Mikor kell megérkeznie a baba TAJ kártyájának? (tudásbázis)
Szia Noncsi1985!
Én most voltam 1 hétig az OEP-nél "gyakorlaton" és jártam azon az osztályon is ahol a kicsik TAJ szám képzésével és kiküldésével foglalkoznak. A papír amit a kórházban kitöltetnek és aláiratnak az anyakönyvi hivatalba kerül először és onnak kb. 2-3 hét múlva küldik tovább az OEP-hez. Ott viszont a beérkezés napján mindjárt el is készítik és aznap vagy másnap már viszik is a postára, úgyhogy merem állítani hogy az ügyben az anyakönyvi hivatal a "hunyó". Még egy információ, a kisbabákat fél éves korukig az anya TAJ számából képzett TAJ számmal köteles minden egészségügyi szolgáltató ellátni ezt pedig a törvény írja elő.
Sok boldogságot nektek!
Szia
nekünk azt mondták, hogy már hetek óta feladták, s aztán kiderült, hogy vmiért visszament hozzájuk. Így a férjem bement érte személyesen :(
fontos volt a mhelyemnek, mert tb kifizetőhely
Nekünk sokan tanácsolták, hogy inkább menjünk be érte, mert kell a gyás-igényléséhez, és a TB csak hetek múlva küldi ki.
Ha tudsz, érdemes inkább bemenni, és tényleg azonnal megkapod.
Nekem is csak pár napot mondtak anno, aztán majdnem 1 hónap lett belőle. Mi fel is hívtuk az OEP-et, azt mondták, hogy még nem is értesültek, arról, hogy megszületett a kisfiúnk (2 héttel szülés után), úgyhogy nem rajtuk múlik, mikor készül el a kártya.
Ebben az a bosszantó, hogy mindenhová kéne a kártya.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek meg kell várni, hogy a baba betöltse 4. hónapot a bébiételek elkezdése elött?
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Kismamák, akiknek a bankszámlájukra utalják a Gyed-et! 3.-án kellett volna megérkeznie és még ma sem jött meg. Nektek is késik?
- Méltósággal megérkezni.../ A csendes szülés
- Fényképező kártyájának inicializálása. Hogy kell ezt csinálni?
- Utánvétellel feladott csomag árának az átvételtől számított hány napon belül kellene megérkeznie?