Lehet menni iskolába ha valakinek bárányhimlője van és nem sok rajta a kiütés? (tudásbázis)
Épp ma szóltak a bölcsibe, hogy elkezdődött a bárányhimlő terjedése náluk, figyeljem a gyereket. Erre én mondtam, hogy az tuti, hogy a fiam járni fog, ha több gyerek nem is, mivel tavaly karácsonykor túlesett rajta :-)).
Egyébként köhögéssel-orrfolyással kezdődő, hányással-hasmenésben kiteljesedő járvány is van a bölcsiben... Várom hogy karácsonykor milyen betegsége lesz, eddig még egészségesen nem volt karácsonykor :-(.
Örülök, hogy megoldódott a dolog. :)
Gyors gyógyulást kívánok a Kislányodnak. :)
Egy kis adalék ehhez:
A férjem is elkapta (pedig volt gyerekkorában bárányhimlős!), de a dokik nem tudták hogy mi baja, mivel nem pöttyökkel kezdődött nála. A háziorvos leküldte a bőrgyógyászatra, hátha bárányhimlő. Na, addigra már jöttek ki a pöttyök rajta, és a férjem ott volt 41 fokos lázzal, iszonyú fejfájással. Szóltam az asszisztenciának, hogy bárányhimlős-gyanús a férjem, nem tudnák-e hamarabb behívni, vagy csak valahogy elkülöníteni: a válasz, várja ki a sorát. 1,5 órát(!!) ültünk, és szóltunk a betegeknek, hogy ha lehet üljenek minél messzebb, mivel lehet hogy bárányhimlős... Január eleje volt, még ki se tudtunk ülni :-(.
ne hülyéskedj már,fertőző!!!!a dokinéni azt is megköszönte hogy beszóltam telefonon mielőtt mentünk hogy szerintem bárányhimlő,és nem fertőztem végig a váróteremben egy csapat gyereket!!!nagyfokú felelőtlenség a szülő részéről ha engedi a gyereket úgy suliba.....
Másrészt nem kell szórakozni vele mert vannak akinél szövődmények is kialakulhatnak!!
Ez komoly?
Gondolom te sem örülnél,ha más gyerek fertőzné meg a tiedet,mondván nem volt rajta sok kiütés....
Semmi esetre se menjen bárányhimlős gyerek az iskolába!
Először is a gyereknek is az az érdeke, hogy melegben, nyugodtan kigyógyuljon ebből a betegségből.
Másodszor az osztálytársait nem kéne megfertőzni. Én szülőként iszonyú felelőtlenségnek tartanám, tanító néniként meg azonnal hazaküldeném a beteg gyereket.
Harmadszor pedig lehet az osztálytársaknak pici testvére, kismama anyukája, akik komoly veszélybe kerülhetnek, ha a te gyereked megfertőzi az övéket.
inkább ne...
hacsak már nem leszáradóban van...mert akkor már nem fertőz..
remélem nem
A többi véleményemet inkább nem írom le...
Igen,így van.Rajtam 3! db pötty volt,mégis úgy kezeltek,mint az összes többi bárányhimlős gyereket.Természetesen nem mehettem sehova.
Szerintem a többi szülő igencsak haragudna,ha elengednéd suliba!
nézd meg a hasát, ha az is pöttyös, akkor ne engedd iskolába, sőt melegben kell maradjon, hogy hamarabb kijöjjenek a pöttyök. Ez néha lázzal is jár, ami legyengíti a szivet.
Ne engedd iskolába, bárki, bármit mond is, még ha az kellemesebb vélemény lenne és közelebbi a Tiédhez.
Vakarózni ne engedd, mert megmarad a helye a kilyukadt himlőnek :(
semmiképpen!!!!
nem minden gyereknek van mostanában himlő elleni oltása, így azokat lefertőzheti.
nem a pötty számától függ, hogy lehet-e menni, vagy nem.
Ez egy fertőző betegség, tehát semmiképpen.
Nem olyan gyors a lefolyása mint egy torokgyuszinak, és kellemetlenebbek a tünetei is.
nem, bár már nem fertőző ilyenkor, de a gyógyuláshoz melegben kell lennie.
Valószínű, hogy később jön rajta több kiütés is.
További ajánlott fórumok:
- A bárányhimlőnél mindig van a hajas fejbőrön is kiütés?
- Lehet bárányhimlő?
- Mivel lehet kisgyermeknél a bárányhimlő okozta viszketést enyhíteni?
- Lehet bárányhimlős?
- A két éves fiam bárányhimlős, én pedig 9 hetes terhes leszek de viszont voltam már bárányhimlős. Lehet valami baja ettől a babának?
- Ismer valaki olyan vírusos betegséget, ami hasonló kiütésekkel jár, mint a bárányhimlő, de mégsem az?