A bejgli kemény lett!ötlet? (beszélgetés)
Mármint hogy mire használd?
Vendégtávoltartónak jó!
Ha olyan látogatód jön, akit amúgy nem kedvelsz, és csak teher minden évben, tedd elé. Jövőre tuti nem megy :)
Nem valószínű. Az idén nálunk is készült egy prototípus, utána a rendes, igazi :)
Szerintem a hideg helyen pihentetős változat nem jó, csak a meleg.
Ha mentetetlen ,akkor a tesómtól hallottam,hogy az x napos kemény bejglit úgy szokta hasznosítani,hogy egy üvegtálba szeletelve szépen berakja,kis rumos,vagy édes tejjel meglocsolgatja,aztán pudingot tölt bele a maradék bejglit bele tördelve,és állni hagyja,amíg meg nem szilárdul az egész.
Kiborítva olyan,mint egy tortaszerűség.:))
#
ha feltekerted akkor elsőnek lekened tojássárgával pár óra elteltével meg fehérjével
#
éjszaka hideg helyen tároljuk mert melegben túl kel
#
reggel lehet sütni de előtte pár helyen megkell szúrkálni hogy távozzon a gőz
#
ha kakaósat kézítesz várd meg amég kihűl teljesen mert forron kifolyik az olvadt kakaó
#
ennyi
sziasztok!
tök szép és jó volt a bejglim mikor kész lett,puha stb....
azután meghült,most tök kemény!
mit rontottam el?
a recept a következő:
Bejgli hozzávalók:90dkg liszt,25dkg margarin,12,5dkg zsír,2,5dkg élesztő,1 csipet só,2 tojás sárgája 1dl tejszín és kb.2dl víz(amennyit a tészta igényel)nekem másfél elég volt.
az élesztőt elkell morzsolni a lisztben nem kell keleszteni.a tésztának keménynek kell lennie.összeállítás után 20 peret pihentetni kell hűtőben aztán 6 részre osztani és 20*25 téglalapot kell nyújtani belőle
#
A tészta nyújtásánál sem a deszkát sem a tésztát nem kell lisztezni mert nem lesz fényes a felülete kivétel ha nagyon ragadós a tésztát
#
d
#
töltelék:42,5dkg mák,42,5dkg dió,2*25dkg kristálycukor,2*12,5dkg zsemlemorzsa,mazsola,fahéj,reszelt citromhéj,2*2,5dl víz
#
A tölteléket én még nem készítettem el mert kakaóval csináltam ami egy doboz cicás kakaó és 40dkg porcukor keveréke
#
ha elkészült a töltelék jól kikell hűteni és megtölteni a tésztát
További ajánlott fórumok:
- Miért lett kemény a linzerkarikám?
- Ha a mézeskalács tésztája kemény lett, még mit lehet vele tenni?
- Van a fülem mögött, a fültő felett 2-3 újnyira egy kemény búbszerűség. Mi lehet az?
- Túróval töltött zsemle, a teteje kemény lett, mivel lehet puhítani?
- Kemény lett a keksz. Mit lehet belőle készíteni?
- Most sütjük a mézeskalácsot. Eddig mindig kő kemény lett. Ez új recept, állítólag megpuhul. Van valami egyéb trükk, hogy puha maradjon?