Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért lett kemény a linzerkarikám? fórum

Miért lett kemény a linzerkarikám? (beszélgetés)


1 2
40. 448f1a930a (válaszként erre: 39. - Survivor3)
2010. okt. 20. 12:05
Ja így értem:-)))Persze:-)))
39. survivor3 (válaszként erre: 35. - 448f1a930a)
2010. okt. 20. 11:45

Ha olcsóbban veszem a lisztet, akkor több pénzem marad töltelékre.

Ha van bőven anyag a töltelékre, akkor nem karikára sütöm ki.

38. veledjooo (válaszként erre: 36. - 4f8ae69d1b)
2010. okt. 19. 15:22

Áh, én vagy reggel dobom össze, és délután sütöm ki meló után, vagy egyik nap este összerakom és másnap meló után sütöm ki. :)

Akkor végülis mindegy, hogy hideg vaj vagy frigó... nem szokott ragacsos lenni a tészta. ;))

2010. okt. 19. 15:17
Köszi mindenkinek,majd áttanulmányozom a tanácsokat:-)))
36. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 26. - Veledjooo)
2010. okt. 19. 15:14

Mert,ha hideg vajjal dolgozod össze a hozzávalókat/lehetőleg gyorsan/,akkor nem lesz ragacsos a tészta..

emellett elég fél,1 órára még a frigóba tenni..


Nna meg hol várnék már félnapot a tészta hűlésével..?Fél nap alatt már a fele süti is eltűnik..:)

Nálunk a láthatatlan ember eszi meg..:DD

35. 448f1a930a (válaszként erre: 30. - Survivor3)
2010. okt. 19. 15:01
Ez így hülyeség.Ha nekiállsz sütni akkor beleteszel mindent ami kell,vagy nem sütsz:-)))
34. Miss Jane (válaszként erre: 33. - 448f1a930a)
2010. okt. 19. 15:01
Sajnos régen amennyire jól ment a konyhatündérkedés, mostanában sajnos mindent elrontok...meg diétázom, fix menüt eszem. De egyszer majd talán sütök megint:)
33. 448f1a930a (válaszként erre: 32. - Miss Jane)
2010. okt. 19. 14:59
Nem sok idő,kész van egy-kettőre:-)))
2010. okt. 19. 14:40
Huh, most úgy ennék linzert:)
31. veledjooo (válaszként erre: 30. - Survivor3)
2010. okt. 19. 14:38
:DD sokat nézel TV-t! :DD
2010. okt. 19. 14:37

Mert kevés benne a töltelék.

Ha olcsóbb a liszt, több töltelék jut bele.

Kisütöm!

29. veledjooo (válaszként erre: 28. - Veledjooo)
2010. okt. 19. 14:37
sütés után azonnal se... :)
28. veledjooo (válaszként erre: 27. - 448f1a930a)
2010. okt. 19. 14:37
Nem kemény! :) ... és a mézesem se kemény... sütés azonnal se. :)
27. 448f1a930a (válaszként erre: 26. - Veledjooo)
2010. okt. 19. 14:36
nem kemény?
26. veledjooo (válaszként erre: 9. - 4f8ae69d1b)
2010. okt. 19. 14:33

Miért fontos a hideg vaj?

Én mindig felolvasztom.... és a tésztát teszem fél napra hűtőbe... és teljesen jó. De lehet, hogy amúgy még jobb lenne? :O

25. 448f1a930a (válaszként erre: 24. - Anka71)
2010. okt. 19. 14:28
HÚ,én a mézessel jártam hasonlóan,csak én simán odaadtam a kutyáknak,már 2 tepsivel,mikor végig olvastam a receptet,hogy az bizony megpuhul és mikor bevallottam ,hogy a kutyák ették a mézest...:-)))
24. Anka71 (válaszként erre: 21. - 0d717b184a)
2010. okt. 19. 14:24

Kár ezen nevetned. Karácsonyra sütöttem linzert, betettem fémdobozba. De őszintén, a habos-krémes csodák mellett nemigen volt rá igény. Két hét múlva már nem volt más édesség, akkor vettük elő, vajpuha volt.

De írtam is, hogy nem feltétlenül kell két hét, de akkor már tényleg nagyon jó.

23. 448f1a930a (válaszként erre: 3. - 871a784b06)
2010. okt. 19. 14:22
Ha nem tudom úgy megsütni,hogy publikus legyen,akkor nem tudlak belőle megkínálni és ehetem egész héten:-))))
22. Anka71 (válaszként erre: 20. - 448f1a930a)
2010. okt. 19. 14:22

Igen, engem is érdekelne, ha szabad:)

Én is a "klasszikus" 10-20-30-as aránnyal szoktam, + egy tojássárga.

De érdekelne a másik is.

21. 0d717b184a (válaszként erre: 16. - Anka71)
2010. okt. 19. 14:22

hhhhhhhhmmmmmm

annyi idő alatt még a mézes is bepuhul:)

hihihi

20. 448f1a930a (válaszként erre: 8. - Wanda8)
2010. okt. 19. 14:21
Publikus az új recept?
19. Anka71 (válaszként erre: 16. - Anka71)
2010. okt. 19. 14:21
Illetve nem kell két hét, de szerintem addigra a legjobb.
18. 5faeea2860 (válaszként erre: 14. - 448f1a930a)
2010. okt. 19. 14:21
mikor sütötted???
17. 0d717b184a (válaszként erre: 14. - 448f1a930a)
2010. okt. 19. 14:20
lehet, hogy nagyon alacsony lángos sütötted és nagyon kiszáradt vagy több lisztet tettél bele
16. Anka71
2010. okt. 19. 14:19
Fémdobozba tedd be, két hét alatt bepuhul:)
15. 448f1a930a (válaszként erre: 5. - 2e0264df59)
2010. okt. 19. 14:18
Nem tudom,de utána hűtőbe tettem 1 órára.
2010. okt. 19. 14:16
Nem puhult meg,hiába csomagoltam be.
2010. okt. 19. 14:15

szóval..szerény véleményem szerint..több alternatíva is lehet..

túl vékonyra lett nyújtva a tészta,nagyon meg lett sütve a linzer,túl lágy volt a tészta esetleg és nyújtáskot többet lisztezett...nincs előttünk a süti..úgyhogy...ha most még kemény is,de ha megkeni lekvárral szépen be fog puhulni...nem kell megijedni.

2010. okt. 19. 14:11
Receptje válogatja. A klasszikus 30-20-10-es később pihul be, de találkoztam olyan változattal, ami már a sütés után puha.
11. 0d717b184a (válaszként erre: 8. - Wanda8)
2010. okt. 19. 14:09
nekem is, már akkor puha omlós
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook