Miért vizesedik a konyhában a beépített szekrény belseje? (tudásbázis kérdés)
A só csak tüneti kezelés. Az okot kellene megtalálni.
a sót is kipróbálom! majd csak bejön valami..
akkor lehet orvos kéne...:)
Ha egy lapos tálkában,vagy tálcán teszel be a szekrénybe konyhasót(2-3 maréknyit),az felszívja a levegőben lévő nedvességet.Átmenetileg segíthet,és olcsó is.A sót többször is fel tudod használni,ha sütőben kiszárítod.
a régi lakásomban nekem is volt ilyen: én rosszabbul jártam:
a nem használt nagykabátok és bőrdzseklik voltek benne, mire észrevettem, tök penészes volt az egész.
Annyira átázott a szekrény hátlapja, hogy leszedtük, és alatta a fal is csupa penész volt.
Szerintem jobban jártok, ha a falat is ellenőrzitek!
A legjobb, ha van kb. 2 cm légrés a szekrény és a fal közt. Akkor jár a levegő és nem "könnyezik" a fal.
na, eddig jó a pára elszívóm, mert az ablaknál tényleg száraz, viszont áll a víz a szekrényben:((
most éjszakára nyitva hagytam az ajtaját, meglátjuk...
Ablak keretnél érzem jön a hideg. De nem mozog a függöny. Persze nem kell megvárni.. Kéményseprő vállalattól nyilatkoztak. Műanyag ablak, és gázkonvektor téma. Nem helyesli a kettőt együtt, mert nem szellőzik...
megvettem a ceresitet, remélem jó lesz...kicsit rosszul esett most kiadni rá 5000 ret, de sajna kénytelen voltam:(
köszi az ötletet
Ceresit stop pára,hatásos.
Tökéletesen igazad van!
Kell a lakásnak a természetes szellőzés; hiába mondják, hogy mennyit lehet spórolni a fűtésen. Egy kis odafigyeléssel, háztartási praktikával is el lehet érni eredményt, és legalább biztosan nem lesz penészes a lakás. (Persze, ha nincs égbekiáltó szigetelési, vagy egyéb hiba.)
Mi is ezért, meg persze nagyon sokba kerül..
Meg erre jó a kiszanált takaró huzat, azt neveztem ki huzatfogónak. Meg persze a purfix..
A gázkonvektoroknál se jó a műanyag ablak. Tetszik amikor bukón van naphosszat, hogy szellőzön. Akkor mi a fenének a nyílászáró csere? Maradhatna a huzatos ablak, az is szellőzik..
most sok embert hallottam panaszkodni a párára....eddig is bérházban laktam, de nem tapasztaltam még ilyesmit.a plafon mintha vizesebb lenne bent a szekrényben, lehet ott van valami
Na ezért nem fogok nyílászárót cserélni. Inkább a purfix.
Amíg hagyományos ablakok voltak, nálunk sem volt probléma. Mostanra az új falak is kiszáradhattak. Miért most jött elő ez a dolog? Kint hideg van, bent meg meleg? De tavaly is volt hideg, és nem párásodtak az ablakok:(
Műanyag ablakra cserélték ismerősömék jó 8 évvel ezelőtt. Nekik elég hamar kijött ez a penészesedés. Míg a fa ablakuk volt sose volt penészes a fal.
Úgy tudom : A társasházaknál sok helyen nem látszik az ereszcsatorna, mert a külső vakolat eltakarja. Illetve a feljövő vízvezeték - szennyelvezetés egy kéménybe van. Oda is szoktak a tetőről levezetni a fölös esővizet csatornán keresztül. Ha épp azon a helyen is jön le egy, akkor lehet hogy el van repedve, és átázik. Északi oldal szokott vizesebb lenni..
Attól, hogy külső fal, lehet benne vízvezetékcső. Nálam is van. Ellenőrizd úgy, hogy pontosan leírod a vízóra állását, aztán órákig ne folyassatok sehol vizet. (Pl. vödrökbe engedj vizet szükség esetére.) Az óra még a lassú szivárgást is ki fogja mutatni.
Ha ez nem nyer (és kívánom, hogy ne nyerjen, mert az falbontással jár - bár fülön lesz csípve a tettes), akkor marad a hőhíd, aminek megszüntetése sajnos szakembert igényel.
De semmiképp ne hagyd a dolgot annyiban!
Mi 3 éve kicseréltük a nyílászárókat műanyagra, hőszigeteltük a ház falát, s tavaly nem tapasztaltuk, de az idén mindig bepárásodnak az ablakok, törölni kell róluk a vizet, a sarkok is a vizes helyiségekben penészednek.A fene tudja, miért az idén csinálja ezt.Nedves a légkör?
de ez külső fal, lehet ott is csőrepedés valahol?
sajna már volt penész is.Azt most megoldottam egy erre való szerrel.Nem értem, elég sok lakásban laktam már, de sehol nem volt ilyen problémám...
Ja igen, zárjátok ki a csőrepedés lehetőségét! Azt a legegyszerűbb ellenőrizni.
A fűszereket gyorsan szedd ki, mert tönkremennek! Valami hőszigetelést találjatok ki, mert ha megjelenik a penész, attól nem lesz könnyű megszabadulni.
mienk nem vizesedik, valószínűleg csőtörés/ repedés. hívj szerelőt, hogy nézze meg!
Nem új építés, nem cseréltetek nyílászárókat műanyagra, nem hőszigeteltetek? A Ceresit az nagyon drága dolog, tartósan nem éri meg. Gyakran kell a lakásban szellőztetni, naponta többször, s bizony a szekrényajtót legalább éjszaka nyitva tartani. Ha megjelennek a penészfoltok, van készítmény, amivel befújod, s elpusztítja a gombát - de nem tartósan(
Majd jön penész is, ez így szokott kezdődni pára lecsapodás hőhíd ott van ahol szekrény stb.
Egy Ceresit szekrénybe és segít gondon.
de, északi fekvésű....az a baj?
fűszerek, meg edények vannak benne..és van erre valami megoldás?
Ha úszik, akkor az lehet a falban menő vízvezeték törése miatt is.
Valamilyen oknál fogva ott csapódik le a pára. Nem északi fekvésű véletlenül? Miket tárolsz benne?
További ajánlott fórumok: