Mikró káros hatása (beszélgetés)
"....A közhiedelemmel ellentétben ma már a boltokban kapható margarinok többsége elenyésző transzzsírsavat tartalmaz, mivel nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek. Az ******(cég) margarinjaira egyaránt igaz, hogy transzzsírsav-tartalmuk minimális és messze alatta van a WHO által javasolt határértéknek.”
Ez az alacsony transzzsírsav-tartalom annak köszönhető, hogy a ****, ****, *****, ******, margarinok nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek, hanem szobahőmérsékleten is szilárd, trópusi növényi zsírokból, növényi olajokból és vízből....."
Tényleg vigyázni kell, hogy milyen edényt mikrózunk! Akár rákkeltő anyagok is felszabadulhatnak
Ritkán használom a mikrót, mert valahogy nekem jobb íze van a gázon melegítettnek. De ha sietek akkor simán bedobom a kaját. A tésztát csak abban szoktam, mert abban nem ragad oda. Jó, van teflon is, még mielőtt valaki szóvá tenné, de egy edénnyel kevesebbet kell mosogatni:) Én is melegítettem már benne tejet, és felfutott benne az élesztő.
Hogy mennyire káros, nem tudom. DE hülyét kapok amikor olyannal érvelnek, ahol erősen kilóg a paciláb.
Na, ez úgy hülyeség, ahogy van. Vettem a fáradtságot, nem a te fórumod alapján, de szeretek meggyőződni arról amivel érvelek, s nagyon egyszerű volt.
Nem melegítgettem ilyen- olyan tűzön, csupán mikróban forraltam fel a vizet. Egyforma edénybe tettem egy helyre 30-30 szem búzát. Egyiket a mikróban forralt és hűtött vízzel öntöttem le, másikat sima csapvízzel. Mindkettő egyformán kicsírázott.
Mi ebből a tanulság? Ha nem kell hozzá kémiai labor, győződjünk meg róla, mit is osztunk meg a világhálón.
De mind a kettő hőhatáson alapszik... hogy a kérdésedre válaszoljak (vízforraló, tűzhely)!
A hő hatására elkezdenek a részecskék mozogni, attól pedig melegszik az étel. Itt pedig sugárzás hatására mozognak a részecskék. A hő is sugárzás, de másfajta kémiai reakciókat indít be...
Nézdd meg a különböző sugárzás hatását az emberi szervezetre. Nyilván nem ugyan az, mint beülni egy kád meleg vízbe. Nem?
A mikró egy idő után bekrepál, mi lecseréltük,mert lelassult a melegítési idő.
A vitaminok pedig megmaradnak az ételekben, a mikróbák elpusztulnak.
Szerintem is inkább a tavaszi fáradtság -azaz vitamin és ásványi anyag hiány így kora tavasszal.
Nekünk nincsenek ilyen gondjaink, mert eléggé el nem ítélhető módon -pfujj- mi bizony használjuk az étrendkiegészítőket is.
És te mit gondolsz a mikróról?
Mi már leírtuk a saját véleményünket is.
76-ban baszki... mennyit írunk most? és mennyit fejlesztettek azóta rajta? :)
jóhogynemmá összevetjük az 1920-as autók biztonságát egy mostanival és hajtjuk hogy mennyire halálos az autó használat ennek fényében. na ez pontosan akkora baromság.. jó lenne ha nem terjesztenél megalapozatlan hülyeséget mert ez károsabb az emberekre mint az amit próbálsz bizonyítani..
:))
Mi használjuk a mikrót és kedveljük, mert hasznos.
Szerintem a levegőben már annyiféle mesterséges hullám terjed, nem hiszem, hogy éppen a sütő lenne káros.
Ja és én sem ülök bele ám! :D
Mert nem bújt bele!
Sokan nem tudják, hogy a használat közben kinn kell maradni.
Nekem az tetszett a legjobban, hogy a pacemakerrel élő ember a mikró használatától azonnal elájul.
Na nekünk volt ilyen hozzátartozónk és sok éven át vígan használta a készüléket.
bocsi, ezt már Panna33 betette ide.
14.hsz.
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ha szódabikarbónával mosom meg a fogam, tényleg fehér lesz? Van káros hatása?