Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Van egy eladó Aven gépi mellszívóm!Garanciával augusztusig.Első vevőtől...
30.000 a bolti ára,én 20.000.-ért adom...
Sziasztok!
Valaki tudna-e abban segíteni, hogy medela mini electric mellszívót lehet-e elektromos sterilizálóban tisztítani?
Köszi a választ!
A medela mini electric tényleg zajos, de amikor kifejlesztették 15 éve (!?!) ez volt a világ legkisebb méretű ritmikusan működő és elemmel is használható otthoni mellszívója.
Ha összehasonlítod egy modern medela mellszívóval (swing) akkor óriási a különbség. Az utóbbi hangja olyan, mint egy doromboló cicáé (nem vicc) :D
Az ipari készülékek (a medela bérelhető mellszívói, úgy tudom ilyenek vannak a kórházakban) ugyan olyan erős vákuumot hoznak létre, mint az otthoni használatra szánt mellszívók (nagyobbat nem is szabadna, hiszen a melled bánná), csak annyi a különbség, hogy egyszerre mindkét mellen lehet vele fejni, ennek köszönhetően gyorsabban le lehet fejni vele a tejet.Ennek igazából akkor van jelentősége ha a babád egyáltalán nem szopik.
Volt elektromos aventem, semmire nem jó, nagyon gyenge. Vettem egy medela swinget az egy fokkal jobb és cserélhető a feje.
De én lehet, hogy beszerzek egy iparit, ami a kórházakban is van, mert azok a legjobbak.
Akkor jó! Kényelmesnek valóban kényelmes!
Viszont éjszaka szerintem zajos. Én éjjel kézit használtam, pedig nem 20m2es panelban lakunk, hanem 110m2-es családi házban és én a nappaliban fejtem.
Szerintem teljesen ugyanolyan hatékony. Sőt, nem is fárad el a kezed, nem dagad be a csuklód sem.
Néhányat kell pumpálni a saját ütemedben, aztán benyomod a gombot, és a motor folytatja ugyanabban a ritmusban.
Ez egy kapszulára vonatkozik:
Görögszéna mag 130mg
Benedekfű levél: 107mg
Csalánlevél: 64mg
Édeskömény mag: 32mg
Előkerestem az aventnak a dobozát és kicseréltem a csillagot a tölcséres szeleppel és jóóóóóóóóóó!
Akkor lehet mégis aventet veszek. Láttam a neten az iQ-t. Annak már van memóriája.
Amennyiben úgy érzed, hogy már elegendő anyatejed van,fokozatosan csökkentve a napi adagot, abba lehet hagyni a szedését. Tehát nem szükséges folyamatosan szedni.
A legtöbb kismamánál a tejtermelés fennmarad, miután abbahagyja a szedését.Ha úgy itéled meg, hogy ismét lecsökken a tej mennyisége, nyugodtan elkezdheted újra.
Akár az egész szoptatás időszaka alatt lehet szedni. Bármilyen idős a kisbaba elkezdheted szedni.
A legjobb hatékonyság eléréséhez: kevés vízzel kell bevenni és a bevétel előtt és után 20 percig javasoljuk ne igyál semmit.
Lehet mellette tejserkentő teát inni, de azt javasoljuk, hogy ne legyen több 2-3 csészénél naponta és legalább 1 óra telljen el a kapszula bevétele és a teaivás között.
A kapszulákat reggeltől estig oszd be kérlek, nem kell felkelni éjszaka ahhoz, hogy bevegyed.
Szülést követően azonnal el lehet kezdeni.
Terhesség alatt NEM szedhető!
Szerintem igen végig, de lassan elkezdem a hozzátápit és végre leépítem a fejéseket. Ez már nagyon kikészít.
Rajta van az összetevő a more milken. Kapszula/grammra lebontva.
További ajánlott fórumok:
- Avent/Tommee Tippee/Medela(swing) elektromos mellszívót vegyek?
- Kézi vagy elektromos mellszívó a jobb? Ki mit ajánl?
- Milyen elektromos mellszívót vegyek, ami nagyobb keblekhez is beválik? :):):)
- Érdemes elektromos mellszívót venni?
- Milyen márkájú elektromos mellszívót érdemes venni?
- Milyen az új Avent elektromos mellszívó?