Miért kell egy gyereket arra inspirálni, hogy fára másszon? (beszélgetés)
Ahol nincs fa, ott maszoka van.
És a képesség fejlesztés miatt.
Amikor a házunk készült, és eltolták a létrát, amíg a gerengan voltunk, azt mondta az apám, semmi baj.
És megmutatta. Először testsuj, utána le.
A hajókon sem karbol húzunk.
Ilyeneket megkanitanak amíg gyerek vagy.
Különben egy boxzsàk leszel.
Kösz a válaszokat, megosztóak.
A gyerekem is, és én is egyszer próbáltuk a fáramászást, első alkalommal sikerült, de az az eset volt először és utoljára, mondjuk szükség sem volt rá, létráról szedjük a gyümölcsöt.
Nem értem az indító hozzászólásodat. Többszörösen nem értem.
1. Mi az, hogy "Többen dicsekszenek, hogy a gyerekük fára mászik." ? Biztos, hogy dicsekszenek? Ne csak te érzed dicsekvésnek amiatt, hogy nálatok ez kimaradt?
2. "feleslegesnek tartom, egy felnőttet sem láttam még, aki fára mászott volna." - attól, hogy te nem láttál felnőttet fára mászni, elhiheted, hogy nagyon sok felnőtt mászik fára. Mondjuk leszedi a gyümölcsöt a fáról. Olyan helyekről is, ahol létráról nem érné el a termést egy belső ágról.
Az egy dolog, hogy te feleslegesnek tartod a fára mászást. Más nem tartja annak. A gyerekek többnyire szeretnek fára mászni. Ügyesednek is tőle.
3. "Vagy már divat ? panelben hogy oldják meg ?" - a fára mászás nem divat kérdése. Arra pedig, hogy már ( a már szó a hangsúlyos) divat-e? Ősidők óta másznak fára gyerekek, és mindig is voltak/vannak, akik felnőttként is másznak fára.
A paneles kérdésedre már kaptál választ másoktól.
Dicsekvés nélkül 🙂 mondom: én is másztam fára. Felnőttként is.
Valószínűleg vki beszólt a topikindítónak, milyenmá', hogy a gyereke sosem mászott még fára.
És igen, biztos jó élmény, de akkor sincs világvége, ha kimarad.
Ahogy írtam, én sem másztam soha, mert félős voltam (és vagyok), attól még sokat mozogtam és most is rendszeresen sportolok, ezért szerintem semmilyen hátrány nem ért emiatt.
A férjem még tériszonyos is, ezért létrára sem szívesen mászik, ezért a gyerekeink sem próbálkoztak ezzel soha, pedig kertesházban élünk.
Én láttam nem egy felnőttet fára mászni, amikor metszették az ágakat, vagy cseresznyét szedtek...
Egyetértek a többiekkel: fára azért kell mászni, mert ott van, és mert élmény. Egy gyereknek különösen is az. És minél több igazi élmény éri, annál egészségesebb személyiség lesz. Márpedig a fára mászás élmény, megoldott feladat stb.
Azt meg nem értem, hogy azért minek fára mászni, mert még egy felnőttet sem láttál fára mászni... Elég sok dolgot nem csinálnak a felnőttek, ami egy gyerektől még természetes. Nem hittem volna, hogy egyszer a fára mászást kérdőjelezi meg valaki... Már azon a kérdésen is meghökkentem évekkel ezelőtt, amikor valaki azt kérdezte, hogy a szobabiciklizés kiváltható-e igazi biciklivel...
Szerintem nem a fára mászás a lényeg,hanem hogy a kütyüktől és s virtuális világtól elszakadva,lehetőleg a szabad levegőn,aktívan csináljon valamit.Biciklizhet,kosarazhat,kirándulhat is.
Én sem másztam soha fára,meg nem cigánykerekeztem,nem ugrottam fejeseket a Balatonba (el sem jutottam oda az alföldről),de azért mozogtam.
Úgy oldják meg, hogy kimennek a lakásból! Nem ott másznak fára, nagyokos.
panelben hogy oldják meg?" ........:((((((((((
Én is, a szilvafáról le is estem, eltört a kezem.
