Érdemes-e légkeveréses sütőt venni? (tudásbázis kérdés)
Megérkezett az új tűzhely. Próbálgatom. Nagyon tetszik:)
Akinek van a sütőjén automata és félautomata program, az használja?
:)))
Máris nevetek, mert jó móka lesz:)))
Akkor a légkeverés miatt égett meg egy kicsit a husim teteje vasárnap?
Én nem gondoltam, hogy az is éget.
Mondjuk sülthúst hogyan készítitek, ami szeletelt tarja és jó sűrű pácban van?
Ennek égett meg a teteje.
Légkeverést akkor használok, ha meg akarok a végén pirítani valamit, pl. süti tetején tojáshabot, sült húst, stb.
Csak légkeveréssel nem sütök, szerintem az sokkal gyorsabban éget, mint az alul-felül sütés.
Ha le van takarva az étel pl. alufóliával vagy fedővel, akkor sem kell légkeverés
Köszönöm!
Villanysütőm volt eddig is, majd csak beletanulok ebbe is.
Ha külön a recept nem tér ki arra, hogy légkeveréssel hány perc, ill. milyen hőmérséklet, akkor nem használom.
Marad az alsó-felső.
De! Hogy kihasználjam a maradék hőt! Úgy csinálom, hogy (nem sütit!!!) lekapcsolom nullára a hőmérsékletet és csak légkeveréssel kergeti a forróságot. Ez akkor fontos, amikor pl. állva sütök csirkét, ami alatt csak só van.
Pontosan annyira elég, hogy még akár 10 percig is azonos hő legyen a sütőben.
Szia, nekem is most lett elektromos sütőm, eddig gázos volt.
Ég és föld a kettő.
Annyit kérdeznék, hogy a sütiket hogyan sütöd benne?
Légkeverés, alsó, felső sütés?
Kösziköszi!:)
Villámgyorsan.
Csak annyit kell tudni, hogy mit hány fokon akarsz sütni. De ha eddig is elektromos sütőd volt, akkor semmi különbség nincs. A légkeverést akkor kapcsolom be, amikor már kinyitottam a tepsit - alufóliát vagy tetőt levettem. Minden szépen pirul.
Ha gázsütőd volt, meg kell tanulni, melyik fokozat hány fokon van. Ennyi a nagy tudomány.
Sok szerencsét és jó egészséget a sütőhöz!
Köszönöm a gyors válaszokat!
A régi sütőm elöregedett, hiába szeretem annyira le kell cserélni. Ilyenben gondolkodunk.
Mindenképp!;-)
Nekem 3 éve ilyen van, imádom! (lehet állítani az erősségét, kikapcsolható, egyszerűen szuper!)
További ajánlott fórumok:
- Érdemes-e járókát venni?
- Érdemes-e kerámialapos tűzhelyt venni? A márkák között van különbség?
- Érdemes-e olyan tűzhelyet venni, amelyiknek világítás van a sütőterében?
- Érdemes-e szarvasi, porcelán kiöntős (Seherezádé tipusú) kávéfőzőt venni?
- Érdemes-e plusz garanciát venni háztartási gépek vásárlásánál?
- Hátihordozó tapasztalataitok vannak-e? Sokat kirándulunk, érdemes-e venni, ha igen, mire ügyeljünk?