Miért koszosak a kórházak? (beszélgetés)
Nekem sem az Uzsokiban, sem a Szt Imrében nem volt ilyen bajom, sőt a Honvédban sem.
A koszosságérzet meg nagyban függ az általános műszaki állapottól. Feküdtem én az I-es sebészetin, ami lepattant műszakilag. Hiába takarítottak normálisan, egész más benne az érzet, mint egy felújítottban.. Lógó vezetékek, 120 éves ablakok, beázások, stb.. És erről nem a takarítók tehetnek. De mivel azt éreztem, hogy meg akarnak gyógyítani, még egy-két hülébb nővér ellenére se volt rossz élményem...
elég szomorú, hogy egy "eu-s" országban 50 ezret keresnek, a szakmákkal rendelkezők meg 12 óráznak, hogy előre tudjunk jutni.
már aki nem lop és csal....
A IV kerületi Károlyi Koházban is megállt 4o éve az idő. Se fürdő , se orvos, se nővér (bár ott vannak, elfásultak)
Halálkórháznak nevezik a palotaiak!!!
Elhiszem, és tudom hogy miről(nem) beszélsz.
Háromszor volt szerencsém ehhez az osztályhoz, de soha többé nem szülnék itt. ( igaz ez a veszély szerencsére már nem fenyeget úgy érzem).
Hát, én még tudnék másról is mesélni,ami már az ott dolgozókról lenne...A legtöbbjükbe egy szemernyi együttérzés nem szorult (persze, kivételek voltak minden műszakban, és annak a néhány kivételnek én nagyon is hálás vagyok...).
A kisfiam inkubátorba került, azért kellett tovább maradnunk, de én már alig vártam, hogy végre otthon lehessek...
A győri kórházban a szülésem után 7 napot töltöttem.
Én még olyan undorító WC-ket csak a vonatokon láttam. De erről az emberek tehetnek. Takarítás után fél órával már nem lehetett szinte bemenni. Mindig egy nagytáskával mentem, amiben papírwc-ülőkét, fertőtlenítő kendőt, popsitörlőkendőt, wc-papírt, és betétet cipeltem (és mindenből többet, mert hol beleesett a wcülőkém a wc-be mire ráültem volna, mert szűk volt a hely, de legtöbbször azzal kellett kezdenem, hogy a kilincset, az ülést tisztítottam. Még jó, hogy mindenből sokat vittem, mert a nőgyógyászom figyelmeztetett előre mi van ott, és vigyázzak a fertőzésveszélyre... ). Hihetetlen, hogy sok nő társam mennyire nem adott magára, mindent összekentek vérrel, vagy egyebekkel. Undorító volt.
Én sajnáltam az ottani takarítónőket!!!!!!!!
A smile-ból ítélve viccnek szántad, amit írtál.
Ha mégsem, akkor bocsi.
Egyébként aki a más munkáját nem becsüli, az nem paraszt, hanem BUNKÓ.
Hogy mire van és mire nincs ideje a kórházi dolgozónak csak akkor tudhatod meg, ha min. 1 hétre közéjük állsz, és megpróbálsz legalább úgy helytállni, mint ők.
Mutasd meg hogy kell, ha már ennyire okos vagy!
Én is zártkörű szétszóróst akarok. Még a helyet nem találtam ki.:)
Szerintem bárhova szétszórhatnak.
Egy ismerősöm, otthon tartja a férje hamvait.
Tehát azt mondják a hozzátartozók, hogy hazavisznek, aztán szétszórnak az általad megadott helyre.
Jézusom....szegény családod!-DDDDD
Én azt szeretném, ha hamvasztanának, és elszórnák a hamvaimat. De ezt még egyeztetnem kell a polgármesteri hivatallal, h hova szórhatnak. Ja, és zártkörő temetést kérek!-DD
hehe...de bolond vagy:):)szegény fiúk:)
A szerveimet én is felajánlom, engem nem érdekel, h kosz van...ott ,ahol kiveszik, úgyis steril minden!:)
Csak akkor boncolnak, ha idegen kezűség lehet a halál oka, nem?
Na, ma megmondom a fiúknak, hogy kórházba nem megyek még egyszer! Ha meghalok, rakjanak be a kocsiba és vigyenek el az első krematóriumba, aztán szórjanak szét!
Nem akarom, hogy feküdjenek rajtam:)
Bár ha lesznek a halálomkor használható szervek, azokkal nem tudom mi lesz. Tovább akartam adni:)
Lehet mégis be kell feküdnöm a proszektúrára?:))
Persze! Nem is azt mondom, hogy vegye meg a fizetéséből.
A söprögetéshez nem kell tisztítószer, csak 1 partfis:)
A WC téma más, ezt is írtam.
Egyébként én is láttam normális kórházat, de én nem abban voltam.
A kékgolyó pl. tiszta, olyan, mint egy hotel. Az a rész, ahol én jártam.
És az Árpád kórház is jobb.:)
Biztos olyan is van, amiről te írsz.
Azt azért tudni kell, hogy nem azzal takarít a takarítónő, amivel akar. 10 napra kapnak 1 liter(!!!!) tisztítószert, amit be kell osztani.
Na azzal tegyél csodát!
Ecetet nem ad a kórház a takarításhoz, azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy a tisztítószert majd a takarítónő a saját 60-70 ezer ft-os fizetéséből vegye meg!?
A másik dolog az, hogy tisztaságot nem csinálni, hanem megtartani kell.
Nem a kórházi dolgozó sz..ja össze a wc-t, dobálja el a szemetet.
2 hónap alatt 3X lopták le a wc-lehútót, gondolom azt is, meg a csaptelepeket is a dolgozók viszik haza.
És ez is baj, ha esetleg szólunk, hogy valamit csináljanak meg (mondjuk kiömlött az üdítőnk), személyes sértésnek veszik.
Neked sem lehetett valami kellemes élményed ezek szerint.:)
Én azt mondtam a januári kórházas bulim után, hogy soha többet nem megyek kórházba, inkább meghalok:)
én meg a szülésnél pont a pelenkázónál kaptam ágyat, mondanom sem kell délután kettőre , már dömping kaka szag terjengett az ágyam körül, úgy kellett könyörögni, hogy kiürítsék...
Majd amikor mondtam, hogy adjanak egy zsákot és én kicserélem, akkor jött egy takarító és nagy bunkón beszól, na jöttem a Szarért !
További ajánlott fórumok:
- Hazai kórházak
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Budapesten mely kórházakban lehet a szülési helyzeted szabadon megválasztani?
- Budapesti gyermek kórházak - szülők tapasztalatai
- Bababarát kórházak Budapesten
- Fül-orr-gégészetre a kórházakban kell időpontot kérni? Ha odamegyek úgy, hogy nincs időpontom fogadnak?