Miért nem szabad főzni a szalicilt? (tudásbázis kérdés)
5. db4f1eff6b
2010. júl. 20. 21:01
Lehet, hogy azért nem, mert elveszti eredeti tulajdonságát.
4. costarika
2010. júl. 20. 20:19
Nem tudom pontosan én sem, de a tartósításhoz használt dolgokat mi sem főzzük sokáig. A szalicil sok embernél okozhat allergiás reakciót, így mi inkább kevés nátrium benzoikummal tartósítunk vagy a felfőzött lekvár fagyasztjuk. Azzal, hogy leszedik sokan a lekvár tetejét, semmit sem érnek el, hisz a tetején lévő tartósítószer szép lassan beleoldódik valamennyire. Ennél már csak azon akadok ki jobban, ha a penészes lekvár tetejét leszedik, hisz alatta még nem olyan. Abba bele sem gondolnak, hogy a penészgombák mire látszanak, már az egész lekvárba benne vannak.
3. giga455 (válaszként erre: 2. - Renice13)
2010. júl. 20. 19:51
Mi is mindig leszedjük a lekvár legfelső rétegét. Így nem kerül bele tartósító, de megakadályozza, hogy a teteje megpenészedjen :)
2. renice13
2010. júl. 20. 19:27
Szia. Nekem a mamám a lekvárba csak azért nem főzi bele, mert azt mondja, nem jó ha megesszük. Baj nem lesz tőle, csak felesleges.
1. Annuska47
2010. júl. 20. 19:24
Miert nem szabad fozni a szalicilt?
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szabad a már évek óta megnagyobodott nyirokcsomókat nyomkodni, piszkálni?
- Hogyan tudom megkülönböztetni a szalicilt a szódabikarbónától?
- Paradicsom befőzés! Szalicilt tegyek bele vagy anélkül is eláll?
- Hogyan tudok kimérni 1 deka szalicilt mérleg nélkül?
- Szabad a kocsonyát fedő alatt főzni?
- Miért nem szabad főzni a szalicilt? Mi történik olyankor?