Mikortól kell a gyerekek fogát tisztítani? (tudásbázis)
en ezt konyvbol olvastam,amit orvos irt:a babanak az innyet lehet mosniegy darabb gezzel.a fogat eves koratol kell mosni.en az inyet nem mostam,viszont a fogmosast eves koratol gyakoroljuk
A baba ínyét hagyd békén, mert ha nem megfelelő "erősséggel" tisztítod, akkor lehet, hogy később fogszabályzó kell neki.
én is úgy tudom, hogy már a baba ínyét is tisztítani kell, gézzel áttörölgetve.
Nekünk a védőnő tanácsolta, hogy az első fogacskákat gézlappal dörzsölgessük át, ahogy nagyobbacska lesz tanulófogkefével lehet már hülyéskedni. Mi G a b i forgkrémmel kezdtünk, azt hiszem 1 éves kortól ajánlott... de már előbb használtuk.
En egy fogorvos csaladnal voltam au pair egy evig, es ott minden reggel es este en mostam a gyerekek fogait. A pici meg nem volt 2 eves, es anyuka szepen megtanitotta neki, hogy ki kell nyitnia a szajat, mar amikor kibujtak a fogai. A szulok nem akartak a veletlenre bizni a fogszuvasodast, gondolom lattak belole eleget...
Köszönöm a válaszokat, ötleteket!!!♥
Akkor mi is elkezdjük a fogtisztítást valahogy. :DDDD
Az nagyon jó, nekünk is az volt az elején. :)
A hengerest sokat rágcsálta, már az is jó. A műanyag kefével mostam neki, míg az összes foga ki nem bújt, utána tértünk át a normálra, mikor már az utosló foga is kint volt rendesen.
Fogkrémet csak akkortól kell használni, mikor már ki tudja köpni - hiába szuperek a mostaniak, akkor sem arra van kitalálva, hogy lenyelje...
Nálunk ez az idő még nem jött el. :)
Mi akkor kezdtük el,amikor kibújt az első két fogacska.Igaz,fogkrém nélkül és játék szinten,de tanulgatjuk:)
Én már akkor adtam a kezükbe fogkefét egy kis fogkrémmel,amikor az első négy foguk kibújt.Ilyenkor már nyugodtan lehet nekik adni,csak a fogkeve legyen puha.
Tanuló fogkefét adhatsz a kezébe, azt rágja, utánoz téged, de fogmosásra nem elég. A fogait te tisztítsd, legegyszerűbben törölközőt vagy tiszta pelust benedvesítesz és azzal áttörölgeted a fogacskákat.
Ahogy kinőnek. Persze vannak nekik való fogkrémek, nem mentolos csípősek, és érdemes hagyni, hogy utánozzanak minket, vagy a nagyobb testvért. Akkor nem érzik nyűgnek, tetszik nekik.
meg 1600ftért van a patikában ujjrahúzható fogkefe kis fogkrémmel..
Én még nem vagyok anyuka, csak olvasgattam a dolog után, már akkor el kell kezdeni, amikor megszületett. Az íny takarításásval, majd vannak ilyen spéci fogkefék, amik a kis fogcsonkra vannak kiképezve, azzal is kell dörzsölgetni, majd ha kibújt a foga, akkor a kefével.
Egy 22 hetes kismami
dm ben lehet kapni tanuló fogkefét,mi azt használjuk egyenlőre
Pontosan. Már az elsőket is érdemes, vannak kis fogtisztító kendőcskék és ujjra húzható fogkefe is. Mi fürdetés alatt majd minden nap bohóckodtunk már kiskorukban is, a nagy pedig már reggel-este mossa kefével, persze azért segítek neki.
Kisfiam most 10 hónapos, s már az 5. foga jön. Vettem neki gyerekfogkefét. Nemtom mikortól használjuk. Valahol olvastam, hogy már az első fog megjelenésétől kezdve kellene. De hogyan vezessem rá a fogmosásra? És mikortól használjon fogkrémet is?
Hát már ajánlott, amikor már van foga.
Mikortól kell a gyerekek fogát tisztítani?
További ajánlott fórumok: