Egyedi játszóház telek beépítettsége miatti lebontása (beszélgetés)
Sajnos nem tudom, hogy mit tegyetek. A jogi lépésekről én sem tudok újat írni.
A gyerekek persze hangosak, de valahol nekik is ki kell adniuk magukból a feszültséget. Ha a szomszéd mégis hajlandó lenne beszélni, akkor megkérdezhetnéd tőle, hogy mikor pihennek, mikorra ne időzítsétek a kinti játékot. A jó szomszédsághoz mindkét félnek alkalmazkodnia kell. De ha ez náluk hiányzik, akkor fene vitte az egészet.
Ugyanerre gondoltam.
Nekem furcsa ez az egész ügy. Néhány éve hoztak egy jogszabályt, miszerint a nem lakóépületként szolgáló építményekre építési engedély sem kell. Tudom, van ez a beépíthetőségi korlát - bár mifelénk talán már azt is eltörölték -, de annyi helyen nem tartják be!
Illetve még az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha az új hatóságtól - aminek nem lenne gondja a kisházzal - kérnétek engedélyt a megtartásra. Érdekes helyzetet teremtene, ha az egyik bontást rendel el, a másik meg engedélyezi ... Hogy időt nyerjek, mindenképp haladékot kérnék a bontásra.
A telek beépitettségéhez semmi köze amit írok, de a macskák kint lételéhez igen.
Eretileg a keritést akartuk macska biztossá tenni, de az udvarban sok magas fánk van, igy nincs értelme.
Sok kisérlet után másfél évvel ezelőtt a macskával " kölcsönös megegyezés alapján " a pórázt választottuk, nem ellenkezik. Napi 3-4 órát kint van a kertben, ha otthon dolgozik valamelyőnk
, és a munkához elég egy laptop. Normális rendes macska, már nem akar meglógni, fára mászik, napozik, legel vagy éppen nekünk hízeleg, vagy ül az asztalon,nézi mit írunk, pl a hét elején a nagy esőzések után hozott nekem egy gilisztát.
Ha meg nem tudunk kint dolgozni, marad a napi pár órás kinlétel, séta.
8 éves múlt nagypénteken, talán már a szerelme is leszálló ágban van.
Mitől halálos csapda a háló? Madarakat is etetek, soha semmi gond nem volt, pedig nem 1-2 éve élek itt. Simán rászállnak, sose akadt be senki.
A fák/bokrok törzsét is meg lehet csinálni mászásbiztosra, erre is vannak termékek, de azt is lehet hálózni.
Simán. Nekem is az van. Tömör kerítés, tetején körben 45 fokos szögben befelé dőlő macskaháló. Se ki, se be.
Megfelelő kerítéssel simán megoldható.
A kocsibeálló rész necces valóban, de nekem csak kiskapu van, autó külső beállón. De ha ki kéne nyitni, akkor addig a macska megy be, macskaajtó bezár és ennyi. Mindent meg lehet oldani.
Gondolom szándékosan kiengedték, ne mond már hogy egy macska egy lakásból kénye-kedve szerint jár át a szomszéd lakásokba vagy bárhova. Ha a gazda nem engedi ki akkor különösebb erőfeszítést nem kell tenni, hogy lakáson belül maradjon.
Nagyon nem ugyanaz a szitu mint egy udvar.
Simán? Ha nem engeded ki a házból, vagy a házat egy minden oldalról zárt ketrecbe építed úgy hogy a telek határon nincs fa, bokor, szilárd mászható felület. Bármilyen épület, tömör kapu, kerítéselem, kúszónövény már mászható felület. Bár a tanya cicánk a dróton is úgy mászik mint ember a létrán, tehát az se baj ha felülről is zárt a ketrec. Lássuk be nem igazán élhető, esztétikumról nem is beszélve. Esetleg a várárokszerűen vízzel állandóan körbevett telek jöhet még szóba, felvonható bejáróval, feltéve ha a Mirr-Murr jobban rühelli a vizet, mint amennyire hajtja a kalandvágy. Egy vizesároknak legalább van egy feelingje is, csak akkor meg jön a szúnyogbölcsős szöveg.
Ahol macskakijárási tilalomról olvastam ott a házbantartást tették kötelezővé. Persze az élővilág, madarak, kisemlősök védelme ott a cél és ugye kertbe madár berepülhet, kisemlős bemászhat, de szerintem azt is számba vették hogy nem minden macskát fog meg fal, kerítés, háló, drót vagy plexi.
De igen!
Volt a házunkba több macska és mind kijárt. A mi macskánk nem.
"Főleg úgy, hogy 17 évig volt macskánk, bár a mi macskánk az alomba végezte a dolgát és nem járt át a szomszédokhoz. Mert lehet, így is csinálni."
