Miért nem hat az antidepresszáns? (tudásbázis)
Nézd, ha a terheléses és az UH negativ volt, egy Holtert is el lehet intézni tb alapon
Ha nem, akkor nem egy nagy pénz, 10ezer körül van magán alapon
Azt is megértem hogy mivel panaszaid vannak, nyugtalan vagy és nem hiszel a vizsgálatoknak
Én sem hittem/hiszek, mentem is tovább, eredmény nélkül, pontosabban negatív volt még az izotópos vizsgálat is
Viszont azt mondom, saját tapasztalat, hogy valóban pánik.
Csak arra tudok tippelni, hogy azért nem hat, mert más okozza a pánikot.
A pajzsmirigy értékeidet is érdemes lenne megnézetni, az is okozhat pánikot és gyors szívverést.
Meg a gyomrodat is megnézhetnék, mert ha az nem okés, az is okozhat pánikos tüneteket.
Megnyugtatásként menj el egy maszek kardiológushoz, több időt tud rád fordítani.
Legalább megnyugszol, hogy pszichésen van, vagy megtalálja a problémát, mi okozza.
Egyébként, a ritmusszabályozót, beveheted úgy is, hogy felet, negyedet, hogy amikor normális a pulzusod, ne menjen a béka feneke alá. Gondolom Concotr, vagy Betalocot, Betalok-Zokot kaptál.
A szívedet megnézték már?
Volt minimum 24 órás EKG rajtad?
Ezeknek a gyógyszereknek a hatása inkább hónapokban, mint hetekben mérhető.
Azon gondolkodj el, hogy mi tudna kimozdítani ebből az állapotodból?
Először is tanulj légzéstechnikát. Szívd be az orrodon a levegőt lassan, majd ereszd ki a szádon, szintén lassan. Csökkenti a pulzust.
Próbálj meg nem foglalkozni magaddal, tudom gondolhatod, hülye dolgokat mondok, mert Te belehalsz a kínodba. De hidd el, jobb ha eldöntöd, felépülsz, mert nem akarsz naponta "meghalni" Élni akarsz, kábítószer nélkül értelmes életet.
Sok sikert hozzá!
A kérdés
Segitseg, miért nem hat az antidepresszáns?
Segítség! 5 éve szedek antidepresszánst. Minden rendbe jött az elején ahogy elkezdtem szedni a Cipralexet (10mg). Sajnos 3 év után elkezdtem füvezni (gyógyszer mellett). Fel év füvezes után éreztem, hogy valami nem ok. Mintha újra pánikoltam volna vagy ilyesmi és emiatt le is raktam. Na most utána ra 2 hónapra olyan tünetek jelentkeztek, mint gyors szívverés, menekülési vágy, pánik. Elmentem az orvosokhoz és elmeséltem neki, hogy gyógyszer mellett sajnos füvet fogyasztottam. Mondta jó buta voltam. Na lényeg a lényeg, hogy utána gyógyszert kellett cserélném kipróbáltam 3-4 félét egyik sem hatott. Meg szívritmus szabályzót is szedtem de az túlságosan lelassitotta a szivveresem. Azt nem is szedtem tovább. Végül visszatértem a cipralexre bízva abban, hogy egynap hatni fog, de sajnos nem.2 éve igy vagyok majdnem minden nap gyorsan ver a szivem, emiatt nem merek egyedul maradni sehol és szorongok folyamatosan pedig állandó jelleggel szedem az antidepresszánst. Elmentem megint orvoshoz most paroxetint irt fel nekem 3 hete szedem de semmi változás. Kerlek adjatok tanácsot . Mitévő legyek? Vagy esetleg járt mar valaki hasonló cipőben? Előre is Koszonom a válaszokat és várom!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek/tapasztalatotok az antidepresszánsokról?
- Akik antidepresszánst szednek és nem szégyenlik
- Te mikor kezdtél el antideprensszánst szedni?
- Három hónapja szedek antidepresszánst és Xanaxot, azóta örökké fáradtnak érzem magam, ez normális?
- Akik meggyógyultak az antidepresszánstól
- Miért szed ennyi ember antidepresszáns gyógyszert?