Mi történt a légkeveréses sütőmmel? (tudásbázis)
Próbáld meg egyszer, hogy nem teszel rá semmit, csak amikor berakod a tepsibe, a négy sarkába egy-egy kanál vizet önts.
Csodálatos ízt kapsz, a végefelé viszont nem árt locsolgatni.
Nekem már a második sütöm légkeveréses, mindegyiknek más-más az erőssége.
Süteményeknél, ha írják a receptben, légkeveréses xy fkozaton, ennyi és ennyi perc, úgy csinálom.
De a húst mindig simán, majd légkeverésessel sütöm, mert nekem, az én ízlésemnek, valahogy száraz kissé a végén.
Bár én nem teszek rá semmit, mert úgy finomabb.
pasi vagyok, tehát tök hülye..
rájöttem, hogy a csodalégkeveréses-csodasütő nem is akkora szám..
tehát, ha a nejem rám bízza a (a hús, pizza)sütést, akkor alul-fölül sütés, ventillátor nélkül, csak a tepsit kell a második polcra tenni..a sütőtérnek erős világítása van, tehát folyamataosan látható a cucc. Ha már majdnem jó, akkor kettővel feljebb teszem, és kicsit pirítom(vagy megég)
a süteményekhez nem tudok hozzá vakkantani sem..azt a nejem intézi légkeveréssel..
a kérdezőnek: ne csüggedj, olvasd újra a kezelési könyvet, hátha valamit benéztél...
ha alul-fölül hibátlan a fűtés, akkor nincs nagy baj..
szerintem.
Légkeveréssel csak a túl nedves dolgokat szoktam sütni (pl. sütőtök), vagy ha 3 tepsit sütök egyszerre (mert ahhoz muszáj). De akkor elejétől végéig azzal megy. Bár szoktam úgy is, hogy alsó sütés + légkeverés.
Húst mindig fedő alatt sütöm - ahhoz meg minek a légkeverés?
Én nem vagyok légkeveréses sütő. Az nagyon nagy baj??? :(
De valaki biztos az.
Működik egyáltalán a légkeverés?
Nem értem, mit számítasz rá még?
Nekem még kevesebb idő és kevesebb hőfok is elég, ha légkeveréssel sütök bármit.
Igazából a húsokat sütöm rendesen, majd amikor már látom, lassan kész, az utolsó 10 percben légkeverek csak.
Finom, ropogós és piros az eredmény :D
További ajánlott fórumok:
- Hasznos-e a tv-ben is reklámozott halogén légkeveréses főzőedény?
- Érdemes-e légkeveréses sütőt venni?
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Villanytűzhelyből a légkeverés vagy légkeverés nélküli a jobb?
- Nem túl sok idő 1 óra krumplinak sütőben sülni 200°-on, légkeverésen?
- Clatronic légkeveréses főzőedény tapasztalatok és receptek