Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre? (beszélgetés)
írtam privát mailt is :]
de itt is mondom, hogy nagyon megköszönném:)
Hát persze, hogy függ!!!
Én sokszor ok nélkül fel tudom húzni magam, és annyira pörgök és ideges vagyok... Ezért mind a pm. a felelős!
Már lassan két éves, nem annyira pici. Az első doki azt mondta, hogy a terhesség hozta ki az alulműködést, a neurológus azt, hogy idegi alapon van. Én is bízom benne, hogy sikerül változtatni a körülményeimen.
Nem gondoltam, hogy ennyire függ az idegállapottól a pm eredmény. Elgondolkodtató.
mármint a p.m. gyógyszer?
mert azt szedem, életem végéig
Akkor nézess egyet a 21.-en is, és akkor össze lehet hasonlítani.
A 4. nap még belefér.
Megvan hogy ciklus melyik napján kell nézni női hormonokat. Kell egyszer menzi első napjától számolva az 5. napon, és utána a 21.-en. Pont azért mert ugye van a luteális fázis és a follicularis fázis. Ha mondjuk teszem azt a 15. napon ( csak írtam valamit ) veszik le a vért, akkor az nem informativ. Szóval erre ne adj. De szerintem az nem jó, ha ugyanannyi... Mert nem egyszerre van a két fázis...
Az inzulin pedig nem a cukorterhelés. Cukor mellé pedig illik megnézni a haemoglobin A1C-t is.
Igen persze, mindenki más:)
hát igen, most már el sem tudnám képzelni máshogy:)
igen ráér
köszi
nem csináltak terhelést
de az éhgyomori nagyon jó
az majd most jön
mind benne van a normál tartományba
csak azt mondják a lányok, hogy az lh és az fsh arány nem jó
ugyan annyinak kellene lennie
viszont azt olvastam, hogy ha már a duplája akkor tuti pcos
Ja, igy értem! Az biztos, hogy sokminden az agyban dől el. Ha sikerül változtatni ezeken tuti jobb lesz a pm.-ed is. Gondolom pici babád van, állandóan idegeskedsz.
Amig dolgoztam nekem is rossz értékeim voltak, mióta itthon vagyok, viszonylag nyugodt vagyok, és minden okés.
Volt olyan hogy a munkahelyen totál ideg voltam, levettük a vért, és persze szar is lett.
Ha ráér holnapig összehasonlítom az én eredményemmel. Ugyanis nem minden labor dolgozik ugyanazokkal a mértékegységekkel. De szerintem normál tartományba vannak, de mindenképp megnézem holnap.
Tudom, hogy PCO-s vagy :) Láttalak a PCO-s fórumon. Nekem is PCO-van meg pm. alulműködésem. Inzulint, cukrot néztek?
köszi
htsh 2, 36 uIU/ml
T4 1, 27 ng/dl
fsh 5, 5 mIU/ml
lh 7, 4 mUi/ml
igazából az utolsó 3 benne van a bormális tartományba, az utolsó 2 meg inkább a minimumhoz van közelebb
de azt mondják, hogy az lh és az fsh aránya nagyon nem jó, túl magas
egyébként pcos-ám van
de pm hormonokat is vizsgálnak ilyenkor
A Letroxot és az L-thiroxint is szedtem, most az utóbbit szedem, egyáltalán nem jobb, a neurológushoz is elküldött, megállapította a pánikbetegséget már.
A saját irányítás alatt azt értem, hogy persze szedem tovább a gyógyszert, de próbálok agyban változtatni a közérzetemen, bízom benne, hogy sikerül.
Ez igy igaz, gyógyszer kell.
Viszont én 1 dekát nem fogytam a gyógyitól
3 havonta kontroll mindig állitanak a gyógyin, olyankor akármit csinálok stagnálás van.
Úgyhogy én életem végéig számolgatok :) persze majd egy idő után fejben:)
sziasztok
tudna nekem valaki segíteni, mert ma kaptam meg a hormoneredményeimet
és van aki azt mondja alacsony a pm van aki szerint magas van aki azt mondja hogy jó(dokinéni)
igen, tudom...
azért is merült fel a kérdés számomra legalábbis, mert 4 hónapja - lassan 5 - diétázom kalória számlálósan, fantasztikusan lement 9 kiló (73kilóról most 63.5-64.5 vagyok) majd itt leállt. és áll is már 2 hónapja... pedig mozgok napi rendszerességgel:futok, biciklizek vagy járógépen edzem 1 órát és oda figyelek, hogy mit eszem. fehér lisztet - cukros dolgokat már régóta nem... tehát nem értem mi lehet a baj... :/
De ha saját kezedbe veszed, miből gondolod, hogy az jó lesz?
Sajnos aki gyógyszert szed, nagy valószínűséggel élete végéig lesz rákényszerülve. Mond el az orvosnak, hogy mellékhatásokat érzel, és váltson gyógyszert!
Egyébként minden endokrinológus első mondata: "Foggyon le!" Még akkor is ha az illető 40 kg.
Az én első endom is egy nagy paraszt volt. Gyakorlatilag a föld alá alázott. Ott is hagytam, és átmentem egy másikhoz, aki tényleg foglalkozik velem.
Sajnos nemcsak a pm-em játszott közre, hogy nehezen jött össze a baba, de többek között az is...
Egyébként tényleg jó dolog a kalóriaszámlálás. Nekem a pm. mellett inzulinrezisztenciám is van, ez miatt kellett szednem gyógyszert meg kellett diétát tartani. Gyakorlatilag diabetes diéta. Neten utána tudsz nézni.
Nálunk az baj, hogy ha nincs kezelve a pm. hiába eszel keveset, nem fogyunk :( Ezért kell gyógyszer és diéta!
További ajánlott fórumok:
- Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Hízni szeretnék! Mit tudnátok tanácsolni?
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni?
- Pajzsmirigy alulműködés ellen mit lehet tenni?