Mikortól van értelme bilit használni? (tudásbázis)
Az én kisfiam is most egy éves, de bennem még fel sem merült a bilireszoktatás kérdése. Megdöbbenve olvasom, egyre több helyen hogy van aki már ilyenkor ezzel foglalkozik. Én több helyen is azt olvastam, hogy a gyereknek el kell jutni a fejlődésében oda, hogy egyáltalán észlelje az ürítését (pl legugol amikor kakil stb.), ami kb 1,5- 2 éves kora között alakul ki. Majd ezután 2- 2,5 éves kora között kezdi el szabályoni is azt.
Tehát szerintem teljesen természetellenes és fölösleges egy egyéves gyereket bilire erőltetni amikor az még messze nem érett rá,esetleg olyan frusztrációt okozva a sikertelenséggel ami később megnehezíti a helyzetet.
Persze biztos vannak ellenpéldák is olyan gyerekekre, akik mindenféle modern módszerrel hamarabb lettek szobatiszták.
Én mindenesetre hanyagolom ezt a kérdést még kb 1 évig.
szia!
nekem a nagyobbik 2 évesen,5nap alatt szobatiszta lett éjjelre és nappalra.
A kicsi 2,5 éves,lassan 1 éve próbálkozunk,volt már siker, de többnyire pelus,igaz lényegében fele annyi fogy mint eddig.
Mindenképp nyáron érdemes elkezdeni....de minden gyerek máskor érik meg rá.
Én 2 éves kor előtt nem kezdeném, hacsak nem a gyerkőc kezd intenzíven érdeklődni.
Hú az nem semmi!!7 hónapos korától? Nagyon ügyes!!!
Na itt is látszik,hogy minden gyerkőc más.:))
Szia!
Az én kisfiam 7 hónapos korától 10 hónapos koráig minden reggel a bilibe kakilt!!Aztán egyszercsak egyik napról a másikra nem volt hajlandó ráülni..egész pontosan 19 hónaps koráig.Ekkor vettünk szűkítőt is,hogy vagy bili vagy wc.Persze egyikre sem volt hajlndó továbbra sem ráülni,bármit adtunk a kezébe,bármivel tereltük.De 2 hete délelőtt és délután nem adtam rá pelust(sok-sok pisis ruha lett),de már most eredménye van (amire azt hittem sokkal több idő lesz):ráül a wc-re,belepisil,belekakil és szól,ha kell neki.Ami 1-2-szer van,szóval fél-1 óránként pisiltetem.
Szerintem szokatlan Neki az új helyzet.Én erre tudok csak gondolni.
Benin észrevettem,hogy nagyon ragaszkodik a megszokott dolgaihoz.:)
Ááá, nem szól.Csak látom rajta, hogy nyomja és kérdezem, "Nórika, mit csinálsz?" na és erre már válaszol, hogy kaka.
esténként le szoktam venni róla a pelust fürdés előtt kb. fél órával, de a pisi rendszerint a szőnyegre megy. pedig ha kérdezem, hogy mit kell a bilibe csinálni, akkor mondja, hogy pisi. elméletben tudja, gyakorlatban nem :(
na mindegy, eljön a mi időnk is :)
Hát igen.Előbb-utóbb biztos megoldódik a probléma.Ki fogékonyabb rá,ki nem...
Az biztos hogy egy nagyobb tesó csak segíti az ügyet,de az nálunk nincs.Így majd magunk oldjuk meg.:))
Persze nem is akarom én sem erőltetni.Megpróbáltuk,nem tetszik Neki,elkönyveltem hogy még kicsi hozzá,majd később próbálkozunk.:))
Azért megnyugtató,hogy ebben a korban az a jellemző hogy nem trónolnak rajata.Azt hittem csak az én kisfiam nem akar ráülni.:))
További ajánlott fórumok:
- Etetőszéket mikortól érdemes használni?
- Mikortól lehet ülésmagasitot használni?
- Mikortól kell/lehet autóba ülésmagasítót használni gyerekülés helyett? Milyen szabály vonatkozik erre a KRESZ-ben?
- Érettségiről élményeket, tapasztalatokat szeretnék, és szerintetek van értelme valami agyserkentőt használni a tanuláshoz?
- Ti mikortól kezdtetek el sportkocsit használni?
- Tudna segiteni valaki abban, hogy a biztonsagi autos ulesnel, csak magasitot mikortol lehet hasznalni?Koszi