Miért nem akar önállóan enni a kisfiam? (tudásbázis)
Unokám mindent a cumijával kóstolt meg először. Belemártotta cumit az ételbe és azt tette a szájába.
Legédesebb akkor volt, amikor a fagyit is így ette, az egész gombócot.
Nem akarok rosszat mondani, de mikor latott orvos?
.
Tudod mi a szules utani depression? A fogalom sem volt, de a nagyi majdnem leugrott a manzartrol
Mert gyerek :D
A szuleimek az volt az elkepzelese a harmadik gyerekkel, hogy messze tetszik a faltol.
Az ocsem se-evesen is atdobta a spenotot XD kosepsulisan meg rekord doboz lett a kislabdaval.
A hugomat is etettem meg az unokatesom.
Mondokaval nem pamacsoljak szet a kajat.
Mi vagyunk a felnottek, es ezt tudtuk.
A lányom kb 13 hónapos korában vette ki a kezemből a kanalát.
Onnantól hagytam egyedül enni.
Nem erőltettem semmit.
Köszönöm a válaszod 😊
Az mondjuk nekem is érdekes, hogy minden mást a szájába vesz (pl. távirányító 😂)
Jön a foga is, mindent rágcsál, csak a rágókáit nem 😁
Még véletlenül sem vagytok elkésve!
Nem is értem, hogy miért gondolod ezt!
Ne olvass annyit az FB-n!
Minden gyerek máshogy fejlődik!
Gyerekednél számomra az a fura, hogy nem rögtön a szájába tömi, ahogy a legtöbb gyerek teszi mindennel:DDD
Van most jelenleg 2 kb. ilyen korú gyerek a családunkban. Az egyik 11 hónapos, a másik pedig 14 hónapos. Ők még a kutyakakit is a szájukba teszik, ha az van kéznél;)
Nyugi!
Majd eljön az idő nálatok is. Próbálkozz.
Egyébként én már elég régen, de úgy csináltam, hogy kistányérra tettem a felaprított ételt, a gyereket etetőszékbe, elé a tányért és mutattam, hogy vegye el és tegye a szájába. Nem tudom, hogy mennyi idő kellett ahhoz, hogy elég legyen az a mennyiség, amitől nem maradt éhes, de az biztos, hogy a fiam esetében is volt olyan az elején, hogy több került a földre, mint a szájába.
Türelem! Ne idegeskedj ezen!
Lassan 11 hónapos a kisfiam. Villaval összetört vagy apró darabokra vágott ételeket megeszi, de csak úgy, ha én adom oda neki vagy én tartom a szájához. Ha a kezébe adom, akkor azt hiszi, hogy játék és általában eldobja.
Pár napja keztem, hogy hasábokban adom neki a főtt zöldséget vagy a gyümölcsöket, de abbol is csak akkor falatozott belőle, ha én nyújtottam a szájához, és akkor se mindig, mutatja hogy nem kell neki.
Elsőre arra gondoltam, hogy naponta próbálkozom, hátha szépen rákap, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, vagy Ti hogy csináltátok, Nálatok hogy történt? Nem vagyunk elkésve?
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam most 2 és fél évesen indul oviba, de a középsősökhöz akarják betenni az óvodában. Mi a véleményetek, tapasztalatotok?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Kisfiam (2.5 éves) nem akarja bevenni a kanalas orvosságot. Mit tegyek?
- 15hós kisfiam nem akar enni, pedig változatosan főzök, ki tudna tanácsot adni?3
- Hat és fél hós kisfiam nem akar elkezdeni enni, csak a cici. Tapasztalatokat várok!