Milyen a jó ágynemű? (Párna, paplan, anyaga, töltet, stb...) (tudásbázis)
Nekem a tollal töltött párna a kedvencem, van más töltetű is, de azokat nem szeretem.
Takaróból a merinót szeretem.
Mi a mosható antiallergén ágyneműket szeretjük - mivel párom az atkára allergiás én meg mindenféle penészre allergiás vagyok. Ezen kívül a párnára az ágyneműhuzaton kívül atka elleni huzatot teszünk, a lepedő alatt is van ilyen atka elleni huzat. Ez nem engedi be a poratkákat és a penészspórákat az ágyba és a párnába.
Az ágynemű huzat legyen természetes anyagú és hetente cseréljük.
Az ágyneműt (párna, paplan) fél évente kimossuk.
A gyapjú ágyneművel nem vagyunk megelégedve, allergiásoknak szörnyű. A tollas szintén elviselhetetlen. Ha valaki allergiás azokra a dolgokra, amik az ágyneműben lehetnek, az érzi igazán, hogy mi a jó.
ágyneműm krepp.. nem kell vasalni
párnát csak egy picit használok de azt is a kezem alá..
paplan valódi gyapjú
lepedő pedig vászon de vékony
semmi műszál, műanyag.....
sziasztok
lassan (hm, hát jó ideje) készülök venni 2 db nagypárnát és 2 db kicsit, mert ugyan van most is, de már nagyon régi, és szeretném kicserélni őket.
Szerintetek jó minőség a Naturtex? Olcsónak vagy drágának számít? És mit lehet a minőségéről tudni (nem láttam a cédulát rajta, mert kirakatban néztem csak ki ezt a fajtát)
Nem drága? (kicsi: 1990, nagy: 4790)
Köszi.
Ki szeretném cserélni a párnáinkat. Ma voltam JYSK-ben és egy dolgot állapítottam meg:mind nagyon drága. Műszálas töltetűt néztem, de nem lettem okosabb:(
A "kispárnákat" én varrtam, darált szivaccsal töltöttem, de "nagypárnának" nem szeretném.
Ki mit szeret. Én egyáltalán nem használok párnát.
Krepp ágynemű a kedvencem. Valódi gyapju paplant használok.
Nyáron viszont csak vászonlepedőt.
Jó kérdés! Szerintem embere válogatja.
Én például allergiás voltam gyerekkoromban a tollra, így szivacs töltetű ágyneműm volt. Akkor nem igazán volt más alternatíva. Jópár éve viszont gyapjú ágyneműnk van, és nagyon szeretem, mert sokkal melegebb! A meleg biztosítása miatt gyapjú derékaljat is használunk.
A nagymamám viszont a tolldunyháját imádja.
Kispárnában kipróbáltuk a tönkölypelyva töltetűt is. Kissé ugyan merev, de nyáron nagyon jó hűsítő. Ismerőstől hallottam, hogy fejfájás esetén is hatásos lehet.
"Jó, puha, meleg"
:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyakran mossátok ki az ágyneműhuzatot?
- Hol vehetnék olyan ágyneműhuzatot, amit nem kell vasalni?
- Te milyen gyakran mosod az ágynemüt? Nem a huzatot, párna, paplan...
- Milyen gyakran cseréltek agyneműt?
- Ágynemű babának...milyen töltettel?
- Milyen takarót, paplant és ágynemű huzatot érdemes vásárolni?