Mik a mai párkapcsolati szerepek fizetés terén? (tudásbázis)
Egy régi párommal Horvátországban járva azért nem ülhettünk be egy este egy hangulatos tengerparti kisvendéglőbe, mert neki nem volt rá pénze. Hiába mondtam, hogy a vendégem lesz, nem fogadta el. Inkább enni kellett vacsorára az otthonról vitt konzervet. :(
A mostani párom meg olyan, hogy ha kap tőlem bármilyen értékű ajándékot, gondosan ügyel arra, hogy minimum 4-5-szörös értékkel viszonozza. És soha, de soha nem hánytorgatja fel.
Bocs nem kritizálok én senkit. Megpróbálom leírni, miért gondolom másként.
Minden borsó megtalálja a héját! Azaz mindenki azt, akivel tökéletesen összeillik.
Én nem szeretnék külön pénzt, és a férjem se szólt eddig. Nem írtunk házassági szerződést sem, mert ki akarunk tartani egymás mellett egy életen át.
Azt tartom bizalmatlanságnak, ha egy házasságban fenn kell tartani annak a lehetőségét, hogy "adódhat olyan helyzet". Engem nagyon aggasztana, ha már erre is gondolnom kellene. Én vakon bízom a férjemben, és ez természetes. Tudom, hogy sok házasság tönkre megy, de ezért én nem leszek bizalnatlan. Nekünk így jó. Másoknak meg máshogy jó.
Tényleg nem akartam senkit megbántani! Bocs.
nálunk anno egyik exemnél (katona és tanárnő gyermeke) az volt a baj, hogy én csak néha szálltam be a pénzes dolgokba.. szüleim szegények(apum minimálbért kap,anyukám rokkantnyugdíjas) én pedig diákhitelből és a pár ezres ösztöndíjamból éldegéltem akkoriban.. pár fagyit, forrócsokit, 1-1 koncertet tudtam fizetni,meghívtam.. de nem sokat.. olyan is volt,hogy fizetni akartam, de nem engedte, fizetett helyettem is.. aztán mikor szakítottunk, a fejemhez vágta, hogy mindent ő fizetett, én csak kihasználtam őt... holott nem igaz... további kapcsolataimban sem tudtam sokkal többet beleadni,amíg suliba jártam, mégsem volt probléma.. jelenlegi párommal, most már férjemmel pedig igazából a legelejétől minden pénzt megosztottunk.. tény, ő keresi a többet.. de ebből nem csinálunk ügyet.. volt,hogy kapcsolatunk elején(3. hónap táján..) ő a tartozását fizette ezért az én pénzemből éltünk 2en.. volt,hogy én nem kaptam semmit, akkor az övéből.. és ebből sosem csináltunk problémát és sztem nem is fogunk...
tény, ma a pasik többsége elvárja, hogy te is beleadj a költségekbe.. de sztem azt ne ő döntse el,hogy mennyit.. az a nő dolga, mennyit tud beleadni.. szerintem... :P :)
Egy közös számlát olcsóbb fenntartani, mint kettőt. Amikor összeházasodtunk, közös számlánk lett. Nálunk ez jól működik.
Természetesen elfogadom azt, hogy másnál meg más működik jól. Nem vagyunk egyformák.
Amíg csak randik vannak, én az egyszer egyik-másszor másik fizet híve vagyok. Lehet, hogy nem trendi, de ebből sosem engedtem. :)
Házasságban (komoly kapcsolatban) persze már természetes volt, hogy a férjem "tartott el", amíg nem volt mukám.
Ma felvetődött ez és le volt döbbenve jóanyaám, hogy nekem ciki, hogy tö9bb pénzem van mint a páromnak jelenleg és mennék ide-oda, épp ezért áén is adnék bele, vagy meghívnám néha kajálni. A párom nem használ ki egyáltalán, eddig mindent ő állt, de engem ez már zavar és szerintem ő sem tiltakozna, ha beszállnék néha. Vagy akkor már nem vagyok teljes értékű nő? Miért akadt ki ezen ennyire anyám?
Vagy 2 év alatt én még soha nem voltam busszal a barátomnál, mindig ő jön kocsival és egyszer felvetette, hogy rosszul esik neki, hogy nem lepem meg néha, hogy ott termek nála (gondolom anyagilag ios könnyebb lenne).
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Milyen könyvet lenne érdemes elolvasnom, ha nem értek a pasikhoz, és a párkapcsolatok terén sem vagyok túl szerencsés?
- Mintha átok ülne rajtam.. Van itt még valaki, aki olyan végtelenül szerencsétlen mindig a párkapcsolatok terén, mint én? Beszélgessünk!
- Mennyire lesz hátrány ez számomra párkapcsolat terén?
- ....Szűz jegyű férfi - Skorpió jegyű hölgy ..... milyen tapasztalataitok van párkapcsolat terén?