Amikor meggyógyult, másztam megint.
Az (első)gyerekkoromban nagyon sokat másztam fára.
Persze falun születtem.
A gyerekeknek, ha egészségesen nevelik őket, szükségük van a mozgásra.
Hogy miért kell fára mászni? Mert ott van.
Aki felmászik az le is jön, így elmondhatja, hogy ő már lejött a fáról.:)
A falusi gyerekek 10-12 éves korukra nagyon sok dolgokon próbálják ki az ügyességüket.
Gyermekkoromban sokkal több fát megmásztam, mint sok fiú. Ez ma is hasznomra van, ha metszéskor fel kell másznom a fára.
Panelban is láttam már hintát, kötelet lógni a mennyezetről. De ki lehet mozdulni, kirándulni... és fára mászni.:)
Én is másztam fára gyerekkoromban, szerintem is ilyen alap dolog, amit egy gyerek csinál, fejleszti az ügyességét stb. Nem feltétlen kell rohadt magasra meg veszélyesen, de ha láttunk egy jól megmászható fát, akkor arra felmásztunk. :D Volt több kedvenc fánk is, ahol órákat fent ücsörögtünk, beszélgettünk.
Manapság nem másznék fel, rovarfóbiám van, a fákon bogarak vannak, ha hozzáérnék egyhez, leesnék és szörnyethalnék. :D Anyukám viszont lassan 60, simán felmászik a cseresznyefára 🤷♀️
A mozgäsra kell inspirälni a gyerekeket...
mi kölykök, Egyikünk inspirälta a mäsikat.
Soha nem ällt egy szülö sem a nyakunkon, hogy na, gyerünk mässz fel...-))
És mi a gond vele?
Aki panelban él, az nem megy ki az utcára, ott nincs fa? Nem megy kirándulni?
Vagy te vagy akit beültettek a TV elé?
Panel gyerek vagyok, ahogy a gyerekem is;)
Mi is másztunk fára és bárhová. Ez egy mozgásforma szerintem. Kell ahhoz, hogy ügyesedjünk.
Mire jó a korcsolyázás? Mire jók a labda játékok? Vagy bármi, amihez kell egy kis ügyesség?
A gyerekem viszont nem tudott fára mászni, mert tériszonyos, de egyszer lehívott a térre, hogy megmutassa, ő is tud fára mászni. Még ma is nevetgélek rajta ha eszembejut:DDDD
Lementünk a térre, ahol volt egy olyan fa, amelyiknek a törzse, kb. 50 cm magasságba kétfelé ágazott, ide felállt az én fiam és várta, hogy dicsérgessem;)
Megtettem! Mondtam, hogy szuper ügyes vagy!
Jelenleg 35 éves, az apja vett egy 3 fokú létrát, aminek az alsó fokáig mer felmenni:DDDD
A szerencse az, hogy magas, így nincs nagyon szüksége arra, hogy fellépőt kelljen használnia;)
Az enyém sose mászott úgy ahogy nem is focizott. :) Én viszont másztam, és mászok a mai napig ha úgy kívánja a szükség. :)
A panelosok nem tudják mit hagynak ki. A fára mászás buli!😀
Fura felvetés.
Mondjuk én másztam,ês ma is ha kell,vagy csak mert szép a fa.
Volt az udvaron egy csoda óriás szederfa, szinte kérte hogy másszunk,bújjunk el az ágak közt.
Szóval élmény.
Amúgy mint minden más ez is egyéni,,,aki akar mászik aki nem nem
Ha kimaradt akkor nem mindegy neked?
Az èn gyerekem is cseresznye szezonban a fán megtalálható.
Èn is sokat másztam fára.
Sőt! Eddig mindig úgy is metszettem.
További ajánlott fórumok:
- Meddig kell egy anyának eltartania a gyerekét?
- Miért kell elítélni azokat akik nem szeretnének gyereket?
- Amikor az óvodából haza KELL vinni a gyereket délben...van ilyen törvény?
- Miért kell megkeresztelni a gyereket?
- Hogy kell egy gyereket ágyba tenni 44 egyszerű lépésben (humor)
- Hogyan kell/lehet két gyereket altatni?