Mi lesz a videókazetták sorsa? (beszélgetés)
Nekünk is rengeteg videó kazettánk van. Mindig vettem fel a jó kis filmeket a 90-es években, 2000-es évek elején. Szekrényt foglalnak el, annyi van. Nem engedem kidobni, de anyu nem is akarja kidobni...szóval...ilyen családi videó kazettát átmásoltattuk DVD-re, minőség ne romoljon.
Magnóba is van rengeteg kazettánk...
Nagyon megértelek - az eszmei értékén felül fél vagyont képvisel -, de lassan nincs eszköz, amin le lehetne játszani őket. :( Ha még egyáltalán „harcképesek”.
Csomagold be jól őket (néhány termetes kartondobozba belefér), írjad rá, hogy mi van bennük. Lehet, hogy 50-100 év múlva valaki nagyon fog örülni nekik. :D Vagy ha nem, akkor is ráér kidobódni.
Sziasztok!
Aki megválna vhs kazettáitól, szivesen elfogadnám. Köszönöm
Laca
Imádom nézni a raklapos kreációkat! Szövetválasztás alapján millió plusz egy variáció, akár beltéri, akár kültéri, és tényleg egyszerű. De ha benti, akkor az egész ház stílusát meghatározza. Viszont ha kinti, az nem annyira domináns. Bár igaz, ami igaz, egy klasszikus kúria hátsó kertjébe nehezen képzelem oda.
Öö, kicsit elkanyarodtam.
Azért a videókazettás bútor még nem olyan elterjedt, mint a raklapos. Na gyerünk, Getti! Kreatívkodásra fel! :D
Hát akkor hajrá!
A raklapbútor is egy kósza gondolat alapján kezdődött el :)
Te! Ez tök jó! Mármint úgy értem, kreatív. Télleg.
Ami a vicces, hogy még vevő is lenne rá, valószínűleg.
Mi a légópincében egy egész helyiséget tele raktunk velük, nagyjából tokától-bokáig.
Mi munka volt, te jó ég!
A ház most nagyszabású lomtalanítási tervet dédelget és azzal fenyeget mindenkit, hogy kidobálják az ott tárolt lomokat.
Hát csak tegyék. Én leszek a legboldogabb.
Előtte ugyanis még a wc-nk is totál be volt polcozva és mindenütt csak kazettákat láttam, bármerre néztem is.
Pár hete raktam össze őket.Padlásra kerültek..
Fogalmam sincs mit lehetne velük kezdeni.
Epits belőlük butort. Pl kisszek vagy kisasztal. Es ugy add el 😃
a szalagokbol meg ragaszto segítségével csinálj kepeket.
Régen hi-fi megszállottak használták hang rögzítésére.
Ma már teljesen felesleges. A VHS kazetták gyártását is tavaly teljesen megszüntették.
Nem tudom. Én így vagyok a DVD-kel, a videomagnóval és a 2 db DVD író-olvasóval. Már meghirdettem 5 eFt-ért darabját, de senkinek nem kellett.
Én beraktam egy szekrénybe, hogy ne porosodjon legalább....
Én néha még nézek rajta filmeket. Nekem is tele 3 polc. Nem kukáztam ki...még.
Vöröskereszt? Gyermekotthonok? Szegényebb családok? Óvodák?
Én lejátszóval együtt adtam oda egy óvodának, 2 éve.
Egy villanyszerelő ismerősünk szívesen fogadta a másik lejátszót, szomszédunk volt, ahol laktunk, 50 körüliek, kazettáznak.:)
Videokazetta 😉
Okos telefon.