Miért nem fogyok? (beszélgetés)
Nem baj.. érdekes, amit mondasz és van is benne valami.
20 éves korod után nyilván nem nőttél már észrevehető mértékben.
Most eszembe jut, és előre elnézést kérek a párhuzamért, de a kutyáknál az ivarérettség és a papíron felnőtt kor elérése után a kutya már nem nő mérhetően, de mégis, két éves kora körül éri el az igazi kinézetét, mert valahogy "jattosodik", az izomzata és az ereje még alakul. Habár tényleg nem mérhető, vagy csak alig, mégis nagyobbnak látszik két évesen, mint egy éves korában.
Lehet, hogy az embernél is van hasonló, és talán hormonális alapú folyamat. Úgy tudom, a 24 éves kor a biológiai felnőttkor. Ez megmagyarázná a 20 éves kori és a későbbi súlyodat.
Élettani sejtésem továbbá, hogy az izomzat nyilván átalakul, mert már nem kell gyorsan mozogni, inkább a lassúbb izomzat erősödése logikus. Úgy értem, hogy nem szaladgálunk és fogócskázunk, hanem 24 éves korunk után már inkább dolgozunk, vásárolunk, gyereket emelgetünk, a sportolók kivételével kevés dinamikus mozgást végzünk a mindennapokban.
Nem tudom, igazam van-e, én is elfilóztam... :D
Szerintem ez csontozat- meg egyéb függő is. 170 cm vagyok, de 60 kilóval úgy néznék ki, mint egy csontváz. 62 kilósan biztattak, hogy szedjek fel egy kicsit, mert túl sovány vagyok, csak sajnos túl jól sikerült... Most dolgozom a fogyáson, de 67 kilónál nem akarok lejjebb menni.
Egyébként életkorfüggő is lehet a dolog: 20 éves koromban 58 kiló voltam és jól állt, aztán hirtelen 62 lettem, de kinézetben nem volt semmi változás, utána meg már ez a súly is kevés volt. Nem tudom, ez miért változik így.
Bocs, látom, régi a fórum, de kicsit elfilóztam a kilók változásán :)
Te magad mondtad hogy össze-vissza hm, hogy fogalmazzam szépen? Eszegetsz. Csipegetsz. Falatozol. Hamikázol.
Nem kell annyit enni és akkor nincs miért sírni.
Egyébként a súlyod még így is bőven rendben van.
A fogyáshoz meg kaptál tanácsokat. Hajrá.
Nálad ilyen műtét volt? Mert az egészen más, mint egy sima fogyási szándék.
Itt egy cikk, a legvégén írnak arról, hogy néhány kilós hízás elfordulhat, de nem indokolja különösebben semmi.
Figyelni kell a súlyodra ha pajzsmirigy gondjaid voltak, esetleg vannak.
Nem szabad koplalni, próbálj meg egészségesen táplálkozni és mozogj sokat.
Szerintem is valami ilyesmi!
Nem értem a mostani fiatalokat! Mindegyik anorexiás akar lenni? Ha normális alakja van, abból állandóan fogyni kell? :(
168 cm-hez 56 kg szerinted egy bálna mérete? :D
Én 165 cm vagyok, és sok évig 57 kg voltam, és soha nem éreztem magam úgy kövérnek!
a gyros húst salátával edd:) fagyi? itt a friss gyümölcs, turmixold össze, tegyél bele kicsi tejszint, vizet, kis adagokba mehet a fagyasztóba.
Igen! a cukrázdába beletett rengeteg cukor kimaradt! ha fanyarabb a gyümölcs, akkor tegyél bele eritrint. Vigyázz, édesebb mint a cukor
Szerintem fogd vissza az evést mert ezek szerint a mütét óta eddig még birta a szervezeted ezt,de már nem.
És igen lehet,hogy ebben viz is van.
Rezsi is azt mondja. Végül is mindegy, mert piszok jóóó! :D
Van olyan 5 perces mozgás is, amit meg lehet érezni!