Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mikró káros hatása fórum

Mikró káros hatása (beszélgetés)


1 2 3
63. 6b006fc769 (válaszként erre: 62. - Grizus)
2014. aug. 21. 23:48
Azt én is szeretem. Leginkább a natúrt:)
62. grizus (válaszként erre: 61. - 6b006fc769)
2014. aug. 21. 23:33
Én régen margarint ettem. Aztán a munkahelyemen valakit láttam vajat enni, én is rákattantam és azóta nem eszem margarint. Ennek tíz éve. A vaj után gáz íze van, de lehet, hogy ma már vannak finomabbak, mondom, tíz éve nem ettem. Vajat se szoktam azért mindennap enni, zsírt meg elég ritkán, évente max. párszor. Amit viszont szeretek, az a vajkrém. Elvileg vajból van... sajnos ízlik, bár a fokozottan egészségtudatos emberek nyilván jajveszékelnének, hogy jaj, mennyire nem jó. De szeretem...
61. 6b006fc769 (válaszként erre: 60. - Grizus)
2014. aug. 21. 23:30
Vannak finomak is köztük és valóban alacsony transzzsírtartalmúak is. Mondjuk jobban tetszene, ha kötelező lenne feltüntetni a transzzsírtartamát. Egyébként pont a víztartalma vonz, sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a zsír vagy a vaj. Az vitathatatlan, hogy a vaj és a kacsazsír jobb ízű.
60. grizus (válaszként erre: 59. - 6b006fc769)
2014. aug. 21. 23:24
Nézd, ha Te erről meg vagy győződve és ízlik Neked a margarin, akkor edd. Én utálom, egy vizezett, műízű zsiradék, amellett nem hiszem el ezt a szöveget, szerintem káros, úgyhogy nem eszem. De ha neked jó, akkor fogyaszd egészséggel és ezt most nem gúnyból írtam.
2014. aug. 21. 23:22

"....A közhiedelemmel ellentétben ma már a boltokban kapható margarinok többsége elenyésző transzzsírsavat tartalmaz, mivel nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek. Az ******(cég) margarinjaira egyaránt igaz, hogy transzzsírsav-tartalmuk minimális és messze alatta van a WHO által javasolt határértéknek.”

Ez az alacsony transzzsírsav-tartalom annak köszönhető, hogy a ****, ****, *****, ******, margarinok nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek, hanem szobahőmérsékleten is szilárd, trópusi növényi zsírokból, növényi olajokból és vízből....."

58. grizus (válaszként erre: 57. - 6b006fc769)
2014. aug. 21. 23:16
Kérlek, tőlem nyugodtan.
57. 6b006fc769 (válaszként erre: 56. - Grizus)
2014. aug. 21. 23:13
Köszönöm, hogy megengeded.
56. grizus (válaszként erre: 3. - 6b006fc769)
2014. aug. 21. 15:57
A margarin egy rakás sz.r, emberi fogyasztásra alkalmatlan szemét. Tele van transzzsírsavval. Emellett az íze és az állaga pocsék. De Te természetesen azt eszel, amit akarsz.
55. grizus
2014. aug. 21. 15:55
Akkor is káros. Emellett a benne melegített étel sokkal hamarabb kihűl, nem tartja meg a hőt. És teljesen felesleges is. A gázon vagy villanytűzhelyen minden megmelegíthető, de ajánlom a kis grillsütőt is vagy ha muszáj, a sütőt. Felesleges pénzkidobás a mikró, mi rég kidobtuk de rossz is volt.
2014. aug. 21. 14:19

Tényleg vigyázni kell, hogy milyen edényt mikrózunk! Akár rákkeltő anyagok is felszabadulhatnak

[link]

2013. aug. 24. 17:35

Ritkán használom a mikrót, mert valahogy nekem jobb íze van a gázon melegítettnek. De ha sietek akkor simán bedobom a kaját. A tésztát csak abban szoktam, mert abban nem ragad oda. Jó, van teflon is, még mielőtt valaki szóvá tenné, de egy edénnyel kevesebbet kell mosogatni:) Én is melegítettem már benne tejet, és felfutott benne az élesztő.

Hogy mennyire káros, nem tudom. DE hülyét kapok amikor olyannal érvelnek, ahol erősen kilóg a paciláb.

52. 6b006fc769 (válaszként erre: 51. - 9b10f3d7ff)
2013. aug. 24. 16:53
Valahol azt is írták, hogy a mikróban melegített tejben nem fut fel az élesztő. Még szerencse, hogy az én élesztőim azt a hoaxot sem olvasták:)
51. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 31. - Rescue)
2013. aug. 23. 14:52

Na, ez úgy hülyeség, ahogy van. Vettem a fáradtságot, nem a te fórumod alapján, de szeretek meggyőződni arról amivel érvelek, s nagyon egyszerű volt.

Nem melegítgettem ilyen- olyan tűzön, csupán mikróban forraltam fel a vizet. Egyforma edénybe tettem egy helyre 30-30 szem búzát. Egyiket a mikróban forralt és hűtött vízzel öntöttem le, másikat sima csapvízzel. Mindkettő egyformán kicsírázott.

