető, hogy már rohad ez a növény.
Ha beültettük a sarjakat a laza virágföldünkbe, fogjunk három kis fapálcát, vagy négyet és keretezzük be vele kis broméliánkat, hogy stabilan álljon. Ezek után alaposan öntözzük meg, és figyeljünk oda, hogy legalább három hónapig ne száradjon ki a növényünk talaja.
További ajánlott fórumok:
- Van bármilyen otthonteremtési támogatás, amit fiatal párok igényelhetnek?
- Milyen gondozást igényel a szobarózsa?
- Milyen állandó ellátás jár, vagy igényelhető?
- Félárvaként milyen támogatást tudok igényelni?
- Munkanélküli segély után milyen juttatást lehet igényelni?
- Mivel érdemes beültetni 1500 m2 földet, ami nem igényel sok gondozást és hasznot is hoz a konyhára?