Egy lakásban ez nem akkora kunszt
Nálunk macskabiztosra lett a kert tervezve, készítve, befelé széles peremes téglakerítés, tetején befelé hajolva háló (amit le kellett szedni, mert a madaraknak halálos csapda). De a macskák még így is meglépetek, már amelyik akart az idővel megtalálta a helyet, módot. Pláne ahogy nőttek a növények. Szerintem most is ki tudnának menni, ha akarnának, de már idősek, nincs bennük akkora kalandvágy.
A macskabiztos kerítés másik hátulütője, hogy maximum belülről az, nálunk régebben sok idegen cica esett csapdába, bejönni be tudott kimenni már nem, aztán elbújtak, pánikoltak, éjjel nyervákoltak, úgy kellett őket kihajtani a kapun. Szóval 100%-os macskabiztos kerítés, kert nincs.
Ja, akkor ezt a macskásnak kell csinálnia.
Értem! Köszönöm!
Nem, nem vagyok sótlan, csak rögtön rám sütötted, hogy gondom van a macskákkal, és ki akarom nyírni őket.
Pontosan ezt írtad, ide másolom: "Lakhatnál ketrecben".
Ha nem rám gondoltál, akkor rossz a ragozásod;)
Na, lényegtelen, csak gondoltam jelzem, hogy ez nem annyira vicces, mint gondolnád.
Nem alszok állatok, de állatkínzó nem vagyok;)
Köszi!
Ugyan még nem gondoltunk macskavédelemre, mert nem zavarnak a cicák, csak ha a kertünkbe piszkítanak, de úgy tűnik erről leszoktak;)
Annyiból zavar viszont, mert bejárnak a padlásunkra és a lomtalanításnál találtunk egy elpusztultat. Már régi volt, szerintem több éves, de nem akarunk még egyet találni...
Jaj, bocsi.
Nem feltétlen tüskésre gondoltam. Van olyan, ami plexiből van (csak a felső X cm), van amin egy forgó akármi van végig, vagy pl ami teteje befelé dől. Gugli képkeresővel találsz egy csomó megoldást.
Dehogy nem!
Azt írtad, hogy ketrecben kellene élnem.
Ja, ez nem vicc volt? Komolyan mondtad? Az még érdekesebb;)
Gondolom, roppant viccesnek érzed magad!
De valamit nagyon benéztél! Anditól kérdeztem, hogy tüskés kerítésre gondol e?
Hol olvastad, hogy zavarnak a macskák? Főleg úgy, hogy 17 évig volt macskánk, bár a mi macskánk az alomba végezte a dolgát és nem járt át a szomszédokhoz. Mert lehet, így is csinálni.
De, gondolom téged is zavarna, ha a kertedet vagy a lakásodat idegen macskák sz@rnák össze és neked kellene felszedned, ugye?
Azt a macskát, akit a lakásban tartasz.
Nálunk sem járnak ki. Elütik, megmérgezik, megeszi a kutya.
Azért remélem, hogy ha baja lesz a macskádnak, azért elviszed orvoshoz...... Mert ügye nem kötelező állatot tartani.
Mert tudom, hogy kimegy a macskám az utcára? Melyik nem megy ki, pl. a tiéd nem, de komolyan.
Akárhogy is célozgatsz rám, az én macskáim sosem voltak betegek, pedig nem megyünk minden cirre-carra orvoshoz. Akkor látta, mikor megműtötte. Egy másikat hordtunk, de meguntuk, hogy a ránézés 8 ezer, egyik gyógyszer 8 ezer, a másik is, úgyhogy hanyagoltuk a "8 ezresnek" elnevezett állatorvost.
Macska téma részemről befejezve.
Hát az is ilyennek nincs kompromisszumkészsége. Lehet a gyerekricsaj is zavarná, lehet a ház által vetett árnyék, lehet csak simán irritálja, hogy van mellette valaki. Mindig lesz valami, ami majd kiakasztja.
Most őszintén? A mi szomszédunk is felhúzott egy kis konténerházat a telekhatárra. Csúnya és beárnyékolja a hátsó udvart. De nincs energiám ezzel foglalkozni. Végül is tervben volt, hogy tuját fogunk ültetni a telekhatár mentén. Az is árnyékol, de legalább nem kell néznem az otromba házikót és még a jószomszédi viszony is megmarad.
További ajánlott fórumok:
- Begurult a szombati antibébi tablettám a beépített szekrény alá
- Egy játszóháznak jogában áll-e nem elárulni, hogy honnan hozzák a születésnapi tortát?
- Miért vizesedik a konyhában a beépített szekrény belseje?
- Óvodás gyermek szintfelmérése - Gekko képességfejlesztő játszóház
- Ki hová jár Budapesten játszóházba?
- Érdemes játszóházba elmenni/járni?