Mi lehet ez? Fűzfán habcsomók és benne apró bogarak. (tudásbázis)
Igazad volt, elnézést, hogy kételkedtem! :))))
Bálint gazda tényleg megerősítette!
Hát nem tudom, mert nekünk is van ebből a köpködős fajtából, én megvizslattam a habot, de nem találtam benne semmit!
A másik: kabóca invázió lenne, annyi hab van a fán!!!
Talán Bálint gazda tudna erre elfogadható magyarázatot adni! :))))))
Megoldódott!Köszönjük!:)
Tajtékos kabócák (Cercopidae)
-A réten járva egyes növények szárán különös dolgot figyeltünk meg. Feltűnő, habos fehér nyáltömeg borította őket. Mint megtudtuk ez a kabócanyál (népies nevén kakukknyál), amely fejlődő kabócalárvákkal van teli. A kifejlett kabóca (imágó) a habból bújik elő. Addig azonban tajtékszerű, a nép által kakukknyálnak nevezett burokban fejlődnek. A hab nem más, mint ürülék, amelyet a kilégzéskor távozó levegővel habosra fújnak fel. Egész lárvakorukat ebben töltik, és úgy vesznek levegőt, hogy potrohuk végét kidugják a tajtékból. A hab megvédi őket a kiszáradástól és az ellenségeiktől. -
Tajtékos kabóca.
Nyári estéken szépen szól.
Nekünk is volt a kertünkben régebben egy fűzfa. Minden tavasszal, virágzás környékén "köpködött".
Ez hozzátartozik a virágzáshoz szerintem. Hamar elmúlik. Kitartás!
További ajánlott fórumok:
- Milyen bogarak vannak a konyhámban, és hogyan lehet őket elűzni?
- Pici bogarak szaladgálnak a virágjaim földjében (szemel alig láthatóak)mi lehet? Mit tehetek?
- A fürdőszobánkban lapos, kb 1 centis bogarak mászkálnak. Mik lehetnek ezek és hogy tudom kiírtani őket?
- Kicsi, barna bogarak a búzadarában. Ez mitől lehet?
- Lárva vagy kukacszerű piros bogarak fekete fejjel, fekete potrohhal, mik lehetnek ezek?
- Mi a neve a káposztán lévő fehér repdedő bogaraknak? Mit lehet ellene tenni?