Mi ebből a tanulság? Ha nem kell hozzá kémiai labor, győződjünk meg róla, mit is osztunk meg a világhálón.

50. Porcica (válaszként erre: 21. - 6b006fc769)
2013. márc. 18. 11:31

De mind a kettő hőhatáson alapszik... hogy a kérdésedre válaszoljak (vízforraló, tűzhely)!


A hő hatására elkezdenek a részecskék mozogni, attól pedig melegszik az étel. Itt pedig sugárzás hatására mozognak a részecskék. A hő is sugárzás, de másfajta kémiai reakciókat indít be...

Nézdd meg a különböző sugárzás hatását az emberi szervezetre. Nyilván nem ugyan az, mint beülni egy kád meleg vízbe. Nem?

49. f64f0d9a69 (válaszként erre: 46. - Rescue)
2013. márc. 15. 11:37

A mikró egy idő után bekrepál, mi lecseréltük,mert lelassult a melegítési idő.

A vitaminok pedig megmaradnak az ételekben, a mikróbák elpusztulnak.

Szerintem is inkább a tavaszi fáradtság -azaz vitamin és ásványi anyag hiány így kora tavasszal.

Nekünk nincsenek ilyen gondjaink, mert eléggé el nem ítélhető módon -pfujj- mi bizony használjuk az étrendkiegészítőket is.

48. 25800e2d09 (válaszként erre: 46. - Rescue)
2013. márc. 15. 08:40
ez a tavaszi fáradtság esetleg az a kaja amit rendeltek nem jó... semmi köze a mikróhoz... én napi szinten használom de az energiaszintemmel semmi gond, ha volt is annak más oka volt.
47. Rescue (válaszként erre: 46. - Rescue)
2013. márc. 15. 07:22
*kajót
46. Rescue (válaszként erre: 45. - F64f0d9a69)
2013. márc. 15. 07:22
Nemtudom, mostanában, még mielőtt olvastam volna a cikket (ez volt az oka, hogy keresgélni kezdtem) furán viselkedik a mikrónk. Hol forróra hol félig higedre hagyja a kaját, és fáradtak gyengének érzem magam azóta, mióta rendeljük a hajót és mikróban kell megmelegíteni. Eddig ugye friss, nem mikróban melegített ételt ettem.
45. f64f0d9a69 (válaszként erre: 43. - Rescue)
2013. márc. 14. 20:11

És te mit gondolsz a mikróról?

Mi már leírtuk a saját véleményünket is.

44. 25800e2d09 (válaszként erre: 43. - Rescue)
2013. márc. 14. 19:53
no, én leírtam...
43. Rescue (válaszként erre: 42. - 25800e2d09)
2013. márc. 14. 19:50
Nem én állítom, csupán bemásoltam, kíváncsi voltam ki mit gondol.
42. 25800e2d09 (válaszként erre: 4. - Rescue)
2013. márc. 14. 19:40

76-ban baszki... mennyit írunk most? és mennyit fejlesztettek azóta rajta? :)



jóhogynemmá összevetjük az 1920-as autók biztonságát egy mostanival és hajtjuk hogy mennyire halálos az autó használat ennek fényében. na ez pontosan akkora baromság.. jó lenne ha nem terjesztenél megalapozatlan hülyeséget mert ez károsabb az emberekre mint az amit próbálsz bizonyítani..

2013. márc. 14. 19:37
a hülyeség nagyobb rákkeltő mint a mikró...
40. f64f0d9a69 (válaszként erre: 39. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 19:08

:))

Mi használjuk a mikrót és kedveljük, mert hasznos.

Szerintem a levegőben már annyiféle mesterséges hullám terjed, nem hiszem, hogy éppen a sütő lenne káros.


Ja és én sem ülök bele ám! :D

39. 6b006fc769 (válaszként erre: 38. - F64f0d9a69)
2013. márc. 14. 19:04

Mert nem bújt bele!

Sokan nem tudják, hogy a használat közben kinn kell maradni.

38. f64f0d9a69 (válaszként erre: 37. - 6b006fc769)
2013. márc. 14. 18:47

Nekem az tetszett a legjobban, hogy a pacemakerrel élő ember a mikró használatától azonnal elájul.

Na nekünk volt ilyen hozzátartozónk és sok éven át vígan használta a készüléket.

2013. márc. 14. 18:36
Szerintem Weixl-Várhegyi László már jogdíjat kellene, hogy követeljen a sok sületlenség miatt, amit bemásolsz tőle.
36. 6b006fc769 (válaszként erre: 33. - Bd55e3f068)
2013. márc. 14. 18:34
Szerintem a magokkal együtt forralták fel a vizet. ;)
2013. márc. 14. 18:29

bocsi, ezt már Panna33 betette ide.

14.hsz.

2013. márc. 14. 18:23

:))

Nehogy már könnyű legyen eldönteni, káros-e vagy sem!


[link]

Miért nem káros a mikrosütő?...

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook