Milyen a kozmetikus pálya? Írjatok róla! (tudásbázis)
Nyelvtanfolyam nincs magyar nyelvről, angolul meg köszönöm, nem kérek belőle:)
Hát...drága...Mi egy 30m2-es garzonért fizetünk rezsivel havi 300eurót (kb.80.000Ft), a hús és a tejtermékek, főleg a sajt drága. Jah meg a kenyér és a péksütik.
érdekes! :D De hát akkor te bármit dolgozhatsz! Mindenre megvan a papírod! Jó neked :) Habár , lehet,hogy te meg már túúúl bonyolult vagy nekik :D
Képzeljétek el, velem együtt járt erre a hülye okj-s eladóira egy lány , aki kereskedelmi középiskolát járt ki, érettségizett. És nem veszik fel sehova, mert nekik okj-s papír kell... többet ér az ember ilyen hülye papírral..
Nekem kereskedelmi szakközepem van, a bizonyítványban képesített kereskedő a beírás. Tanultunk mi mindent műszaki-, élelmiszer-, kultúrcikk áruismeret, kozmetikai- háztartásvegyipari áruismeret, ruházati áruismeretet meg még mit tudom én mit....
Erre rám is csak néznek az állásinterjún, hogy mijaza képesített kereskedő? Neki élelmiszeres vagy ruházatis vagy könyves etc... kell.
Ki érti ezt? Rendbe kellene tenni Magyarországon a képzéseket, de nagyon. Mert senki sem tudja, hogy mi mit takar... :(
hát igen... esetleg nyelvtanfolyam?:)
Drága kint az élet? Vagy olyan mint itthon ?
Aha:)
Az a gond, hogy az itteni nyelvet alig beszélem. Ami addig nem gond, míg nem dolgozom, mert az angolt sokan beszélik. De a munkában kellene a szlovén nyelv.
ühü..kell.
Képzeld, letettem az eladói okj-s tanfolyamot. Élelmiszer és vegyiáru. Aznap felhívtam egy álláshirdetést, hogy boltba eladót keresnek. Felhívtam , és kérdezték,hogy milyen eladói tanfolyamom van..hát mondom élelmiszeres. erre a nő meg sóhajtozott,hogy óóóó az nem jó,mert ez játéküzlet , és ide másmilyen eladói papír kell...
hát akkor biztos mindenhol munkanélküliség van..
és milyen állást szeretnél?
most néztem képeket Szlovéniáról. Tök szép ország :) hol laktok, fővárosban?
Ott is van munkanélküliség? :D
és külföldön nem tudod folytatni?
Hol laktok? És milyen ott? :)
hát én nem értek ehhez az üzletnyitásdihoz, de tényleg, már ha valaki foglalkozik ezzel, és dolgozik vele,legalább utánaolvashatna.!!
sztem a palesztinoknak túl sok pénzük van, nem tudnak mit csinálni vele, aztán nyitnak egy üzletet. Az nem is baj, de legalább már annyi eszük lenne,hogy értelmes nőt vesznek fel maguk mellé! Mert ez a nő nem hogy értelmes,de szerintem még agyilag sincs rendbe...egyszerűen buta!
Amikor üzletet akarsz nyitni és már be van rendezve, akkor kell kihívni az ÁNTSZ-est és az beírja az ellenőrzési naplóba (írószerben lehet kapni), hogy milyen gépeid vannak. Ez kötelező! De más papír nem kell hozzá.
Egyébként marhára útálom, hogy M.o-on bárki nyithat üzletet anélkül, hogy bármit is értene a dolgokhoz. A palesztinek miért itt akarnak nyitni és miért olyat, amiről gőzük sincs?!
hát igazából akik most akarnak nyitni üzletet 2 palesztin fickó, és ugye felvettek 1 tolmácsot, akik nekik segít az üzletet megnyitni, engedélyek, gépek ( lesz fodrász, műkörmös, kozm, és masször). Halvány lila gőzük sincs ,hogy milyen gépek kellenek.. kérdeztem a kiscsaj,hogy egyáltalán milyen elektrokozmetikai gépeket akartok venni..azt mondta,hogy ilyen csipkelődös. Én meg néztem rá hülyén, hogy mi csipkelődik... nem tudta a nevét, csak annyit, hogy tisztítás után felraknak egy krémet, és azt és csipkelődik..
én meg rákérdeztem,hogy az iontóra gondolsz?? Azt mondta,hogy igen..mondtam, hogy ilyen gépekhez nem kell külön papír. Aztán visszakérdeztett ,hogy bíztos, mert nehogy megbüntessenek..mondtam neki,hogy biztos nem kell!
Hát hogy elhitte, vagy nem...nemtom :D
vagy nem tudott mit kezdeni a rengeteg pénzével, és 200 ezerér megcsinálta :D :D
remélem elhitték..mert elbizonytalanítottak az elején ezzel!!! :(
Ez azért van, mert régen nem volt elektrokozmetika benne a tantárgyak között, hanem pl. mint manapság egy sminktetoválós tanfolyamot, külön lehetett elvégezni. De mondjuk nem értem, hogy mára már miért nem szüntették meg, bár akkor ebből kifolyólag biztos a régebbi korosztály miatt:) Hogy aki akarja, az pótolja.
Szerencsére nekem is volt a tantárgyak között.
Te mikor végeztél?
Szia Veronika.
Én is kozmetikus vagyok, úgyhogy tök hülyén fog hangzani a kérdésem...de..
miért van külön elektrokozmetikából tanfolyam?
Mert hát az elektrokozmetikába beletartozik a vio, az ionto, a mikrodermabrázió, ultrahang stb stb... nem? :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- Avon kozmetikumokat használók fóruma!
- A párom szerelmes - a kozmetikusomba
- Ismeri valaki Szabó Ágnes szülésznőt a debreceni klinikáról? Írjatok kérlek vélemény róla!
- Kozmetikusok Ti milyen márkájú kozmetikumokkal dolgoztok, és mi a véleményetek ár-érték arányban róla?