Mi van akkor, ha elvégzek egy egyetemet, de nem szerzek nyelvvizsgát? (beszélgetés)
BGE-Corvinus pl csak meghatározott nyelveket fogad el.
Jogon is sok helyen mondják,hogy olyan nyelv, amin értékelhető jogi szakirodalom íródott, mondjuk lovárin épp nem,
Nyelvtudás nélkül nem fogsz tudni diplomás munkakörbe elhelyezkedni.
Vágj bele bátran...5 év hosszú idő,rengeteg anyagot elérsz neten ,tudsz chatelni idegen nyelvűekkel,filmeket nézni, ezekkel ragadni fog rád,ha nem akarod is😀
Ja, akkor nem jól tudom, én a középfokra gondoltam.
Jézusom, így telik az idő, 10 év....a fiam azóta dolgozik az első munkahelyén!
Igen, ahogy Timmy0520 írja.
+ kikérheted az indexedet.
Nem tudom, hogy hol tartasz, de most sok embernek elengedték a nyelvvizsgát.
Körülbelül egy évtizede megváltozott a nyelvvizsgák besorolása és a nyelvoktatási szintek megjelölése. Jelenleg az "A" szint a kezdő, a "B" szint a haladó, a "C" szint pedig a profi szintnek megfelelő nyelvtudást jelöli (a szinteken belül 1-es és 2-es alszintekkel).
Az alapképzések többségénél elegendő a B2-középfoknak megfelelő szintű nyelvvizsga.
Szerencsére a diplomaszerzéshez nem muszáj megcélozni a C-t :)
Ha elvégzed az egyetemi képzést, tehát teljesíted minden tantervi kötelezettségedet és sikeres államvizsgát teszel, azzal abszolutóriumot szerzel. Ez magát a teljesítést igazolja (egy kinyomtatott A4-es papírlapon). Felsőfokú végzettséget igénylő munkakör betöltésére nem jogosít.
Sokan, akiknek nem igazán erősségük a nyelvtanulás- a lovárit választják a diplomaszerzéshez egyszerűsége miatt. Habár az intézmény meghatározhatja, hogy mely szakon milyen nyelveket fogad el, ezért érdemes előzetesen tájékozódni.
JA, azt hittem már végzős vagy. Öt év alatt csak elérsz egy C típusú nyelvvizsgát, ne így állj hozzá!
Menyem az egyetem alatt két csoporttársát is felkészítette, sikeresen a nyelvvizsgára.