A bárányhimlőnél mindig van a hajas fejbőrön is kiütés? (tudásbázis)
Szerintem mindig van, csak az nem látszik.
Nekem egyik gyerekemnek sem volt a hajas fejbőrén.Viszont mindegyiknek van a homlokán egy heg amit elkapart.Mi még rázókeveréket használtunk,de azt hallottam ,most már hintőport írnak.
én azt hallotam ,hogy nem igazán jók a rázós keverékek mert nem hagyják levegőzni a pattanásokat így később gyógyul
Zalán is elkapta a bárányhimlőt(3 hónapos) és ami érdekes nála is a fején kezdődött.Ott jelent meg neki hétfön 3 pötty majd kedden a hátán(háton alszik)Ma meg már az egész gyerek pöttyös.Nagyon elbánt vele ez a bárányhimlő.
Nem könnyű.Napközben jól elvagyunk,de éjszaka az katasztrófa.Sír,vakarózik ott kell vele aludni,közben persze össze-vissza rugdos.Úgyhogy ki vagyok.Még az a szerencsém,hogy a Zalán nem sok vizet zavar.Eszik ,alszik,nézelődik a kiságyban.Álldott jó gyerek.
sziasztok:) Én 26 évesen voltam bárány himlős..elmondom még a torkomban is volt..nem volt egy szabad négyzetmilliméter rajta..beleértve a hajas fejbőrt is:)
a fogam mellett az ínyemen, a torkomban, a hüvelyemben mindenhol...nem túlzok 300ezer pötty bizti:D
kislányom 6 éves lesz szeptbe,,,most vagyunk barisok
de már száradnak le a pöttyök:))))
de hála isten most,,,,jobb mint nyáron 40 fokba:)
Állitólag ha hajlamos rá jobbha kis korban túl van rajta. De nehéz lehet neked is és agyerkőcnek is.
És most még attól félek,hogy a 3hónapos kisöccse elkapja-e vagy nem.Doki szerint 90%
sziasztok!Minket most ért el a bárányhimlő. 2.5 évesek vagyunk.Nellinél a fején kezdődött.4 nappal ezelött lefekvésnél vakarte a fejét,persze én azt gondoltam ,hogy a sampont nam bírja a kis bőre,hát nem az volt a baj.ma éjszaka már semmit nem aludtunk,mert állandóan vakarózott.Mi fenistil cseppet,kalcimuscot,mentolos hintőport kaptunk meg egy új gyógyszert amink az a neve,hogy POX CILIN.Ez egy hab.Nelli ezt kéri ha már nagyon viszked.Meg a gyógyszertárban még azt ajánlották,hogy a fenistil cseppel kenegessem.
Végül is nem himlős a drágám. Valószínűleg allergiás valamire.
15-evesen volt a lanyomnak himloje.Borzasztoan nezet ki.Es kepzeljetek foralt bort kelletet vele itatni,hogy az jobban izzaszt!Termeszetesen nem sokat!Ajanlom mindenkinek mert tenyleg nagyon hamar kijott!Ami a lenyeg!!!
A mi gyerekorvosunk azt mondta, amikor a fiam másfél éve himlős volt, hogy szinte minden esetben kijön a hajas fejbőrön is. Szerencsére úgy összességében megúsztuk kb. 30 kiütéssel.
Kijöhet a fejbőrön is, meg mindenhol. Nem szabad elvakarni. Naponta langyos tiszta vizzel zuhanyozzatok le. Mi Fenistil cseppeket kaptunk, nem is viszketett.
Ha himlős, akkor piros pattanás szerű van, aminek egy kicsit sárga a közepe és viszket.De előfordul a fejbőrön,sőt még a szájüregbeis, hólyagos képződmény alakul ki.Régen igen úgy volt,hogy ne menjen ki a levegőre,de job ha levegőzik. Mivel ha izzad még inkább vakaja.Én is kiengedtem őket,és szerintem előbb meg gyógyultak.
nekem a lányom amikor 5,-es volt akkor a derekán volt pár pötty , akkortájt több osztálytársai is b.himlős volt . Az orvos hosszas vizsgálódás után nem tudta egyértelműen megmondani hogy az-e.Azt mondta hogy ha az öccse az lesz 1-2 héten belül akkor már biztos hogy az. Igenám csakhogy a fiamon nem lett semmiféle kiütés ,sem akkor sem később.
Így most mi ott tartunk hogy nem tudjuk hogy a gyerekeink voltak-e b. himlősek....
Én igazából azt nem értem, hogy az orvos, miért mondta, hogy nem biztos, hogy bárányhimlő.
Bárányhimlő bárhol kijöhet sajnos még a hajas fejbőrön is. nagyon figyelni kell, hogy ne vakarja ki, patikában nagyon jó felrázó keveréket kapsz
Én tegnap vittem a fiúkat dokihoz nem bárányhimlő miatt.Csak megemlítettem,hogy azt vártam mert az oviban már volt mikor kezdtük de nem kaptuk el.Erre a gyerekorvosunk azt mondta,hogy szerinte biztosan elkapták csak nem jött nagyon ki rajtuk és nem vettem észre.Voltak betegek a bárányhimlős időszak alatt de mindíg kicsi láz,köhögés,orrfolyás és hasonlók.Szóval akkor most én nem tudom eldönteni,hogy a gyerekeim voltak báráényhimlősek vagy nem.Én úgy tudom többi szülőtől,hogy nem biztos a fejen a kiütés, sőt máshol sem.Az oviban volt olyan gyerek akinek a szemhéján és mindenhol, a testén volt kiütés.De volt olyan is akin alig volt néhány pötty és az is nagyon hamar elmúlt.Szóval teljesen változó a dolog.De biztosan lesz itt tapasztalat bőven azoktól akiknek a csemetéje már átesett rajta...Én is nagyon kíváncsi vagyokj a hozzászólásokra, hogy tényleg lehet -e olyan amit a mi dokink mondott....
Ugy tudom himlovel a gyereket bent kell tartani a lakasban.Jol ki kell usse magat es ez melegben tortenik.
Tegnap az orvos azt mondta, hogy nem egyértelmű, hogy bárányhimlős a gyerek.Majd ha a fején is lesznek pöttyök, akkor már biztosak lehetünk benne.Nekem nagyon gyanús, és holnapra színházjegyünk van.
A bárányhimlőnél mindig van a hajas fejbőrön is kiütés?
További ajánlott fórumok: