Úgy keltem fel, hogy viszket a bőröm, és tele vagyok kiütéssel, mintha szúnyog csípett volna meg. Mi lehet a baj? (tudásbázis)
Szia!
Nekem anno hasonló kiütéseim lettek,éppen nyaraltunk,azt hittem ott kaptam el valamit a medencében (gombára tippeltem) de aztán kiderült,hogy napallergia!!!
Nem fog így kinézni valószínűleg, mert a tiéd másmilyen alapból. Az urticaria-nak különböző "arcai" vannak. Kellemetlen, de meg lehet állni, hogy ne vakard.
Reméljük néhány nap és elhúz a fenébe!
Mindennek amit elvakarsz ott maradhat a nyoma (csípésnek is, pattanásnak is, sebnek is, és ennek is). Nagy önfegyelmet igényel.
Én így néztem ki, és egész testem volt:
Néha magamtól eltartott kezekkel őrjöngtem.
Ha brutál viszket, akkor kérhetsz rá injekciót is. Házidokitól akár, és van rá tégelyes gyógyszertári kence is, amit ott kevernek fillérekért.
Hát azt nem hiszem, nekem voltak hasonlók majdnem megörültem.
Beletekertem magam vizes lepedőbe :)
Én sem voltam soha allergiás semmire.
Előfordulhat, hogy soha nem jön ki többet egyikünkön sem.
Én megjártam 3 bőrgyógyászt, egyet a kórházban, kettőt magánban, és azt mondták, hogy ne hergeljem magam, várjuk meg, hogy lesz-e következőm, és akkor menjünk neki a dolgoknak. De nem lett.
A sógornőm is orvos, és ő is csak azt tudta mondani, hogy allergiát kezelő szerek mellett nincs értelme az allergiavizsgálatnak, a sima kórházi semmit nem ér (de ezt a kezelőorvosom is elmondta), hanem mivel mi Szegedhez tartozunk, oda érdemes időpontot kérni a bőrklinikára, ahol átfogó vizsgálatot csinálnak, ami megint csak fele-fele, hogy kiderült, mint írtam.
A csalán nagyon rejtélyes dolog. Én meg merem kockáztatni, hogy nekem idegi alapon volt.
Ha jön-megy, akkor csalán.
A csípések nem múlnak el ilyen gyorsan, és ha az egész testeden van, akkor megint csak valószerűtlen.
Drukkolok, hogy ne jöjjön ki megint.
Én januárban 1 hétig szenvedtem tőle, és 5 napig kórházban is voltam. Kaptam kalciumot és szteroidokat tömkelegével injekció formájában, de mikor múlt a hatásuk, akkor újra jöttek egész testen.
Figyelj oda, mert a csalán ráhúzódik a nyálkahártyákra, és én pl befulladtam.
A sima allergiavizsgálat nem ad választ szinte semmire. Megyei kórházakban az allergológián vannak átfogóbb allergiavizsgálatok, de az is csak 50-50, mert a mai orvostudomány nagyon kevés dologra vizsgál. Nálam sem derült ki mi okozta, és azóta sem jött elő.
Ha allergia elleni gyógyszert szedsz, akkor viszont egy bő hónapig nem is érdemes elmenni, mert nem fog kimutatni még véletlenül sem semmit.
Júj de randa! :(
Ha elmúlt már, akkor nem is tud fertőzni. De ha csalánkiütés, akkor az nem fertőz.
Megnyugtatásodra vidd el a képet a bőrgyógyászhoz. Lehet, hogy egy allergia vizsgálatot rendel neked, hogy mitől lehetett.
Ezek csalánkiütések.Csak ne vakard őket, tudom könnyű mondani :)
Amúgy bármitől lehet.Ha tovább fenáll akkor keress meg egy bőrgyógyászt mert a háziorvosok nemigazán értenek hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szúnyogriasztó, ami kimondottan hatásos?
- Hajmosás után egy nappal már úgy viszket a fejem, hogy majd megőrülök, véresre vakarom. Mit tegyek?
- Mi ez a "himlő"? Reggelre a fiamon testszerte szúnyogcsípésre hasonlító foltok jelentek meg, mindenhol. Szegénynek nagyon viszket. Mi ez?
- Kislányomnak nagyon viszket a szeme, orra, a bőrén szúnyogcsípésszerű viszkető kiütések vannak. Mi ez? Allregia?
- Pelenka kiütéssel lehet a strandon medencébe vinni a gyerkőcöt?
- Mit lehet tenni ha leég a mellkasunk és tele lesz sok-sok piros pattanásszerű kiütéssel?