Mikortól lehet ülésmagasitot használni? (tudásbázis)
Manapság már nemcsak olyan ülésmagasító van, ami egy párnához hasonlít, hanem vannak úgymond modern ülésmagasítók is. Ezek annyiban különböznek a gyermeküléstől, hogy állítható a fejtámlája. Tehát ugyanúgy megóv az oldalirányú ütközésektől és a fejet is védi.
senki nem nevezett felelőtlennek kedves bvdt!!!!sőt...nem ugrasz bele akármibe,ez jóóó...igen,én úgy tudom,csak a hát és fejtámlás változatot fogják elfogadni....én nekem is ki kell cserélnem,bár Siti szerint a Suzukiba nem kell????!!!!,mert úgy is biztonságos(még jó,hogy nekem is Suzukim van!!!!!!Ettől függetlenül mindkét gyermekünk magasitón ülve utazik,mind a 10,mind a 6 éves,anélkül be sem ülnek az autóba....) ,de azt megnézném amikor majd a rendőrnek magyarázod meg mindezt,csak szólok,ne lepődj meg ha nem fogja meghatni....
Akkor viszont törvényt sértetek, mert 150 cm-ig kötelező a biztonsági gyerekülés :-)
Az én fiam már nyolc éves elmúlt, és 140 cm-er. Mi nem használunk ülésmagasítót sem, mert a Suzukinkban az öv rendesen a vállán megy keresztül,meg a mellkasán, tehát nem a nyakát fojtogatja. Kisebb gyereknek azonban még kell a magasító, illetve amíg lehet inkább a gyerekülés.
Még mielőtt úgy gondolnátok, hogy én egy felelőtlen szülő vagyok. (egy másik topikban majdnem megkaptam)
Én pusztán csak érdeklődésből kérdeztem, hogy a két és fél éves gyerekemet ültethetem -e magasítóba.
De meggyőztetek, nem fogok ülésmagasítót venni!
Az én lányom 7 éves lesz, 128 cm, de semmi pénzért nem ültetném csak magasítóba. Olyan gyerekülése van, ami 36 kg-ig jó. Ez tökéletes neki. Végülis azért ülteti biztonsági ülésbe az ember a gyerekét, hogy védve legyen a balesetekben. Az ülésmagasító nem védi sem az oldalirányú ütközésnél, sem a fejet nem tartja. Gondolj bele, ha utazás közben elalszik a gyerek majd csak lötyögni fog a kis teste erre-arra.
Van egy hagyományos magasítónk. Először úgyis megnéznénk, hogy a kis nyakánál megy e a biztonsági öv.
De ha jól értelmezem, amit írsz, akkor januártól azt is csak háttámlás változatban fogják elfogadni. Tehát mindenképp vennünk kell valamit.
vérfagyasztó ,nem????????????????milyen felelőtlen szülő az ilyen,pont a gyerek nyakánál megy el az öv,egy esetleges karambolnál meg szépen kitörik a nyaka,megéri????????????????csak azt tudnám hol vannak ilyenkor a "rend éber őrei"???????????????
szia bvdt A súlya miatt igen,rakhatod magasitóba,de én a magassága és az élatkora miatt nem tenném,még kicsi hozzá,ez az én véleményem....Az én lányom most 120cm és 21kg,kb a télen vettem neki magasitót,addig ülésben ült(persze akkor még kissebb volt),de már kényelmetlen volt neki,vannak olyan autós ülések amik 36 kg -ig jók,és utána szét lehet szedni,hogy csak magasitó legyen, támlásat érdemes venni,mert úgy tudom,januártól már a másik nem lessz jó és keményen büntetnek érte..... Timcsi
Az én fiam igaz, hogy 2 és fél éves, de 101 cm és 17 kg. Akkor már ültethetem magasítóba?
Szia, az én lányom hat éves és 130 cm. Most kezdtünk ülés magasítót használni, mert már nem tudtuk bekötni az övet a gyerekülésben. De attól még ő is elaludt a hétvégén a kocsiban és bizony nem volt biztonságos, ahogy oldalra dölt menetközben. Egyfolytában ébreszgettem, álítattam egyenesbe. Szóval, ameddig a gyerekülés övét be tudod kapcsolni, addig szerintem az a legjobb.
Ez szerintem inkább a magasságtól függ és nem az életkortól. Az én fiam mindig kisebb volt az átlagnál ezért majdnem 8 éves volt amikor magasítót használtunk. Kb 3 évig. Aztán elkezdett nőlni és lassan utóléri a többieket.( bár még mindig ő a legkisebb az osztályban.)
Én is kb. 6 éves korra tenném az ülésmagasító használatát. Elvileg persze lehet már hamarabb is, de az nem biztonságos szerintem. Én is láttam már 3 éves gyereket ülésmagasítón, és bizony a biztonsági öv éppen a nyakánál ment el. :(
150 cm-től már nem kell semmi!
Én az ülésmagasító használatát jól kitolom. Láttam 3 éves gyereket abban ülni, majd elaludni. Háát, mit mondjak! Nagyon sajnáltam, mikor felébredt, mert majd kitört a dereka.
Amíg belefér a másikba, inkább abba ültetem. Szerintem minimum iskoláskorig elkel a biztonsági gyerekülés.
Ha ráültetsz 150magas valakit az ülésmagasitóra, beveri a fejét az autó tetejébe :)
3 éves kor után, és 15 kg felett.
Ülésmagasítót 150cm-től lehet, előtte biztonsági gyerekülést kell, tudomásom szerint.
Szia Brigy,
akkor, ha már jó helyen megy át a gyerek mellkasán a biztonsági öv. De ha van olyan ülésed, aminek a fejvédő része fokozatosan emelhető, inkább maradjon meg az, hiszen a fejet továbbra is védi az ütközésnél. Ezeket az üléseket ha ki kell venni a gyerek alól azt jelenti, hogy már nem is kell a popsi alá semmi, mert a bizt.öv jó helyen fut át, felnőttként utazhat.
Ha nem ilyened van, akkor kb. 6 éves kortól jó a magasító. Ez persze függ a csemete fejlettségétől, meg az ülés méreteitől. Nem minden ülés egyforma magas. Sok sikert a válogatáshoz,
üdv
CSM
Mikortól lehet ülésmagasitot használni?
További ajánlott fórumok: