Miért lett kemény a linzerkarikám? (beszélgetés)
Ha olcsóbban veszem a lisztet, akkor több pénzem marad töltelékre.
Ha van bőven anyag a töltelékre, akkor nem karikára sütöm ki.
Áh, én vagy reggel dobom össze, és délután sütöm ki meló után, vagy egyik nap este összerakom és másnap meló után sütöm ki. :)
Akkor végülis mindegy, hogy hideg vaj vagy frigó... nem szokott ragacsos lenni a tészta. ;))
Mert,ha hideg vajjal dolgozod össze a hozzávalókat/lehetőleg gyorsan/,akkor nem lesz ragacsos a tészta..
emellett elég fél,1 órára még a frigóba tenni..
Nna meg hol várnék már félnapot a tészta hűlésével..?Fél nap alatt már a fele süti is eltűnik..:)
Nálunk a láthatatlan ember eszi meg..:DD
Mert kevés benne a töltelék.
Ha olcsóbb a liszt, több töltelék jut bele.
Kisütöm!
Miért fontos a hideg vaj?
Én mindig felolvasztom.... és a tésztát teszem fél napra hűtőbe... és teljesen jó. De lehet, hogy amúgy még jobb lenne? :O
Kár ezen nevetned. Karácsonyra sütöttem linzert, betettem fémdobozba. De őszintén, a habos-krémes csodák mellett nemigen volt rá igény. Két hét múlva már nem volt más édesség, akkor vettük elő, vajpuha volt.
De írtam is, hogy nem feltétlenül kell két hét, de akkor már tényleg nagyon jó.
Igen, engem is érdekelne, ha szabad:)
Én is a "klasszikus" 10-20-30-as aránnyal szoktam, + egy tojássárga.
De érdekelne a másik is.
hhhhhhhhmmmmmm
annyi idő alatt még a mézes is bepuhul:)
hihihi
szóval..szerény véleményem szerint..több alternatíva is lehet..
túl vékonyra lett nyújtva a tészta,nagyon meg lett sütve a linzer,túl lágy volt a tészta esetleg és nyújtáskot többet lisztezett...nincs előttünk a süti..úgyhogy...ha most még kemény is,de ha megkeni lekvárral szépen be fog puhulni...nem kell megijedni.
További ajánlott fórumok:
- Ha a mézeskalács tésztája kemény lett, még mit lehet vele tenni?
- Van a fülem mögött, a fültő felett 2-3 újnyira egy kemény búbszerűség. Mi lehet az?
- Túróval töltött zsemle, a teteje kemény lett, mivel lehet puhítani?
- Kemény lett a keksz. Mit lehet belőle készíteni?
- A bejgli kemény lett!ötlet?
- Most sütjük a mézeskalácsot. Eddig mindig kő kemény lett. Ez új recept, állítólag megpuhul. Van valami egyéb trükk, hogy puha maradjon?