Miért utasítják vissza a hiteligényem? (tudásbázis)
Most nem leszek népszerű:) Ennyi magabiztos embert, mint aki itt hozzászólt! Senkinek sem kell hitel, inkább megtakarít! Ügyesek az emberek!
Elsőre amiket leírtál nem indokolják, hogy elutasításra kerüljön a hiteled, meg kell próbálnod más banknál, hiszen van olyan bank, ahol csak adóstárssal tudsz felvenni ekkora összeget és ez lehet, hogy eleve olyan bank. Amit tudsz "kozmetikázni" kérelmeden, talán a kiadás oldal, ne írj annyi megélhetési költséget ( bár a legtöbb bank statisztikai megélhetési költséggel számol). Van, ahol a jövedelmed tízszeresét is felveheted személyi hitelként egyedül, ingatlanfedezet nélkül.
A Provit és a Cet...t helyből hagyd ki, túl magas a THM és még nem is biztos, hogy mindent beleírnak. Ne keseredj el, és főként ne magyarázkodj senkinek, hogy miért van rá szükséged, hiszen te fogod visszafizetni, nem a hozzászólók. A hitel nem ellenség, sok olyan élethelyzet van, amikor kisegíti az embereket és attól még nem lesznek rosszabbak a másiknál, csak tudni kell, hogy mennyi az a törlesztőrészlet, amit még elbír a háztartásuk.
Azt írod, hogy "Pl. ha sűrűn x szolgáltatásra van sok kiadás kivonaton. Vagy abba nem köthetnek bele?"
Ha van egy csomó kiadásod, hogy akarsz ennyit törleszteni?
Elolvastam az egyiket.
Kár volt erre reagálnom :)
Nem is értem,hogy mit mond. A hitel lenne a tartalék pénze?!?!? :O
Kedves Elkeseredett!
Menj be a bankhoz és kérdezd rá mi az oka, hogy nem kapsz hitelt.
Kedves Fórumozók, akinek volt/van hitele!
Értem én, hogy a devizahitelek után megszigorították, de kérlek segítsetek megfejteni, miért utasították el a személyi kölcsön igényemet???
-9 éve ugyanaz a munkahely, határozatlan idejű szerződés
-160 000 ft fizetés
Szerintetek adóstárs nélkül hátránnyal indultam?Vagy a 160 000 ft jövedelem kevés a mai világban az 1 000 000 ft kölcsönhöz??
Soha nem voltam BAR-listás, minden alapkritérium rendben, szóval nem értem...
Az előbírálat is pozitív volt. Miért hitegetik az embert, ha utána úgyis elvágják?? Ti tudtok olyanszabályról, hogy a bankok a féléves jövedelemnél nagyobb összeget nm adnak?
Köszönöm, aki segít!
u.i.: Nem a hitelellenes hozzászólásokra lennék kíávncsi, nyilván oka van, hogy kell.
Te aranytartaléknak akarsz hitelt felvenni?
A havi 160 000.- éppen hogy elég? Akkor miből fizetnéd?
Drága kenyér!
Na igen....
Ha a bankot át akarod vágni, akkor megpróbálhatod, hogy x hónapig a számlára, amelyik kivonatát beviszed a hitelbírálathoz, csak a fizetésed érkezik és egy másik számláról fizeted a másik hitelt és minden mást.
Akkor a folyószámla kivonatot az látszik csak, hogy megkaptad a fizetést és felvetted, nincs rendszeres kiadásod.....
Nem mindenhol van előleg!
És van ahol nem törlesztős hanem a következő havi bérből jön le a teljes összeg!
jah! munkaviszonyról jut eszembe!
Ha hirtelen mégis olyan nagyobb kiadásod keletkezne, még mindig ott a munkabér előleg. Azt 2 nap alatt megkapod, nincs semmi költsége, és 6 hónap alatt túl vagy rajta.
Ne a bankoknak adósodj el!
És ahogy írtam: nyiss egy betétszámlát, arra állandó átutalással tegyél minden hónapban x összeget.
Ha mindenáron akarsz egy kis anyagi lazaságot, akkor a folyószámla hitelkeretet javaslom.
Azt lehet kontrollálni.
Oké, akkor csináld.
Csak, hogy én is megértsem, áruld el, ha egyébként sem akut a probléma, hanem tartaléknak kell a pénz, mi a manóért nem kezded inkább félretenni azt, amit a banknak fizetnél havonta?
Ehhez nem személyi hitelt kell felvenned, hanem folyószámla hitelt, hitelkeretet igényelned.
Ez segít a hónap végén, és ha jobban odafigyelsz a kiadásaidra, akkor csak rendelkezésre tartják (ami költségmentes)
Nem gáz, hogy nincs tartalékod, csak kellemetlen számodra, ahogy kis hazánkban több embernek kellemetlen.
Én biztos inkább, a törlesztőrészletet tenném számlára havonta, megnézném tudnám-e törleszteni élesben a hitelt.
Persze ez én vagyok, mindenki másképpen gondolkodik, mindenkit más motivál, a mostani eszemmel nem a bankot gazdagítanám, hanem magamnak spórolnék.
További ajánlott fórumok:
- Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat?
- Miért lett vége? Hogyan szerezzem vissza őt?
- Miért él vissza egy pasi azzal, ha túlságosan szeretik? (megromló kapcsolat)
- Szobakerékpározom, visszafogtam az evést is, mégsem tapasztalok súlycsökkenést, miért lehet ez?
- Miért törölteti magát valaki folyamatosan, és lép vissza más-más néven?
- Miért élnek vissza férfiak/fiúk azzal, hogy szereted őket?