Miért nem sikerül a kavart mézes tésztám? (tudásbázis)
Az üvegkerámia az nagyjából azonos mint fedőanyag, de az indukciósnál némi elektronika is van benne.
A sima kerámia főzőlapos villanytűzhely az elegáns, nem rezsólapokat látsz.
Nekem egy zónás kis főzőlapom, az azonosság kedvéért "indukciós rezsóm" van, ezért is népszerű nálunk az egytálétel. Illetve kettő van, de nem egymás mellett.
Egy tűzhely főzőfelülete több mindent tud, mint ezek a kicsik.
Sokféle lehetőség van, érdemes addig alaposan utánanézni.
Oké. Gyerkőcnek gondoltam ajándékba, karácsonyig van idő körbejárni a témát.
Egész életünkben gáztűzhelyünk volt, beleértve sütőt is, magamnak már nem változtatnék.
Ez nem igaz!!! Amire a mágnes tapad, az jó rá.
Alumínium nem, de a zománcos minden további nélkül, de azért jó, ha sima egyenes az alja.
Hamar kihűl, mert ventilátor is hűti, kikapcsolás után is.
Ha kifut valami, tényleg nem ég rá, mosogatószeres szivaccsal tisztítom.
Engem érdekelne, mi történik akkor, ha pl. kifut az étel? Főleg tej vagy valami könnyen leégős típusú folyadék?
Ha leveszed az edényt, mennyi idő múlva hűl ki a felület? Mivel lehet tisztítani?
Én nagyon szeretem, mert veszélytelen és gyorsan reagál a lejjebb vételre is, ráadásul energiatakarékos.
A gázzal főző lányom szerint gyorsabb, mint a gáz.
Alapesetben a kisebb edény füle sem melegszik fel. Ha véletlenül üveg vagy műanyag kerül rá, azt nem melegíti.
Miért nem veszel kis indukciós főzőlapot kisegítőnek? Amikor nem kell, félreteheted. Sima 220-szal megy.
Főzni ez a legtakarékosabb.
Nekem nincs gázom, de nem is szeretnék. Gyerekkoromban villanytűzhely volt a lakásban, nem szoktam meg a gázt, pedig pár éven át gáztűzhelyes lakásban éltem.
Én ritkán sütök, mert nincs kinek. A konyha is apró.
Megint asztali sütőt fogok venni. Ha véletlenül sok süti kellene, akkor több menetben sütöm. Pl. a sós rágcsálni valót, annak a tésztáját úgyis előre kell összeállítani, nem árt neki, ha még áll addig, míg az előző sül.
Nem adnak.
Azért ne dobd ki, hátha adódik alkalom elcserélni vagy elpasszolni.
Én most készülök új sütőt venni, de még nem tudom pontosan, milyen lesz. Addig várj még, lehet, hogy átveszem majd a tepsijeidet, visszatérünk rá, jó?
Ha kisebbet csinálsz, vastagabb lesz a tészta.
Vagy átszámolod 2/3 arányra a mennyiséget.
Kénytelen leszel megfelelő méretű tepsit venni...
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Lehet, hogy híg lett a tésztám? Mit csináljak vele? Már sül. Bögrés mákosat csinálok
- Miért nem kel meg a tésztám?
- Miért kemény a kelt tésztám külseje?
- Miért nem tudom nyújtani a bejgli tésztám? Szakad pedig elég puha a tésztám.
- Miért nem akar megkelni a tésztám?