Mi lehet ez a kiütés? (tudásbázis)
Nem tudom, hogy mondta e a doki. Nem szerencsés fürödni vele, azaz tusolni igen, de csak rövid ideig érje viz, és nem szabad dörzsölni, tehát törölköző használata csak nyomkodva.
Azért érdekes, hogy milyen sok embernek van mostanában ilyenje...
Az övsömört nem elkapni lehet, hanem idegességtől, stressztől jön elő. A korábbi bárányhimlőből fennmaradt vírusok aktivizálódnak.
Írisz, én is azt mondtam, hogy menjen orvoshoz a kérdező. Csak leírtam a tapasztalatom, gondolom azért az nem baj...
Jobbulást kívánok!
Addig viszont ne kend semmivel! Én amig nem jutottam el orvoshoz, bekötöttem, hogy ne kapjak bele, és ne vakarjam el.
Nem kell idegesnek lenni. Bármi is lesz, meggyógyulsz!
Keressetek rá nyugodtan az övsömörre.
Nekem is volt kb. ennyi mint neked és még talán ugyanott is. Vannak súlyosabbak, gondolom a férjednek és apósodnak az volt. És igen előtte fájhat a bőr, mert ennek is van lappangási ideje, és ha elmúlik a kiütése utána is fájhat viszkedhet. Ha nagyon sokáig fáj, akkor daganat van a háttérbe. Apósomnak meg igy volt.
De ha nektek jobban tetszik az általatok kitalált ám legyen. Én inkább orvosra biznám a diagnózist, és nem kenegetnék rá semmit, mert elterjed...
Látott már valamelyikőtök övsömört?
Nézzétek meg a képet. Ugyan az!
Nem feltétlenül fáj nagyon. Ugyanaz mint a bárányhimlő, hiszen ugyanaz a virus okozza.
körömvirágszappan van itthon azt próbálhatom?
köszi a linket máris olvasom
na utánanéztem a neten: atópiás dermatitis, olvasd el ezta cikket, igaz ez gyerekekről szól(de felnőtteknél is előfordul)
hátha ez az, de mindenképp menj dokihoz, főleg karácsony előtt ne várj vele(most úgyis mindenki vásárol, kevesen vannak a rendelőkbe:)
nem biztos hogy igazam van, nem vagyok doki!
szerintem irány a bőrgyógyászhoz!
kapsz majd egy szteroidos krémet, attól elmúlik.
kisfiamnak hasonló van most a könyökén, lábán, neki is nagyon viszket, épp ma voltunk dokinál, azt mondta télen ezek megjelennek, mert szárazabb a bőr, és hamarabb megsérül a repedésnél(amit szabad szemmel nem látunk) és máris ilyen lesz a kórokozóktól, atópiás ...a neve(nem jut eszembe a másik része). Neki felírt egy kenőcsöt, amiben szteroid van, de higítva van a kanőcsben, ami így kb olyn mint egy testápló, azzal kell kenegetnem, és a másik babámnak is volt ilyen tavaly, nála pár nap alatt levitte ez a kenőcs! utána testáplóztam sima testápolóval és nem jött vissza
de mindenképp menj dokihoz!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam arcán már több hónapja apró, piros kiütések vannak.Mitől lehet?
- 21 hónapos kislányom testén ma délután csaláncsípésszerű kiütések jelentek meg, majd elmúltak és este más helyeken jöttek ki. Mi lehet ez?
- Milyen kiütések lehetnek ezek rajtam?
- Lehet menni iskolába ha valakinek bárányhimlője van és nem sok rajta a kiütés?
- Úgy keltem fel, hogy viszket a bőröm, és tele vagyok kiütéssel, mintha szúnyog csípett volna meg. Mi lehet a baj?
- 10 hós babámon kis, piros, hólyagszerű kiütések. Mi lehet?