Hízni szeretnék! Mit tudnátok tanácsolni? (beszélgetés)
Szia!
Voltál kivizsgáláson?
Én 160 cm vagyok és 45 kg.
Kamaszkorom óta nem tudok hízni. Szerencsére arányos a testalkatom, és nem is tartottam magam soványnak, csak vékonynak, egészen addig, amíg el nem kezdtek naponta olyan megjegyzéseket tenni rám, hogy miért nem eszek, volt olyan is, hogy miért vagyok anorexiás, és ezek olyan komplexusokat okoztak, hogy már én is elhittem, hogy úgy nézek ki, mint egy anorexiás, pedig nem így van.
Nem értem sokan miért érzik úgy, hogy minden találkozásnál meg kell jegyezniuk, hogy túl sovány vagyok, mintha kotelezo lenne.
Ha én nem láttam magam túl soványnak, akkor miért van az, hogy vannak, akik annak látnak?
Nem gondolnak bele, hogy milyen rosszul esik.
Azt viszont soha nem hallottam még, hogy egy túlsúlyos emberre azt mondták volna, hogy mangalica, meg, hogy minek eszik annyit, egy vékony emberre, meg csípobol rávágják, hogy gebe.
Mintha neki nem lenne bántó.
Azt vettem észre, hogy mióta sok a túlsúlyos ember, megjelent ez a sovány uldozés.
Hogy eladhassák az egészségetelen gyorskajákat, cukros lottyoket, és nojon a fogyasztás, elhitetik az emberekkel, hogy akkor van valaki jó borben, ha van rajta felesleg.
Olyan szépségideált állítanak az emberek elé, aki túlsúlyos, hogy ez legyen a kovetendo, hogy az az igazi no, aki meg sovány , az ássa el magát.
Az újságcikkekben is olyan írások jelennek meg, amik a ducibb embereknek kedveznek, és ledegradálják benne a vékonyakat, mert szerintuk minden vékony ember azért vékony, mert anorexiás.
És lassan már az lesz egészségesnek kikálltva, aki súlyfelesleggel rendelkezik, ha még nincs.
Ezzel elultetik az emberekben, hogy fogyasszanak bármennyit, kétely nélkul, és az egészségugy, gyógyszergyárak, élelmiszeripar meg mindebbol profitál.
Igazából, ha valaki annyit és azt eszi, ami a szervezetének szuksége van, akkor a genetikailag megahtározott súlyát éri el. Még akkor is, ha mások túl soványnak bélyegzik.
Nálam hormonproblémákat, inzulin rezisztenciát, emésztési, felszívódási zavarokat, és most már bélgyulladást állapítottak meg, és azt mondták ezért nem híztam évekig bármit és bármennyit is ettem.
Légyszíves a súlyhoz magasságot is írj :)
Amúgy nagyon szépen megoldottad a kérdést, jó termékeket fogyasztasz!
Igen, egyetértek!
Nagy luxus idő előtt megbetegíteni magunkat a szemét táplálkozással.
Ha megyek 12 órázni,és állok ebből 11 órát (kereskedelem),akkor is elkészítem a napi ételemet, hús,saláta,gyümölcs, és igenis ebből van az energiám,persze edzések kellenek az állóképesség javításához.
én állva is eltudok aludni :-D
de ki a fenének van ideje ebben a mai rohanó világban azt nézni mindig hogy mikor mit és egészségesen fehérjedúsan táplálkozik? mert azokat írígylem....
Aki nem visz be minőségi táplálékot az nem is fogja bírni a munkát.
Sógornőm férje szénhidrát-függő, kalács,kakaóscsiga,kenyérfélék,szalámi(pff) és társait szereti, tészta minden mennyiségben.30 éves de nincs ereje,elelszik ülve, már mondtam azért van mert rossz táplálkozás van,semmi energia.
"és nem kellene a megfelelö étkezésre összpontosítani."
Erre írtam, hogy DE kell! :)Gondolom meló közben azért hajlamos vagy arra, hogy elodázod az étkezéseket, vagy nem olyan tápértékű kaját viszel be.Amiket leírtál, azokat fogyaszd,+ a turmix. Ezen az úton kell indulnod.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam 32 hónapos és nagyon rosszul beszél, keveri a betűket stb. Tudtok valamit tanácsolni, mert a logopédushoz még kicsi?!
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Nagyon vízhiányos a bőröm. Mit tudnátok tanácsolni ami használ is?
- Ülőmunkát végzek és sokszor fáj a gerincem, a hátam, mit tudnátok tanácsolni?
- Tudnátok tanácsolni valamilyen képszerkesztő programot, amivel fényképeket lehet alakítgatni?
- 27 éves, és el akarják távolítani a méhét...mit tudnátok tanácsolni?