Érettségiről élményeket, tapasztalatokat szeretnék, és szerintetek van értelme valami agyserkentőt használni a tanuláshoz? (beszélgetős fórum)
Amikor én érettségiztem állandóan döntöttem magamba a kávét, meg az energiaitalt! Nekem bevállt. Igaz eléggé kicsináltam magam arra az időszakra, de megérte jól sikerült levizsgázni :)
Hajrá!
Sziasztok!
UP, mert aktuális a napokban ez a topic újra. :)
Bocsi, hogy csak idebökök pár jó szót, de itt is főleg "magolási"-pihenési tippek vannak, ami elég jó, de nem ez a lényeg. _Előadni_ kell tudni érettségin, és akkor könnyebben készülsz fel sok tételből is.
Priviben írok tippeket még, ha kell, úgyhogy keressetek! :)
Nekem az egyik kedves tanáromtól kapott tanács sokat segített. Neki 5 diplomája van és rengeteg vizsga, amit elvégzett.
Ezt mondta: Az első nap még 10 tételt simán meg lehet tanulni, de az utolsó 10-et már lehet, hogy 4 nap alatt, mert elfárad az agyunk, "megtelik és szelektál". Mindig kell magunknak elég időt hagyni a tanulásra. A vizsga előtti napon este 7-kor fejezzük be a tanulást és tegyük el jó mélyre a tételeket. Tegyünk be egy jó filmet a dvd-be és nézzük meg, lazítsunk. A vizsga napján ne nézzük már át az anyagot és ne is vigyük magunkkal.
Kisérettségin 50 tételt tanultam meg 5 nap alatt (éjszaka is), úgy tettem vizsga előtt, ahogy mondta. Mindenből 5ösre feleltem, mert hagytam pihenni az agyam. Nem voltam stresszes, pedig régebben mindig hatalmas lámpalázzal küszködtem.
Próba-cseresznye:)
Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de itthon már az a legjobb, ha írásbeli érettségikre tudjuk a tételek nagy részét.
Jó tanulást.
Szia!
Én azt tanácsolnám, hogy korán feküdj le aludni. Hidd el, meg kell tenned, mert úgy is nehezen fogsz elaludni, és a legfontosabb, hogy pihent legyél! Reggel pedig ha korábban felkelsz, még lesz időd a nehezebb tételeket még egyszer átfutni.
Egyetemistaként én csak ennyit tudok tanácsolni. :)
Anno én is nagyon féltem, és amikor kijöttem, arra gondoltam: Ja, csak ennyi volt? Ettől féltem annyira! Úgy is csak arra lesznek kíváncsiak, hogy mit tudsz, nem pedig arra, hogy mit nem! :)
Jó felkészülést!
Nem biztos, hogy beválik, de hallottam egy esetet valamikor a hetvenes évek végén történt:
A nebuló vagy mert ellazsálta az időt, vagy mert rosszul osztotta be. Matekból csak a 13. tételt tanulta meg, de azt oda-vissza.
Szóbelin, kiment, húzott, visszatette, Bizottság elképedve, Elnők kérdezte: Fiam, ezt hogyan gondolta? Tudja Tanár úr, én nagyon babonás vagyok, és a 13. tételt húztam, volt a válasz.
Elnök, felforgatja a tételeket és a nebuló kezébe nyomja a 13. tételt.
A vizsga végén így szól az Elnök - gondolhatod, oda-vissza nyaggatták - Látja Fiam?! Ha ezt elsőre megcsinálja most ötöst kaphatna, így csak négyes....
Én se használtam semmit, most, főiskolán se használok.
Én a helyedben nem aggódnék, fog az menni! Most fogod látni az elmúlt pár év tanulásának eredményét :)
aloe vera
azt akartam irni,
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Újra érettségizek 2012-ben
- Pasik! Adjatok tippeket miként nyújthatok felejthetetlen élményeket a pasimnak az ágyban! És az ágyon kívül mi az ami jól ...
- Ha nekem van érettségin egy ötös írásbelim, és szóbelin nem tudok semmit, akkor melyik igaz?megbuktam, vagyk négyest kaphatok csak?