Hátihordozó tapasztalataitok vannak-e? Sokat kirándulunk, érdemes-e venni, ha igen, mire ügyeljünk? (tudásbázis kérdés)
Szia! Mi vettünk, amikor éppen ülni tudott a gyerek. Nem volt occó. De 18kg a max terhelhetőség. Nos, én 17kg voltam, amikor iskolába mentem, tehát ennél több nem kell.
Most próbáltuk ki, egy rövidebb túrán. A gyerköcnek tetszett. Felfelé semmi baj nem volt, lefelé nem igazán. (Alföldi szülők és gyerekek előnyben:-)) Kimozdulni, a túrázáshoz hozzászoktatni szerintem jó. A lányunk egy éves, és igazából egy problémám van vele, ez pedig a kullancsok. Oltást még nem kapott (mert épp elég oltást kap egyébként), viszont erdőben sétálva ő sokkal inkább ki van téve ezeknek a dögöknek. Ahhoz kicsi, hogy kullancsírtóval bekenjem. Ujját szopja stb.
Ja mi a Dec......n-ban néztünk körül és találtuk a miénket.
Mi is szeretnénk venni, én csak jót hallottam róla. Már stabilan ülő gyerekeknek ajánlják.
Használtat szeretnék venni, ha van valakinek eladó írjon!
Mindenképpen érdemes, de szerintem főleg eleinte ne a hátadra vedd, hanem a hasadra, mert így mindketten láthatjátok a másikat, és a kis gerincét, és fejét is meg tudod támasztani, ha úgy érzed, hogy szükség van rá. Hosszabb útra azért így sem szabad vinni, mert egy kicsit azért szorítja a legkényelmesebb is, bármennyire van kipárnázva a lábrésze. Nekünk azt tanácsolta a gyerekdoki, hogy semmiképpen ne vigyük benne addig, míg nem tudja stabilan tartani a fejét, mert nem jó a gerincének. Ha mindenképpen hasonlót szeretbél, akkor használd eleinte a nagy kendőt, amiben az egész babát körbe tudod venni, tulajdonképpen olyan, mintha egy függőágyat felvennél magadra.
Visszatérve a hátihordozóra: nem túl nagy beruházás, de nagyon praktikus, és sokáig használható, mert még egy relatíve nagy gyerek is beletehető, akkor már főkként hátrafelé. Jó kirándulást Nektek!!! :)
További ajánlott fórumok:
- Macskát szállítanánk 6 órás úton. Mire ügyeljünk, hogy minél kevesebb stressz érje a cicát útközben?
- Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Új gázszolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatokat kérnék! Érdemes-e átlépni?
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- A gyerekek 2 napja köhögnek, érdemes-e adni nekik rinathiolt vagy robitussint?használt-e vkinek?ha nem akkor mit adjak?